belki ilginizi çeker
  1. · 14 eylül 2007 slovenya yunanistan basketbol maçı
gündem
  1. · aşk
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · david beckham
  9. · self fulfilling prophecy

14 eylül 2007 slovenya yunanistan maçı  

1. an itibarı ile (4.periyod) slovenlerin kendilerini maç başından beri küçümser durumdaki yunanistan'a fark atmaya başladığı maçtır. işin garibi murat murathanoğlu, yiğiter uluğ ve onların gazıyla seyirci (ben) sanki slovenya formalarını giymiş öyle izliyoruz maçı, rusya fransa maçında da murat kosova ve yiğiter uluğ aynı havaya girmişlerdi. işin ilginç tarafı maçın böyle daha da zevkli geçmeye başlaması... (tabi bu arada asıl tutmamız gereken milli takımımızın burda olmamak için gösterdikleri aşırı çabadan dolayı kutluyorum.)

edit: yunanistan 1 sayıyla kazanarak üçümüze cevabı vermiştir.
    (göke, 14.09.2007 23:57 ~ 15.09.2007 00:12)
  2. yiğiter uluğ ya kapak olan maç o kadar laf söyledi yunanistana yunanistan son çeyrekte 21 e 4 lük bi seriyle maçı kazandı
    (cyclops1988, 15.09.2007 00:13)
  3. eurobasket tarihine geçmiş olan maçtır. yunanistan inanılmaz bir geri dönüş yapmış, slovenler buna cevap bulamayınca yarı finale yunanlar çıkmıştır.
    (maximtsigalko, 15.09.2007 00:14)
  4. sloven taraftarlar gibi beni de koltuğuma çakan maçtır. üzüntüden ağlamak istiyorum. ayrıca lakovic 40 dakika oynadı. (bkz: o da insan)
    (tutkinjsh, 15.09.2007 00:15)
  5. slovenlerin son hücumu bile son 6dakikanın özetidir.
    öyle son topmu kullanılır yahu!!!
    (loomy, 15.09.2007 00:16)
  6. murat murathanoğlu ve yiğiter uluğ'nun yorumlarını maç boyu anlamaya çalıştığım, turnuva başladığından beri aynı turnuvayımı izliyoruz diye düşündüğüm maç. yunanistan karşısında en çok slovenya'yı istemiş tamadır da, bir çeyrek final eşleşmesinde yunanistan'ın rakibini küçük görmesi gibi bir şey mümkün değildir, bu turnuvayı slovenya kazansaydı, belki turnuva başı için süpriz olurdu ama turnuva gidişatı için pek de bir süpriz değildi. litvanya maçı dahil sürekli tempolu oynamış bir takım, çok rahat sayı bulan bir takım, takım olmuş bir takım olan slovenya, çeyrek final maçında lakovic'in tam 40dk, nesterovic'in 30 küsür dakika sahada kaldığı turnuva genelinde de böyle oynadıkları düşünülürse maçın son 5dk'sı pillerinin bittiği bir maç oynadılar.
    lakovic her zamanki gibi gayet güzel oynadı, nesterovic pota altını domine etti, smodis maç başı iyiydi ancak ikinci yarı tempo bulan takımda hiç değişiklik yapmayan hoca onu da benchte unuttu. dragic ekstra katkıları ile turnuva başından beri beklenen üzeri performansını sürdürdü. ilk üç periyot periyot başı 13 sayı gibi mlli takımımıza özgü bir hücum sergileyen yunanistan yorulan rakibine karşı tek ekstraları olan disiplinlerini ve tecrübelerini kullandılar, tek başına savaşan diamantidis'e papaloukas son beş dakikada adeta "tamam birader sen çok yoruldun sana da ayıp ettik işi ben bitireyim!" dedi ve yunanistan 16 sayı geride oldukları son beş dakikayı oynayarak bir sayı önde maçı bitirdi.
    kısacası bu gün bir basketbol mucizesi daha gerçekleşti.

ayrıca litvanya maçında hırvatistan'ın yüksek show upları ve yunanistan'ın bu maçtaki yüksek show uplarına ekstra olarak yunanistan'ın geri koşması bir kasete kaydedilip ev ödevi olarak milli takımımıza verilmeli.

tribünlerdeki komşu ülke bayan taraftarları da bir pakete konup bizlere verilmeli.
    (şevket i bostan, 15.09.2007 00:21 ~ 00:34)
  7. 56-42 iken "slovenya aldı" deyip maçı izlemeyi bırakan beni de sonucunu sözlükten öğrendikten sonra göt eden maç olmuştur.o moralsiz şutları atan,alakasız paslar deneyen yunanlar nasıl olmuş da hayvanlar gibi bir seriyle maçı dödürmüşler hala şaşkınım.
    (eldar, 15.09.2007 00:22)
  8. 63-62 lik skorla maçı yunanistan almıştır.
    (ceyus, 15.09.2007 00:24)
  9. tecrübe nin bir kez daha herşeyden önemli olduğunu zihinlerimize kazıyan maç olmuştur. 4. çeyreğe kadar harika oynayan slovenler son 6 dakika da adeta 24 saniye yi geçirsek de nasıl geçirsek diye hücüm yapmış takriben 10. saniyede de topu yunanlıların ellerine atarak bu alan da başarılı olamamıştır. ayrıca hedefimiz 2010 diyen milli takım guruhlarımıza bu slovenya yı 2010 da nasıl yeneceksiniz sorusu şimdiden baş köşedeki yerini ayırtmıştır.

edit:ayrıca pota arkasındaki sarışın yunan kızımız hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye adlı nadide eseri birlikte seslendirme isteği uyandırmıştır.
    (megae, 15.09.2007 00:24 ~ 00:30)
  10. 14 eylül 2007 litvanya hırvatistan maçının üzerine izlenince basketbol açısından orgazmik bir gün yaşanmasını sağlamıştır.
    ayrıca slovenya koçunun rotasyon olayını iyi ayarlayamadığı,cezasını ağır ödediği maçtır.
    (legatus, 15.09.2007 00:27)
  11. (şevket i bostan, 15.09.2007 00:32 ~ 00:33)
  12. allah biliyo son iki dakikaya yunanlılar 14 sayı geride girerlerken bile "ulan bu palikaryalar napar eder çevirir maçı" diye sölemiştim de bizim tayfa (maç seyir komünitesi) o an için bana kıçlarıyla gülmüşlerdi, tabi sonra roller değişti o da ayrı mesele...aslında çocuklara da hak veriyorum çünkü tarihsel bağlardan olsa gerek bu maçı izleyen aşağ yukarı bütün türk halkı "hepimiz nesteroviçiz, hepimiz sloveniz" pisikolojisi içindeydiler ama yiğidi öldürsekte hakkını vermek lazım çünkü bugün bunu yapan vakti zamanında buna da yapmıştı
    (bkz: 24 eylül 2005 yunanistan fransa maçı)
    üstelik bugünkü koşullar en az iki yıl önceki fransa maçı kadar zordu.o gün son 40 saniyeye fransızlar 7 sayıyla, bugünse son 5 dakikaya slovenler 16 sayıyla üstün girdiler.tamam kabul, böylesi iki maçı vermek almaktan da zordur, bunun için mal olmak gerekir ama bu mallığı değerlendirecek bir kazanma inadı, kapasite ve ondan da önemlisi soğukkanlılık (bkz: papaloukas) dünyadaki kaç takımda vardır bunu da sorgulamak gerek. demekki neymiş yunanları yenebilmek için geçen sene ispanyolların yaptığı gibi maçı çoook erkenden koparmak gerekirmiş. yoksa böyle ortaya inanılmaz ve tarihi maçlar çıkarmış. belki yazdıklarımla büyük bir çelişki de oluşturacak ama 40 dk. boyunca bu tarihi maçı mı yoksa pota arkasındaki sarışın yunan kızı mı izlemek istersin diye sorsalar, evet kızı seçerdim. o kadar güzel olunmaz ama...
    (yıllanmış öğrenci, 15.09.2007 00:48 ~ 01:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil