belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · erkekte ses tonu
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · öğretmenler günü
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · isohunt
  9. · atıyosun

13 ekim 2007 tsk açıklaması  

1. açıklama şu şekilde:

12 ekim 2007 tarihinde kuzey irak bölgesinden türkiye sınırları içine silahlı saldırılar yapılmıştır.

asla kabul edilemeyecek olan bu tür saldırılara misliyle karşılık verilmiştir ve verilecektir.

kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tsk.mil.tr/...
    (hamsili ekmek, 14.10.2007 00:19 ~ 00:32)
  2. genelkurmay başkanlığının, faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla sık sık kamuoyuyla paylaştığı bilgi notlarından birisi.

(bkz: bilgi notu)
    (bkz: basın açıklaması)
    (selenge, 14.10.2007 00:45 ~ 00:46)
  3. tsk'nın çok dolduğunu,patlamaya hazır bir bomba gibi teskerenin acilen çıkmasını dört gözle beklediklerinin işaretini veren bir açıklamadır.mislinin de mislisini alıcaz.
    (jack nicholson, 14.10.2007 00:46)
  4. askerimiz yeniden dağa taşa bomba yağdırmaya başladığını açıklayan basın açıklaması.

ve fakat sonuç?
    (mustafamacit, 14.10.2007 22:48)
  5. (bkz: silahlarla barış kurulamaz)

dağı taşı bombalama ile gözdağı veriliyor teröre, sonuç alınabilir mi bir muamma.
    (aglaures, 14.10.2007 23:00)
  6. maalesef insanlık daha "savaşa karşı savaşarak daha savaşları büyütmek" kısır döngüsünü kıracak kadar ilerleyememiştir. bu açıklamaya ve sonucunda doğacak zincirleme reaksiyonlara böyle bir açıdan bakılmalı. bana sorarsanız ben de bir alternatif sunamıyorum, yani bu giri ironik falan değil. bu açıklama her askeri müdahale gibi herkesin oldukça yorum yapacağı ama kimsenin engelleyemeceği olayları doğuracak bir açıklamadır. ne olursa olsun ayvayı yedik yani.
    (anthias, 14.10.2007 23:30)
  7. son derece açık bir şekilde söylemek gerekirse bu konuyu tsk dan masallar olarak özetleyebiliriz. genç arkadaşlar hadi gidelim, kalk gidelim, oturmaya mı geldik? muhabbeti yapa dursunlar da; olan yine ocağına ateş düşen ailelere ve gözü yaşlı analara oluyor.

asla kabul edilmeyecek bu tür saldırılara misliyle karşılık verilmiştir ve verilecektir demiş emir subayının biri. ben de bırakın bu işleri diyorum, gencecik çocuklara kiminin rütbe hırsı kiminin rant kaygısı yüzünden yazık etmeyin. bu işi çözmek istememenin en danışıklı yolu olan popülistliğe sığınmayın, insanların kabaran milli duyguları daha da ötesi acıları kimilerinin rant kaygısını okşamasın. o gençler koşa koşa ölüme gitmiyorlar, kimse masal anlatmasın. tsk yeterince anlatıyor.
    (manha de carnival, 14.10.2007 23:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil