duyar duymaz insanı çıldırtan konser haberi , steve vai'yi canlı kanlı izlemiş bünyenin, ayrı ayrı da izlemiş olsak yavaş yavaş g3'ü tamamlamasına imkan veren süper olay. alt grup serdar öztopve şebnem ferah, mekan istanbul arena.
o değil de niye bu konserler çakışıyor birbirleriyle, biri bana bunu açıklasın ?
insana sokaklara çıkıp "geliooo uleeeen" deme hissi uyandıran konser. birçok kişi için hac gibi olacak kesinlikle. 29 haziran dream theater, ardından satriani. mükemmel bir iki hafta olacak.
bu kadarı fazla ulan dedirten konserdir.yazın daha başında bu kadar sağlam konserler olacaksa sonuna kadar neler olur ulan diye düz bir mantık kurmaya itmiştir beni bu konser.ayrıca john petrucci de 29 haziran günü verecekleri konserin ardından dönmez sonra satriani; "yahu steve,john da burada hadi çık gel bari g3 yapalım" der diye de hayaller kurulmama neden olmuştur.
arkaya bakmadan koşularak gidilecek konserdir, öyle ki canlı performansını sadece dvd'lerinden seyredebildiğim bu ulu şahsiyet, istanbul'a gelecek, gitarını istanbul sınırları içinde ağlatacaktır.
satriani ile birlikte stu hamm'i izlemek isteyen bünyeler için orgazm niteliğinde olacaktır.benim gibi adamlar bununla yetinmeyip paul gilbert'ı izlemek istemektedirler.itü sözlük adına paul gilbert'a yalvarma operasyonu yapacağımdır.
1.kategori: 155 ytl
2.kategori: 78,50 ytl
3.kategori: 56,50 ytl şeklinde bilet fiyatları olan konserdir. ne yapılıp edilip en önden izlenmesi gereken konserlerin başında gelir. feda olsun 155 lira.
a,b,c bloklarında yer kalmamıştır.valla yan taraflardan sahne pek iyi görünmüyor.yok ben dinlesem yeter diyenler için biletler hala mevcut.maddi olanak sağladığım takdirde kaçırmayacağım bir konser.
aynı gün olan masstival 2007 etkinlerinden dolayı biletlerin bitmediği, özenti güruhun ise eşzamanda olan avril lavigne konserine katılmasından dolayı güzel geçeceğe benzeyen konserdir.
öldürücü nitelikte harika geçmiş olan konser... satriani'nin tam olarak karşısından izlemiş olmam ve aramızdaki tek engelin sadece demir ve ayıboğan nitelikli bodyguard olması da konserin benim için inanılmaz olmasında büyük bi etkendi tabii. ayrıca bu konser satriani'nin doğum gününün bir pastayla kutlandığı konser olmuştur. satriani'nin ayağının önüne yapıştırmış olduğu playlisti okuyabilecek derecede yakın olmamdan dolayı da sürekli sıradaki şarkıyı arkadaşlara anons ederek bir nevi müneccim tadı yakalamak da güzeldi
çalınan şarkılar da sıralamada hatalar olması muhtemel olarak şu şekildeydi:
war
one big rush
redshift riders
the extremist
flying in a blue dream
ice 9
circles
the mysytical potato head groove thing
satch boogie
cool #9
always with me always with you
up in flames
surfing with the alien
youtube'da, dvd'lerde yaşadığını zannettiğimiz üstad'ı kanlı canlı çalarken gördüğümüz konserdir. seyirci kitlesi müziksever, iyi müzikten anlayan bir kitleydi. orta yaşlı izleyicilerin çokluğu dikkat çekti, aile babası amcalar çoluğunu çocuğunu almış cumartesi akşamı eğlencesine gelmişlerdi. on beş yaş civarı götiklerin pek çoğu mestival'e akın ettikleri için ortada pek görünmemeleri izleyicilerin göz estetiği adına güzel oldu. herkesin numaralı bileti olmasına rağmen bunu denetleyen bir mekanizma olmadığı için ucuz kısımden bilet alıp pahalı kısıma geçenlerin sayısı pek fazlaydı. biz de denedik gerçi ama koltuk sahibi orta yaş üstü amcanın hakkını aramasıyla bu teşebbüsümüzden vazgeçtik.
performans mı... nçk nçk nçk çok ayıp sorulmaz bile...
şenlik, cümbüş, nümayiş fırtınaları estirmiş canavar gibi geçmiş konserdir. satriani'nin sahnede belirmesiyle koltuklarında heyecanla bekleyen tüm seyirciler saygı duruşu misali ayaklanmış sahneye kitlenmişlerdir. satriani de seyirci de konserin hakkını ziyadesiyle vermiştir. satriani'nin alt grubu olarak türkiye'nin en iyi gitaristlerinden olan serdar öztop'un çıkması çok iyi bir seçimdi bence. öztop, çoğunlukla çalsa da bazı bazı hem çaldı hem söyledi. kesinlikle çok keyifliydi. bu sebepten öztop çalarken dışarda satriani konserine geldiği belli olsun diye konser girişini parselleyen, içerideki nefis müzik ziyafetinden bihaber kokoşların, "sadece satriani için geldim, hıh alt grup mu? yapmayın kuzum" mesajı vermeye çalışan burnu büyük çakma entellerin çok şey kaybettiğini düşünüyorum. serdar öztop'la satriani arasındaki süreyi audioslave’in bikaç şarkısını döndüre döndüre çalarak doldurmaları da biyerden sonra sıktı. hiç olmazsa karışık empeüç koysalardı. satriani’nin sahnede kutlanan doğum günü için tezahürat yapmakta biraz zorluk çektik. tahmin edilebileceği üzre isim mevcut kalıba hece itibariyle pek uymuyordu. . iyi ki doğdun jooooeeeuuu, heeepi börtdey jooo, heepi böörtdeey tu yuu sesleri birbirine karışsa da sonuç itibariyle negzel, pegzel, çogzel bir konserdi.
istanbul gibi devasa bir kente ilk defa ve yalnız olarak gitmeme sebep olan konserdir.
istanbul'a yalnız gittiğim gibi konsere de tabi ki yalnız gittim. en önden izlediğim için kendimi satriani'yi en önden izleyenlerle birlikte dünya'nın en şanslı insanı olarak görüyorum. eksikliğini kendi içimde hissedeerek buraya kusmak istemiyorum ve konsere geçiyorum.
beklenildiği gibi şarkıları öyle bir güzel çaldı ki besteleme tarihinden yıllar geçmesine rağmen aynı heycanı tekrar tekrar yaşadığı her halinden belliydi. şarkılara gerektiği gibi süslemeler yaptı ve herkesin beklediği cümleler kurdu.
masstival ile aynı güne denk gelen fakat satriani baba ya pek birşey kaybettirmeyen konser . konserdeki izleyicilerin neredeyse %95 i gitar çalmayı biliyordu ve bu yüzden yaklaşık birbuçuk saat boyunca satriani ile orgazm ın doruklarına ulaştılar . harika ve mutlaka izlenmesi gereken bir konserdi .