saat 19:45'de başlayacak , d-smart'dan naklen yayınlanacak ve portekizli hakem
lucilio cardoso cortez batista tarafından yönetilecek uefa kupası 3.tur ilk maçı.
floryadan gelen son haberlere göre,
serkan çalık sakatlığı yüzünden kadroda yok ve onun yerine büyük ihtimalle lincoln sahada olucak.aslında kalli'nin işi çok zor bu akşam.ortasahayı dinamik gençlere mi emanet edicek yoksa
lincoln gibi az mücadele eden ama sonuca etki edebilecek bir futbolcuyu? ben kalli'nin yerinde olsam serkan çalık yerine
barış özbek'i sağ kanada çeker , arda'yı oyun kurucu olarak kullanır , sol tarafada iyileşen
hakan balta'yı koyardım.ve ya bir ihtimal
ayhan akman'ı.kesinlikle lincoln ile başlamazdım.ama bu demek değil ki kalli'nin lincoln tercihi yanlış olur.muhtemelen basında lincoln oynar ve maç kaybedilirse ağır eleştiriler olucaktır.hazır olmayan ve koşmayan bir lincoln'un böylesine mücadele gerektiren bir maçta niye sahada olduğu tartışılacaktır.öte yandan oynatmazsa eğer ; böylesine tecrübe gerektiren bir maçta lincoln neden oynatılmadı denicektir.bana göre ilk tercih doğru olacaktır ama lincoln'la başlarsa da çok yadırgamam.
rakip gerçekten güçlü bir ekip.etkili hücum ayaklarına sahipler ve gol atma konusunda sıkıntı çekmiyorlar.bu açıdan savunmamızın çok dikkatli olması gerekiyor.burada gol yememiz bizim için sonun başlangıcı olur.zira almanya'da illa ki gol yicez ,en azından burayı es geçelim.yine de 2 gol yeriz gibi geliyor bana.
maçın kilit adamı benim açımdan oynarsa
ümit karan.son 2 maçta, sezon başından beri gerek yedek kulübesinde gerekse sahada ruh gibi dolaşan ümit karan yerine bambaşka birini izliyoruz.aynı hırsını ve mücadelesini bu maça da taşırsa galatasaray için çok faydalı olacaktır.
shabani nonda'yı her türlü tercih etmeme rağmen , bu kadar hırslıyken ümit karan'ı tekrar yedeğe çekmek pek akıllıca bir tercih olmayacaktır kalli açısından.kaldı ki ümit karan'ın gol atması için ideal bir takım leverkusen.
ve tabi ki
mehmet topal! uzun süredir gösterdiği başarılı performansa bu gece de üstüne katarak devam etmek zorunda.hele de lincoln bugün sahaya çıkarsa mehmet'in yükü biraz daha artacak.üstelik bu maç onun ilk ciddi sınavı."barusso beni kesemez" demesi için müthiş bir fırsat.bizi yanıltmayacağını tahmin etmekle beraber leverkusen presi karşısında neler yapacak onu henüz bilmiyoruz.kötü bir maç da çıkartabilir.
kral her zamanki gibi oynayacaktır.ve zaten adı yeterlidir leverkusen savunmasının karışması için! bu karışıklıktan yararlanmak da ümit karan'ın görevidir.
emre güngör ayrı bir soru işareti.son 2 maçta 2 mutlak gol pozisyonunu mükemmel sezgileriyle birinde alex'in birinde vestel'li targino'nun önüne yatarak engellemiştir.bu onun nasıl bir savunma zihniyetine sahip olduğunu görmemiz açısından önemlidir.konsantrasyonu üst düzeyde ama bu tür maçları oynanamamış olması büyük handikap olucaktır.
servet çetin'i iki ingiliz kulübünün temsilcileri bu maçta samiyen'den takip edicekler.sanırım bu gece de iyi bir maç çıkarırsa seneye servet'i bu takımda göremeyebiliriz.
birçoğunun aksine
orkun usak'dan yana endişem yok.üzerine düşen görevi yerine getirecektir.her zaman sahip olduğu kaleci şansının bu gece de yanında olmasını diliyorum.
arda turan hızlı ve basit oynadığı sürece leverkusen savunmasına zor anlar yaşatıcaktır.tabi kilit nokta hızlı ve basit oyun!
sonuç olarak kağıt üstünde çok ümitsiz bir durum yok ama rakibin de gücünü de yadsımamak gerekiyor.bu gece belki kazanabiliriz ama ben hala bu turu geçebileceğimize inanmıyorum.bayern leverkusen'i kupanın dışına iticek yeğane etken kadro kalitesi ve ne yazık ki bana göre o kadro kalitesi bu galatasaray'da yok.umarım yanılırım ama pek sanmıyorum.
bir de skor tahmini yapayım tam olsun : 1-2