paul pierce ve kevin garnett'in uyanması gereken maçtır. aksi takdirde boston için seri tehlikeye girebilir. boston'dan şampiyonluk bekliyorum ama pierce-garnett ikilisi olmadan mümkün değil malesef.
lakers açısından tehlike arz eden maç.serinin 3.maçında boston hiç de iyi oynamamasına rağmen maçı kazanabilirdi ve bu onlar açısından büyük artı.biraz günlerinden olurlarsa lakersi devirirler.boston açısından tehlike arz eden nokta ise kobe'nin bu seriye geri dönüşü.ideal performansını sergilemeye başlarsa kobe hali duman olur boston'un.
benim fikrim ya lakers bu maçı açık farkla kazanacak ya da 5-6 sayı civarında bir farkla boston kazanacak.yani bu sefer maç kafa kafaya giderse kazanan lakers olmayacaktır diye düşünüyorum.ya da tamamen sallıyorum dikkate almayın.
türkiye'de lakers taraftarları bu önemli maçı, nba final serisinin 4. maçını takımlarına uzaktan da olsa destek olmak amacıyla yurdun dört bir tarafından toplanıp istanbul'a gelerek beraber izleyeceklerdir. türkiye'de bir nba takımı için yapılan en büyük organizasyondur.
kadrosunda bulunan kobe bryant +kaliteli avrupalı basketbolcular ve şahsımın avrupa basketbolunu daha fazla sevmesinden dolayı lakers'ın kazanmasını istediğim maç.
yaklaşık 19 dakikası geçen maçta lakers'ın 13 asistine karşılık celtics'in 1 asisti var.aynı zamanda ribaundlarda lakers 21-11 önde.maçta durum 45-21 lakers lehine.
periyotun sonlarına doğru celtics takımında oyuna giren james posey 'in etkili oyunuyla farkın 24 sayıdan 12 sayıya inmesine rağmen ilk yarı 18 sayı farkla bitmiştir.
ilk yarıda lakers adına lamar odom 15 sayı 8 ribaund 3 asist ile oynayarak sahanın yıldızı olmuştur.pau gasol 10 sayı 6 ribaund, çok kısa süre sahada kalan trevor ariza 6 sayı 5 ribaund yapmıştır.süper yıldız kobe bryant ise sadece 3 sayı ile oynamasına rağmen 6 asist yapmış 3 ribaund almıştır.
celtics'in maçın 30. dakikasından sonra maçı savunmasıyla domine ederek 97-91 kazanarak seriyi 3-1'e getirdiği maç olmuştur. tarihe geçen bir geri dönüşe imza atmıştır celtics, ve bu maçtan sonra lakers'ın şampiyonluğu mucizelere kalmış gibi görünmekte. pierce - kobe çekişmesinde de pierce berbat 3. maçtan sonra kobe'ye karşı yine üstünlük kurmayı başarmıştır ki bu maçın kazanılmasındaki en önemli unsur budur bence.
lakers göz göre göre elindeki maçı vermiştir.james posey'in ekstra oyunuyla maçı celtics maçı lakers'ın elinden söktü aldı.maçta şahsımın aklında kalan en önemli ayrıntı oyunda kaldığı yaklaşık 8 buçuk dakikada 6 sayı 5 ribaund ile oynayan ve çok iyi savunma yapan trevor ariza nın neden oyuna sonradan giremediğidir.
maçta celtics adına oynayan 48 dakika sahada kalan 19 sayı 9 ribaund 3 top çalma 2 asist ile oynayan ray allen oyuna damgasını vurmuştur.paul pierce 20 sayı 7 asist 4 ribaund, kevin garnett 16 sayı 11 ribaunt, james posey 18 sayı ile oynamıştır.
lakers takımında ise kobe bryant 17 sayı 10 asist 4 ribaunt 4 top çalma,ilk yarı mükemmel oynayan lamar odom 19 sayı 10 ribaund 4 asist, pau gasol 17 sayı 10 ribaund, derek fisher 13 sayı ile oynamıştır.