12 mayıs 2008 çin depremi 

adana çık aradan

1. "çin'in nüfusu 1,5 milyar. 5-10 bin kişinin ölmesi bütün içinde pek de önemli değil" anlayışından mıdır bilinmez ama sözlükte henüz belirtisine rastlayamadığım depremdir. 7.8 büyüklüğünde olan deprem sichuan eyaletini vurmuş ve 8000 civarı ölü var. sayı artmaya devam ediyor.
    (galliani, 12.05.2008 21:28)

2. 7 dakika sürdüğü tespit edilen depremdir.
    (korsanlarkralibazil, 12.05.2008 21:33)
  3. (bkz: http://news.bbc.co.uk/...)
    (usako, 12.05.2008 21:38)
  4. (bkz: çekik gözlü de olsa insan insandır)
    (sakıncalı piyade, 12.05.2008 21:51)
  5. hayatın ne kadar da boktan olduğunu bir kez daha gözler önüne seren olaydır. 7 dk da onbinlerce hayat , hayal, insan ölüyor.
    insan bu tür büyük felaketleri gördükçe hayatta kafaya taktığı şeyleri aslında sikine takmaması gerektiğini anlıyor. en azından ben öyle anlıyorum .
    (hatun yoksa ben gidicem, 12.05.2008 21:55)
  6. 2 kimya tesisinin yıkılmasıyla çevre de büyük hasar oluştuğuna dair haberlerin alındığı deprem. artçılar ise hala devam etmekte.
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 13.05.2008 02:29 ~ 02:37)
  7. depremden saatler sonra çin'li yetkililerin oluşan hasar hakkında bilgi sahibi olmaya başladığı deprem.işin ilginç tarafı o esnada yabancı kaynaklarda daha fazla bilgi bulunmaktaydı.
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 13.05.2008 02:34)
  8. eğer bu deprem türkiye'de olsaydı kim bilir kaç yüz bin kayıp verirdik diye düşündüğüm deprem. o kadar sağlam binalara ve alınan onca önleme rağmen bu kadar hasar veren çin'in yerinde türkiye olsaydı...
    (delicaponcadı, 13.05.2008 15:13)
  9. sonuçları an be an daha korkunçlaşan deprem. göçük altında kalanların çoğunun çocuk olması, insanın canını acıtıyor. dün bin kişiden söz edilirken, bugün yüzbinlerce ölüden bahsediliyor. dün çin televizyonları yayın akışlarını kesip depremden bahsetmeye bile zahmet etmemişlerdi. anlamak zor. yetkililerin söylediğine göre temel sorun kimi şehirlere ulaşılamaması. depremin merkez üssününe yakın ve dolayısıyla en çok hasar gören bölgelerde kara yolları tahrip olmuş durumda. az önce televizyonda izlediğim görüntülere inanmakta zorluk çektim. wenchuan şehrindeki yollara dağ inmiş. kayalar yuvarlanmış değil, dağ resmen yola inmiş! felaket temalı filmlerin setine benziyor. bu tür felaketler yeryüzündeki gerçek konumumuzu belirliyor. gaia'nın korkunç sürprizleri karşısında aciz, yalnız, güçsüz ama buna rağmen kibirli buna rağmen şiddete meyilli bir türüz. gaia'nın öfkesi -kimilerine göre gerçekten bir bilinci var yerkürenin evet- pek de uzak olmayan bir zamanda hepimizin sonunu getirecek gibi.
    (fantaghiro, 13.05.2008 18:41)