bi ara tanışma şerefine eriştiğim kozyatağı mecidiyeköy otobüsünü kullanan otobüse binen herkese "hoşgeldiniz" inenlere "güle güle" diyen. en son m.köy carrefour arasını 13.5 dk alıp kendi rekorunu egale eden. emniyet şeridi falan dinlemeyen, m.köye geldiğinde otobüsün müdavimlerinin alkışları arasında "oley " hareketi yapan marjinal şoför abimiz.
her akşam iş dönüşümü şenlendiren,otobüsüne binmek için hangi saatte işten çıkmam gerektiğini hesapladığım,diğer 129k şöförlerine de tatlı diliyle örnek olan şöför amca
bir sabah dalgınlıkla sıkışık köprü trafiğinde öndeki alfa romeo 156'ya arkadan bindirmiş olan şanssız iett şoförü. adamın arabasının bagajı tanınmayacak hale gelmişti, şoför binbir türlü özür dilemeye çalıştı ama nafile.
(raiser, 22.07.2005 14:46 ~ 14:46)
otobüsten inenlere
yine bekleriz diyen,akşam köprü trafiğinde yolcuğunu çekilir kılan iett şöfürü amcamız.
(spooky, 12.09.2005 22:46 ~ 22:47)
"kaptan orta kapı" şeklindeki feryadıma koltuğundan kalkarak "özür dilerim beyefendi, buyrun , iyi akşamlar" şeklinde cevap veren, iett'nin üstün hizmet madalyası, yaşam boyu hizmet ödülü vs ödüllerine layık şöför.
kendisine bir kere ben de rastgeldim.yağmur yağdığı için,ıslanmayayım diye aslında durak olmayan bir yerde indirmişti beni
aslen sinoplu. ankara'da çalışıp çalışmadığını sordum beyefendiliği ve hiçbir istanbullu şoförde olmayan davranışları gördükten sonra, yok çalışmadım hiç dedi. hoşsohbet insan
netekim.
sabah ilk ders verilmesi gereken ve tek satır bir şey hazırlayamadığım "ultra mechanics for internal electrodes of computers" ödevime yardımcı olmuş süper insan. gerçi kaldım dersten ama olsun.
bundan başka nikah dairesine yetiştiremediği bir çift için kahrolduğunu, iki şahit bulup bizzat kendisinin kıydığını gözlerimle gördüm. onlar da 2 ay sonra boşandılar ama önemli olan niyet.
aşırı derecede
akp ve
rte sempatizanı olan iett şöförü abimiz.
herifin sempati duyduğu kavramları sorgulayan, belki bu şekilde insanlardan soğutma çabasında olanları anlamıyorum. adam efendi bi adam işte, her gelene hoşgeldin diyor, iyi yolculuklar diyo, buyurun diyor, dikkat kalkıyorum diyor, hadi geçmiş olsun diyor. yaşam dolu, insanalra güzel bir gün bahşediyor neredeyse. ve ben de bundan gocunuyorum, var mı ulan. gocunuyorum çünkü herif akp ve rte sempatizanı. bu bile yeter dimi?
(bkz:
hadi oradan)
otobüse bindiğimde "hoşgeldiniz" diyerek beni şaşırtan,inanılmaz saygılı iett şöförü.
özel halk otobüsü çalışanlarını eğitmesini ısrarla diliyoruz.
22 temmuz seçimlerinde istanbul 1'nci bölgeden bağımsız aday olmuştur.
sloganı: "akbiliniz baskın olsun."
azıcık güler yüzün sizi binlerce insana sevdirebileceğinin yaşayan kanıtı.
bir başkası için (bkz:
elektrik elektronik öğrenci işlerindeki bayanlar)
bir keresinde de tam akbilimi basacakken "sen öğrencisin boşver basma" diyipn e kadar öğrenci dostu olduğunu göstermişti. kaza yapmış durumu çok ağırmış.inşallah kurtulur.kalbimiz seninle.
(bkz:http://cumaertesi.zaman.com.tr/?bl=8&hn=4546 )
aynı gün aylık akbil doldurmuş arkadaşımın pasosunu "hoş geldiniz, bir pasonuza bakalım efeeem!" diyip, kırdıktan sonra eline vermiştir.arkadaşımın yüzündeki hassiktir ifadesi hala hafızalarda efendiiim, iyi yolculuklar.
otobus kalkarken henuz inememiş olan teyzelerin paniğini bilirsiniz.. aman şoför bey inecek var gibilerinden, işte böyle birşey üzerine;
- telaş yapmayın daha çok gençsiniz, en güzel akşamlar sizin olsun efeenim
şeklinde cevap vermiştir.
hastasınım! yani kendisine söyleyemiyorum bunu, fakat tekrar, olur da hani bi' yerlerde ansızın, kuşluk vakti, hanımeli kokularının caddeleri sardığı bir akşam, karşılaşırsak; rakı masasında devlet meseleleri, ülkeyi kurtarma geyikleri çevirmeyi, teklif edeceğim.