izmir gündoğdu meydanında düzenlenecek olan cumhuriyeti koruma mitingidir... katılımın en az ankaradaki kadar çok olması beklenmektedir ancak pazartesi günü olacak olması büyük bir handikaptır
halkın uyanışını simgelemesi açısından
her şehirde yapılması gereken mitinglerden birtanesidir.
kuvvai milliye ruhu geri dönmüştür, türk halkı artık sinip bir köşeye başına gelenlere ağlamayacaktır, bunu göstermek her ilimizin görevdir; bu bağlamda iyiki oluyor dedirten bir mitingdir ayrıca..
"gündoğdu hep uyandık siperlere dayandık
laiklik uğruna da al kanlara boyandık
ege'nin incisi, aşık eder herkesi
üstümüzden eksilmesin al bayrağın gölgesi"
bazı köşe yazarları ve tahminciler tarafından istanbul ve ankara'da yapılan mitingleri sayı itibariyle geçeceği söyleniyor. göreceğiz..
imkanlarımı zorlayarak katılacağım mitingdir.büyük bir coşkuyla ankara ya gitmiş ve o ilk coşkuyu yaşamış ancak ne yazık ki istanbul dışında olduğumdan çağlayan da bulunamamış biri olarak bu açığımı kapatıp bu büyük halk hareketinin bir parçası olmaya devam edeceğim.türkiye de bu hareketler neticesinde pek çok şey değişimiştir.kitlesel bir halk hareketi dalga dalga artmaya devam edecektir.izmir de hatırı sayılır bir kalabalığın olacağından şüphem yok.her yurttaş izmir de olmaya çalışmalı olamayanlarda ev ve işyerlerine astıkları bayraklarla bu büyük harekete destek olmaya devam etmelidir...
canına yandığımın gavur izmir'inde yapılacak olan mitingtir. irili ufaklı yapılan cumhuriyet mitinglerinin, üçüncü ana ayağı olacaktır. artık bu noktadan sonra "birleşin" mesajının daha fazla verileceği uyanış hareketidir.
akp 'ye "eheh o zaman halk seçsin..heh madem öyle..heh..eheh.." dedirtmişken hala bana kasetten "cuntacuntacunta" sayıklayan nuh bir peygamber değildir sendikası üyelerine selamlarımızı o meydandan ileteceğimiz mitingdir.
şu sıralar izmirdeki en büyük mevzu. otobüste, metroda birbirini tanıyan, tanımayan herkes birbirine cumhuriyet mitingine gidip gitmeyeceğini soruyor.
ki zaten izmirde herhangi bir caddede yürüyen birisi kafasını kaldırıp balkonlara baksa katılımın ne kadar geniş olacağı hakkında bir fikre ulaşabilir.
mitingle ilgili şöyle bir mail geldi, paylaşmak istedim:
hiç kaçarı yok ..
"sıcaktır" deyip üşenen,
serin evinde oturan;
"televizyon nasılsa verir" diyen
"ben gidemedim ama bayrak astım" diyen;
"hava çok sıcak" deyip yazlığına
ya da çeşmeye meşmeye giden;
"tek başımayım nasıl gideyim" diyen;
"küçük çocuğum var" deyip kıvıran;
"aman kalabalıkta tehlikeli bir şeyler olur" diyen;
"çok yoğun çalışıyorum,
bir pazarım var uyuyacağım" diyen
bilsin ki aynaya baktığında gördüğü
izmirli değildir
çok yaşlılar, bebekler ve gelemeyecek durumdaki hasta ve sakatlar haricinde herkesin katılacağını tahmin ettiğim miting olacaktır.. izmir dinsizin hakkından gavurun geleceğini cümle aleme kanıtlayacaktır, eminim..
konuştuğum onlarca kişinin (duyarsız üniversite gençliği) hava sıcaklığı nedeniyle katılmayacağı/katılmak istemediği miting. ne olursa olsun pazar sabahı saat 10'da karşıyaka'dan kalkan bir gemiyle gündoğdu'ya ayak basacağız.
katılmak da tereddüt etmediğimiz, iyte öğrencileri olarak otobüslerice katılcağımız yürüyüşdür. sloganı "al sancak için alsancakda buluşalım" dır. en azından bizim okulda böyle bilinir. cumhuriyet için bütün varlığımızla orada olacagız.
asosyal örgütçü, junior fettoş, sanal gericilerin bok attığı miting. sadece mitingi değil, mitingin yapılış yerini ve o çevrenin insanlarını da bok atıyor(lar).
boku da çıksa, yunan tohumu da olsam, yarın gündoğdu da olacağım. aç televizyonunu, bul kanaltürk'ü, bak miting alanına, ara beni, göreceksin senin suratına suratına sallayacağım koskoca yarra... bayrağı...
gavurluğumuzu gösterip, yürüyüşümüzü efendi efendi yapacağızdır; bayraklarımızla, bedenimizle, ruhumuzla oralarda sıcağa rağmen bulunacağımız yürüyüş, miting, toplantı, tepki gösterimi.
köşeye sığmayanlar...
ve, bi de sen.
bu satırları okuyan izmirli.
* * *
memleketimi sanatla, fikirle, modayla, sporla, lezzetle besleyen, güzelleştiren... denizi kız, kızı deniz, sokakları hem kız, hem deniz kokan şehrim...
2 gün kaldı.
hazır mısın?
cep telefonlarının çekmeyeceği duyumunu aldığım mitingdir. doğru olabilir. (bkz: bomba) miting alanında buluşmaya çalışmayın derim naçizane.
yani arkadaşlarınızı ordan aramaya çalışmayın telefonla neyle...
miting sonrası editi:
aferin bana kendimi takdir ve de tebrik ediyorum. şurda ukala ukala konuş sonra git oralarda milleti aramaya çalış başaramayınca dellen. aveayı da ayrıca tebrik ediyorum şahsen.
seviniyorum böyle cumhuriyet mitinglerini görünce, yüzbinlerin milyonların meydanlara inmesi bu ülkenin ihtiyaç duyduğu olayların başında gelir ama milyonlarca insanın sokağa dökülmesinden sonra elimizdeki başbakan adaylarına bakıyorum; recep tayyip erdoğan , deniz baykalve mehmet ağar . bir yanlışlık var gibi geliyor bana, umudumu sonraki baharlara saklıyorum hala bu uyanışın iyi bir başlangış olmasını dileyerek.