|
|
- 11 sene sonra ilk defa..aklımdan ve gözlerimden neler geçecek bilmiyorum ama herşeyimle orda olacağım.
- çok şey kaçırdığımız konser(!)...kesmeşeker gibi bir grubun biletlerinin 5 ytl'den satılmasıda ayrı bir üzüntü verici durum...
- bazı starlar vardır. sahnede dururlar, ulaşılmazdırlar. ara sıra seyirciye yaklaşır birkaçının parmaklarının uçlarına dokunurlar da o insanlar ellerini günlerce yıkamazlar. konser sonrası daha gitarda bastıkları son notanın tınısı salonda çınlıyorken çoktan binmiştirler hemen sahnenin ilerisindeki minibüslerine de alanı terk ediyorlardır bile. hayranları bunu fark etse de en fazla minibüse el sallamakla kalırlar. onlar ulaşılmazlardır. ne yerler, ne içerler bilemezsiniz. espri yapmayı severler mi yoksa normal hayatlarında da sahnede durdukları gibi midirler bilinmez. söylecek kıymette şeylerinin yokluğundan mıdır bilinmez ama şarkılarını bile bazen başkaları yaparlar bu insanların. onların görevi orada durmak, şarkının, isminin gerektirdiği duruşu sergilemektir.
oysa bir de ötekiler vardır. şarkı sözlerinde görürsün satır satır onu yazanı. gün gelir birine kızar "bir bomba da buraya atsana" der, gün gelir kendisini garipser ve "bizi anlamayanları dövmek gelirdi içimden, oysa şimdi gülüyoruz olan bitene" der. sahicidir, neredeyse dokunulsa hissedilecek olandır. sahnede bu şarkıları söylerken de tam gözlerinin içlerine bakarlar şarkıya eşlik eden seyircilerin, sanki "acaba onlar da benim gibi mi hissediyorlar şu anda?" diye, ararlar gözlerinde bir şeyleri. zaman zaman gülerler, zaman zaman ağlayacaklarını düşünürsünüz ama her şeyleriyle sonuna kadar oradadırlar.
bir sahne sanatçısı için en kötü an sahneden indiği andır. bir yere oturmak mümkünse beş dakika hiçbir şeyi düşünmek istemez. oysa bu ötekiler daha sahneden inmeden yanlarına gelenlerle sohbetten kaçınmazlar. korumaları yoktur, zırha bürünmemişlerdir. her sorunuza içtenlikle cevap verir, yanlarına fotoğraf çektirmeye gelenler için her pozda aynı candan gülümsemeyle süslemek isterler yüzlerini. seyirciyle şakalaşır, komik pozlar verir ve "aslında birbirimizden çok da farkımız yok" demek isterler.
dünkü konserde ilk kez bu kadar yakından gördüm ötekilerini. türkiye'nin en düşük kilo ortalamalı grubunun, sadece yüreklerini koyarak aslında neden hayranlarına "uçsuz bucaksız azınlığın elemanı" gibi hissettirdiklerini anladım. kulis görünümlü küçücük bir odada, adım atacak yer bile yokken içeri her gireni gülen yüzleriyle karşılayan bu adamlar, konser alanını da en son terk edenler oldular.
iyiki varsın kesmeşeker...(charey, 14.03.2007 16:53 ~ 15.03.2008 14:28)
|