tarihi,macaristan'ın da kurtuluş gününe dek gelmemiş olduğu için dua etmemiz gereken maçtır.
bu böyle olmaz fatih terim.''adamların kurtuluş günleriydi çok asıldılar maça'' demekle olmaz.
avrupanın yarısının türklerden bir kurtuluş hikayesi var zaten.her maç yaptığımız ülke asılırsa maça ne olacak ?
adam gibi oyun oynamak lazım.
olası bir mağlubiyet veya beraberlik sonrası "darbenin yıldönümüydü, futbolcular üzüntüden ne yaptıklarını bilemedi" gibi abuk bir açıklama ile uyutulmamızın olası olduğu maç.
son iki büyük turnuvaya katılamayıp üçüncüsüne katılma şansını da giderek zorlaştıran fatih terim ve öğrencilerine selam ederim, gözlerinden öperim.
ne yapıp ne edip kazanacağımız maçtır. çünkü türk futbolcusu rahatı sevmez, zor zamanları sever, yumurtanın kapıya gelmesini bekler, gaz halinde oynamayı sever, stresi sever, gerilimi sever. yaklaşık 1 yıldır resmi veya özel bir tek maçı bile kazanamamamıza ve de rakip macaristanın son maçlardaki yükselen form grafiğine rağmen, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı maçın mutlak favorisi türkiye olup, kuvvetle muhtemel 2-1 galip geleceğizdir.
edüt: çok pis gaza gelmişim, yaklaşık 1 yıl maç kazanamıyoruz demişim.hiç yaklaşmamış açıkçası, en son maçımızı 24 martta kazanmışık. ama bana 1 sene,çeyrek yüzyıl gibi geldi o ayrı.
malta maçının üzüntüsü ve stresiyle sahaya çıkacaktır oyuncularımız. erken bir gol gelmezse seyirci baskısı bunaltacaktır onları. bir dirilişin başlangıcı olabilir bu maç ama bir o kadar da çöküşün. fatih terim'in sahaya süreceği onbir duygusal değil akılcı olmalıdır. ama sonucunda bu rezil futbolla kazanmamızın çok zor göründüğü bir maçtır.
emre aşık' ın yanında servet ile beraber ürkütür nitelikte bir maç olacaktır... nitekim servet de aşık... kafa nerelerde kimbilir? aşk dolu küfretmeme sebep olabilecek gecedir tahminim.
malta maçından sonra sinirleri gerilen fatih terim ' in başında bulunduğu milli takım' la çıkacağımız kritik bir maçtır. malta maçı sonrasında aldığı eleştiriler fatih terim ' in sinirlerini germiştir. eleştiri almasaydı da fatih terim kritik maçlar öncesinde gergin olmaktadır. bu gerginlik milli takım futbolcularına da yansımakta , dolayısıyla fatih hoca' larından korkan futbolcular saha içinde olmadık işler yapmaktadırlar. milli takımımız yetenekli oyunculardan kuruludur ve macaristan takımını yenebilecek güçtedir. umarım bu ve bundan sonraki maçlarımızı kazanırız.
hazırlık maçında italya'ya 3 gol atıp bosna'yı geçen macaristan'ın bu maçı fatih terim'in çıkarttığı bu kadroya mantıken 5 atacağı düşüncesindeyim. fakat belli olmaz. futbol ilahları (çok seviyorum bu lafı) o gece millilerimizin yanında olur. belki de 1-0 koparırız bir duran toptan.
edit: götüme giren biri giri olmuştur bu efendim... evet olmuştur...
rüştü ve servet kararlarında fatih terim'den ders almam gerekiyor galiba. o değil de macarlar için baya zevkli geçer bu maç (bkz: @1887020). bi de sinirden coşup sahaya bişey filan atmayalım, malum ceza kapıda.
ibrahim üzülmezin "ben futbolcu değilim kardeşim" diye bas bas bağırdığı maçtır. aylar sonra ilk defa 11 kişi (her ne kadar beceriksiz olsalar da yinede yaşam belirtisi görünüyor, hakan şükürün aksine) sahaya çıktığımız maçtır ayrıca.
topu defansın arkasına taşıyacak adam eksikliği hissediyoruz, çok katı ve sert savunma yapıyor macarlar. en büyük kozları da servet ve ibrahim üzülmez gibi görünüyor.
fatih terim efendi akıllara zarar şekilde servet çetin yerine ibrahim toraman'ı kesip emre aşık'ı yerine koymuştur. serdar özkan seçeneğine göz ucuyla bile bakılmadığı da belli. fatih terim neyi kanıtlama peşinde bilmiyorum ama euro 2008 dışında kalmamız pek sürpriz olmaz şu vakitten sonra.
kırmızı kartla atılan kaptan zoltan gera'nın %100'lük golü atamayarak birde kendini numaradan yere atmasıyla asla macaristan'ın yeni ferenc puskas'ı olamayacağını kanıtlamıştır.