13 nisan 2008 ankaraspor fenerbahçe maçı 

adana çık aradan

1. 33 puanı ile düşme potasına yakın olan ankaraspor ile şampiyonlar ligindeki macerasının sona ermesi ile tek kulvar olarak turkcell süper liginde mücadele edecek olan lider fenerbahçe arasında oynanacak futbol müsabakasıdır. maç saat 19:00'da yenikent asaş stadyumu'nda oynanacaktır.
    (uykulu, 09.04.2008 14:46)

2. bugünkü maçı yönetecek olan halis özkahya ve serkan gencerler adlı hakemlerin geçtiğimiz haftaki fenerbahçe-kayserispor maçındaki fenerbahçe lehine verilen hakem kararlarının rövanşını almak isteyeceklerini düşündüğüm maçtır.
    (marslan, 13.04.2008 12:18)
  3. 7. dakikada alex'in fenerbahçeyi 1 - 0 öne geçirdiği maç
    (asymmetry, 13.04.2008 19:10)
  4. şu dakikaya kadar hazırlık maçı havasında oynanan karşılaşmadır.
    (loomy, 13.04.2008 19:21)
  5. 1 - 1 olmuş karşılaşma. gol hamilton. savunmada büyük hata.
    (karanlıkta, 13.04.2008 19:35)
  6. karşılaşmanın hakemi halis özkahya uzatma dakikalarında kendini açıkça yere atan vederson'a ikinci sarı kartı göstermeyerek şu ana kadarki en büyük hatasını yapmıştır. onun dışında göze batan bir eksikliği yoktu.

ilk yarıda ankaraspor adına öne çıkan isimler tita ve mehmet yılmaz'ken, fenerbahçe'de aurelio çabasıyla göze battı.

ankaraspor maçın başında baskılı oynayan rakibi karşısında özellikle kanatlardan çokça pozisyon verse de, ilerleyen dakikalarda maçı dengeledi, erhan albayrak, tita ve mehmet yılmaz üçlüsüyle yüklenerek beraberlik golünü kaydetti.

ankaraspor beraberliğe oynuyor havasında. fenerbahçe'de ise bir eksiklik var. kezman girerse golü yazabilir.

ek: tita cayır cayır top oynuyor. maçı getirirse de şaşırmam.
    (sycrone one, 13.04.2008 19:54 ~ 20:01)
  7. vederson'un golü ile 1 - 2 devam eden maç.
    (asymmetry, 13.04.2008 20:20)
  8. fenerbahçe'nin kezman'ın penaltı atışıyla skorda hiçbir değişiklik yapmadığı maç.
    (asymmetry, 13.04.2008 20:51)
  9. 2 - 2 olan maç. 90+5
    (asymmetry, 13.04.2008 20:57)
  10. (bkz: ilahi adalet)
    (farazi, 13.04.2008 20:57)
  11. iktidarsızlıktır. bir takımın kendini nasıl batırabileceğinin göstergelerinden biridir. önümüzdeki maçlara bakalım: trabzon, cimbom ve denizli. kendimizden bunca nefret eden takımı bir arada çekmek de fikstürsel cenabetliktir. geçmiş olsundur. inşallah bana kapak olur.
    (karanlıkta, 13.04.2008 21:02)
  12. şampiyonun belirlenmesinde çok da etkili olmayan karşılaşma.zira henüz oynanmamış bir derbi var. bu maçın ardından sorulabilecek tek soru, fenerbahçenin sami yene nasıl geleceğidir.
    (coyote, 13.04.2008 21:04)
  13. geçen maçta* golün 95:10'da gelmesine dikkat çeken hıncal uluç'un, bu maçta da golün 94:42'de geldiğine dikkat çekmesini istediğim maçtır.. bence iki gole de bişey denemez, o ayrı.

bu arada geçen maç bizim lehimize olmuştu, bu maç aleyhimize oldu. nerede bu fenerasyon? nerede bu devlet? yoksa birileri provakatör davranışlar sergiledi de milleti mi galeyana getirdi? eğer bu gollerde sorun varsa hakem hatası, yoksa da boru gibi goller işte. yok efendim beyaz sayfaymış da yok şampiyon belliymiş..

(bkz: ferhan şensoy tarzı hassiktir deme rehberi)

hayır gerçekten belliyse söyleyin de iptal ettiriyim digiturk'ü. ayda kaç para lan. onu alacağıma para biriktirip ps3 alırım. hem böylece şampiyonlar ligi kupasını alıp, kapatma lüksüm olur. kaç yıldır şampiyonluk dışında çok az kupa aldığımızı gördüm, türkiye kupasını aldığımızı hiç görmedim. ps'de kupa almak için gerekirse her yenildiğimde de baştan açarım, ibneliğine. ayrıca sony de "hayalet akıllı olsun" diye bildiri yayınlamaz internet sitesinden.

edit: maç hakkında ahkam kesmeyi unutmuşum bu arada. efendim maçın sonlarında diyordum ki kendi kendime, sözlüğe "fenerbahçe puan kaybetmek için elinden geleni yaptı, ankaraspor izin vermedi" yazarım. nah vermedi..

edit2: yahu bir de karma diyenler var, ben onlara gülüyorum. ulan şu ana kadar 3 büyüklerin karması işleseydi, derbilerimiz tff 3. lig 2. gruptaydı. saçmalamanın alemi yok.
    (hayalet, 13.04.2008 21:10 ~ 21:38)
  14. futbolun adaleti varmış.

ilk yarının sonunda yazdığım yazıda da belirttim, ankaraspor hakikaten güzel top oynadı. iyi top çevirdi, dikine rakip kaleye güzel gittiler. tita, erhan albayrak kanatlardan güzel bindirdiler. mehmet yılmaz belki de kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. uzun zamandır böyle bir forvet performansı izlememiştim açıkçası. çalım attı, geriye geldi topu taşıdı, mücadele etti, son dakikada da golü yazdı ve maçı beraberliğe getirdi.

eğri oturup doğru konuşalım, fenerbahçe'de öne çıkan futbolcu saymaya kalsanız anca serdar'ı sayabilirsiniz. özellikle direk dibinden çıkardığı top harikaydı. bunun dışında semih eridi gitti, alex oyunun büyük bölümünde yerden kalkmadı. deivid bal yapamayan arı gibiydi.

penaltı pozisyonu doğru karardı, ancak hakemin görüş açısında olmadan nasıl böyle bir karar verdiğini çözemedim ben(edit: bok yemişim, hakemin yeri iyiymiş). ki kezman da rahat filelere yollayabileceği topu seyirciler arasında kendisine ana avrat giden bir seyirciye nişanladı. sonrasında söylediğim "lan, şimdi fener gol yemesin mi. ağzına ederler kezman'ın" öngörüm dün galatasaray maçında oynanan 6 dakikalık uzatmaya nazire yaparcasına verilen 4 dakika uzatmanın uzatmasında golle sonuçlanarak muhtemelen kezman'ın sonunu hazırladı. birkaç gün de bu fazla uzatmayı konuşuruz.

son değinmek istediğim nokta da vederson. ikinci yarıda bir sarı kartlık pozisyon daha yaptı kendisi. tita'nın tam diz kapağına sinsice vurdu ama hakem bırakın kartı faul bile vermedi. tita sonra sakatlıktan çıktı zaten. fenerbahçe adına vederson'u en iyi adam ilan edebilirdim ama ne yazık ki bu yüzden edemiyorum.

sonuçta 2-2 bitti işte. heyecanlı bir maç oldu. liderlik mücadelesi gene kızıştı, gözler iki hafta sonra oynanacak derbiye döndü.

ek: bu arada alex sarı kart görmedi bilerek. sarı kart cezası sınırında kendisi. geleneksel olarak aslında bu hafta kart görüp iki hafta sonraki derbi maçına cezasız çıkması lazımdı. ilginç bir not olarak düşeyim buraya.

ek2: şimdi özetleri izliyordum da, kezman penaltı pozisyonunda penaltıyı kullanmak için alex'e 3-4 kere por favor diyerek topun başına geçiyor. bu kadar istekli olması güzel de, garanti penaltı atan alex'e kritik anda bırakmaması en büyük hatası olmuş. bu kadar yürekten çağırmaması gerekti bence. por favor por favor.
    (sycrone one, 13.04.2008 21:16 ~ 22:25)
  15. hakem yüzünden biricik canımız fenerbahçeciğimizin puan kaybettiği maç. niye bize her maç sadece bir sikindirik penaltı veriliyor, niye iki üç penaltı verilmiyor. bakın alamadık maçı. vermişin bi sikindirik penaltıyı, atamamışız, bi tane daha versene. olacak iş değil. çelsiye elenmiş takımız biz, lütfen ama. olmuyor böyle. kaçırdıysak bi tane daha vericeksin. ayıptır.
    (henderson, 13.04.2008 21:45 ~ 21:45)
  16. özet görüntülerinden gördüğüm kadarıyla kendi hatalarımızdan puan kaybettiğimiz maçtır. kezman'ın penaltı pozisyonundan hemen önce topu kontrol edemeyip kaleciyle karşı karşıya kalamaması, penaltıyı atamaması, son dakikalarda kontratağa çıkarken durduk yerde ofsayta düşülmesi gibi nedenlerle son dakikada konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan golle maç berabere bitmiştir. ankaraspor'u tebrik ediyorum. lige yine heyecan gelmiştir. bir de rahat rahat şampiyon olalım be kardeşim, istemiyorum ben son maçlara kalmasını.
    (yeşil başlı gövel ördek, 13.04.2008 21:58)
  17. ertuğrul sağlamın ve beşiktaş yönetiminin kafalarını duvara daha sert vurmalarını gerektiren maç olmuştur. oftaşı yenebilselerdi şimdi şampiyonluk yarışına kaldığımız yerden devam edecektik.
    (redghost, 13.04.2008 22:03)
  18. kezman'ı yerden yere vurmamamız gereken maç. olabilir, penaltı kaçabilir, bu en kritik anda da olabilir, hiç problem değil. kezman'ı bugün yerden yere vuranlar; şunu unutmamalıdır ki daha ligin bitmesine 4 hafta var ve belki de 2 hafta sonra galatasarayla şampiyonluk maçını oynacağız. morallerini üst seviyede tutmak gerekir bu çocukların.

biz fenerbahçelilerin bir sözü vardır: hep destek tam destek.

o yüzdendir ki;

we love you kejo...
    (izmirli, 13.04.2008 22:15)
  19. "memleketimde ne güzel penaltılar veriliyor." dedirten maç.

hakem penaltıyı çok güzel süzüyor. top elle temas ettiği anda düdüğü ağzına götürüp veriyor penaltıyı. ya da düdük zaten ağzında hazır, pek bilemedim şimdi. çok başarılı buluyorum hakemi. adam oyunun içinde ve pozisyonu çok güzel görüyor. sonra beşiktaş - fenerbahçe maçı geliyor aklıma. hani çizgiromanı yapılsa avuç kapalı ve yere doğru sert bir şekilde zbammm!!!! efekti çıkaracak bir elle oynama(!) oluyor ceza sahası içinde. hakem göremiyor. sonra gençlerbirliği beşiktaş maçı geliyor aklıma. adam topu eliyle önüne koyduğu gibi neredeyse atak başlatacak. yan hakem ısrarla sallıyor bayrağı penaltı var diye. hakemin pozisyonu görmesine imkan olmayacağı bir noktada eliyle devam işareti yapıyor. trabzonspor-beşiktaş maçı geliyor aklıma. deplasmanda ceza sahası dışında rüştü topu göğsüyle karşılıyor. hakem bu sefer tersine el var diyor. bir de rüştü'yü atıyor oyundan. hocam el yoktu o poizsyonda diyerek hakemin elini sıkıyor rüştü. o haftanın fair-play ödülüne layık gösteriliyor.

türk futbolunda hakem hatalarının düzeldiğini görmek beni bir futbolsever olarak mutlu ediyor...
    (hansvoralberg, 13.04.2008 22:34 ~ 22:38)
  20. ulen maçla ilgili pek yazmam ama e hadi kırmayayım sizi.

fenerin kadro değişikliğinin yansımalarını bir kez daha gördüğümüz maç.

ey zico (ahmet çakar mode on), sen bütün sene yedekte beklettiğin adamları en kritik haftalarda sahaya sürersen takımdan nasıl bir randıman beklersin ki.

arkadaş (erman toroğlu mode on), sen defansta, daha ankaraspor a böyle pozisyon üstüne pozisyon vereceksen galatasaray maçına hiç çıkmayalım, hükmen mağlup sayılalım.

şu son 4 haftada fenerbahçenin, taraftarını fıtık etmeden şampiyon olmasını gönülden bekliyor, sıradaki şarkıyı kezman'a armağan ediyorum;

"o penaltı kaçar mı lan!"
    (dedirten başlık, 13.04.2008 22:47)
  21. i.melih gökçek in maçtan sonra anlamsızca sırıtıp canın cananın kazandığı maç oldu diye yorum yaptığı maç olmuştur...ne kaçan penaltı ,ne son saniyede yenen gol , ne kötü oyun değil de bu adam neden sürekli sırıtıyor ..maç bittiğinden beri bunu düşünmekteyim...
    (profesore, 13.04.2008 22:49)