dünyada, patlalamış olan, patlayacak olan, patlayan, patlatılmış olan tüm bombalara lanet olsun! bunları koyan, koydurtan, masum halk üzerinde kullanan tüm eller, bir daha sevdiği hiç bir şeyi tutamasın, kara topraktan başka, onu da eğer seviyorsa...
şimdi ki durum?
"laik, anti laik". işte bütün mesele bu.
okuldan selçuk vardı bizim. bir oturuşta 4 kişiyi döverdi. aynı anda. "lan oğlum yapma, neden yapıyorsun" dedikçe, "onlara dövüşmeyi öğretiyorum lan fena mı" derdi. nereden öğrenmişse bir de, "olayları sonuçlarna göre, en çok kimin işine yaradığına göre değerlendirin" derdi. bunu seçluk uydurmuşsa, eyvllah, kral abiymiş cidden. bir yerden tırtıkladıysa da bu lafla tavladığı kızlar zehir zıkkım olsun. neyse.
-bu olaydan sonra, radikal dinciler müslümanlığın bir alt kümesi, bu alt küme= cumhuriyet karşıtı = laiklik karşıtı= müslümanlar gibi ilginç bir denkleme doğru koşuyor olacağız. avrupa ve amerikadaki gibi
-toplum gerildikçe geriliyor.
-cümlelerin içi boşalmaya başlıyor. ben ise daha çok gülüyorum. "aydınlık çocukların yüce mücadelerinin, cumhuriyetimizin ve laikliğin son kalesi ne ampullere kalacak ne imamlara, yükselen cumhuriyet muhafızları bu gerici yobazlara dur diyecektir! biz, aydınlıklarız, onlar karanlık! sincap kardeş, güzel kelebek, yeni doğan güneş, haydi katıl bize! salyaları akan sakallı yobazlardan, karanlık suratlarına, teneşirhane kokan gözlerine karşı! haydi minik tırtıl, biz aydınlığın çocukları, ellerimizde yarının ümitleri, katıl bize! "
toplumda bir infialdir başladı.
kim dur diyecek?
geri bas pis yobaz!
yobaz dediklerimiz kim?
bilmiyoruz. karşımızda bir düşman var. göremiyoruz. yürüyoruz. meydanları dolduruyoruz. düşman kim? hala bilmiyoruz. neye karşı yürüyoruz? cumhuriyeti korumak için, yobazlara karşı! yobazlar kim? yine bilmiyoruz.
yolda kaç kişi gördünüz, karanlık yüzlü, sarıklı, ağzından salyalar akan, hayallerinizde canlandırdığınız, bu bombayı koyanlardan,
gollumlardan? yoksa göremediniz de, bu boşluğu doldurmak için, insanlara artık bu gözle bakmaya mı şartlandınız? işte propaganda bu.
o iğrenç elleriye yüce cumuhriyete dokunmaya çalışanlardan, korkakça, sinsice ve haince bakanlardan, iğrenç tükürüklerini ağızlarında tutamayanlardan, kaç tane gördünüz!
bize dayatılan görüntü bu.
kaç tane gördük?
allah aşkına cevap verin.
hepimiz, önce politikadan uzaklaştırıldık, siyasi görüşlerden korktuk, fikirlerden kaçtık, şimdi, aç gibi görüşlere saldırıyoruz, ne olduğunu bilmeden, sloganları söylüyoruz.
cuma namazına giden ahmet, baş örtüsü takan ayşe, cuma namazına gitmeyen ahmet, başörtüsü takmayan ayşe, aynı şeyleri düşünemezler mi? aynı derslere girip, not paylaşamazlar mı?
"beş vakit namazımı da kılıyorum, orucu mu da tutuyorum, ama cumhuriyetime sahip mi çıkıyorum" diyorsunuz?
güzel söylüyorsunuz. peki neden bunu söyleme ihtiyacı duyuyorsunuz? hiç düşündünüz mü?
ve bilmiyorsunuz ki, amaç, toplumu laik-anti laik kamplaştırmasına götürmek. laik yerine, içi boş sloganları yüceltmek, anti laik kısmına ise dini hayatını düzenlemek için kullanan herkesi koymak...
toplumda bir infial. gidiyoruz.
geri basın pis yobazlar!
içi boş sloganlarla, geri basın pis yobazlar!
düzeltme: saldırıda ağır yaralanan hatem kaval ölmüş... bu yazının, yazılanların, yazılacakların pek bir önemi yok artık, ölüm kadar gerçek olamaz hiç biri, dedik ya, bombayı koyanlara da, koydurtanlara da, patlayan bombalara da, patlayacak olan bombalara da, yüzlerce kez lanet olsun!