12 ağustos 2007 trabzonspor sivasspor maçı   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. maç bir sıfır trabzonspor lehineyken son dakikanın da son saniyesinde trabzonsporlu bir taraftarın içeri girip sivassporlu bir futbolcuya saldırdığı maçtır.

trabzonspor'un zor kazanılmış bir maçı sivasspor'a hediye edeceği maçtır. inanılır gibi değil. komplo var bence.
    (hansvoralberg, 12.08.2007 20:50)

2. 2007 yılı türkiye'sinde taraftarın futbolcu dövmek için sahaya indiği, futbolcuların taraftar ile birbirine girdiği, özel güvenliklerin sahaya atlayanları "abi ne olur" diyip tekrar tribüne çıkardığı, ceyhun eriş'in sakinleştirmek istediği taraftarlara, "abi bak bir şey diyeceğim, ne olur yapmayın, şimdi ben o adama vursam bir tane 10 maç ceza verirler, anlayın yani, ne olur vs." dediği, bülent demirlenk ve sivasspor'un soyunma odasında olduğu karşılaşma. bizden bir bok olmayacağının bir başka örneği.
    (1925, 12.08.2007 20:53)
  3. trabzonspor'un golünün ersen martin'in ayağından geldiği karşılaşma.

edit: sahaya inen gruptan bir taraftarın sivaslı mehmet yıldız'a tokat attığı, ayman ile balili'nin ülkeleri * sebebiyle tartıştığı maç imiş.

(bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
    (çılgın veyfik, 12.08.2007 20:54 ~ 21:55)
  4. öztürk pekin'in bir tarafından "futbol sevmezler" diye kavram uydurduğu, yolda görsem kaldırım değiştireceğim kırkpındardan fırlamış çıplak yarmaların sahaya atladığı maçtır. bu arada çift dalan ayman şahsi görüşüm ile kırmızı kart almalıydı zira topla alakası yoktu ve çift daldı.
    (1925, 12.08.2007 21:07)
  5. bülent demirlenk tarafından tatil edilen, büyük ihtimalle trabzonspor'un 3-0 yenik sayılacağı maçtır. zira yıllar önce bir beşiktaş maçında aynı şey olmuştu.
    (1925, 12.08.2007 21:29)
  6. alperen ocakları, cinayetler, kendi futbolcularının arabalarını haraç için kurşunlamalar, vs. bunu karadenizlilikle ilişkilendirmemek için ne olmak gerekir bilmiyorum. bu taraftar hırant dink süikastinden sonra aklı sıra duruşunu belirtmek için beyaz berelerle gitti maça. aynen katillin yaptığı gibi... hem de birkaç kişi değil, yüzlercesi. böyle olaylar neden trabzon'da bu kadar sık yaşanıyor? kendi takımı galipken kanına dokunup sahaya atlayacak kadar şiddet düşkünü bir halk nerede var? galatasaraylılar da staddaki koltukları söküp sahaya attılar fakat topluca sahaya girip rakip takımın futbolcularını dövmeye kalkacak kadar mantık özürlü değil. üstelik tekrar ediyorum, takım galip, son dakika ve rakip tarihte hiçbir takıntılarının olmadığı sivasspor.

trabzon halkı "birkaç kendini bilmez" ve türevlerine suçu yükleyerek işi ancak yokuşa sürerler. şehirdeki şiddet eğilimini ve ortadaki sorunu trabzonluların irdelemesi lazım. buna cehaletten başka birşey denmez. zararları başkalarına değil, kendilerine olmaya başladı. trabzonlular bir çözümünü bulamazsa artık devletin el koyması lazım.
    (kaşıntı, 12.08.2007 21:56 ~ 13.08.2007 00:15)
  7. (bkz: sivas katliamı)
    (korialstrasz, 12.08.2007 22:00)
  8. tarafsız bir şekilde oynanmadığını düşündüğüm maç. hakemin sağlıksız kararları seyirciyi çileden çıkarmış, seyirci çareyi sahaya atlamakta bulmuş ve tepkisini sivasspor lu bir futbolcuya serbest vuruş anında serbestçe bir tokat atarak göstermiştir.
    (papazeriği, 13.08.2007 13:11)
  9. trabzonsporun agresif futbolcusu ayman ın, maç bitmek üzereyken gereksiz yere baliliye sert bir şekilde girmesiyle başlayan olaylar nedeniyle tatil edilen maç. hakem bülent demirlekin o pozisyonda aymana direk kırmızı kart göstermesi gerekirken kartını göstermemesi, sivassporlu futbolcuların yoğun itirazlarına neden olmuş ve maç bir süre durmuştur. trabzonlu bıçkın bir taraftar da maçın uzun süre başlatılmamasına sinirlenip sahaya dalmış ve trabzonsporun belki de 3-0 hükmen yenik sayılıp, sahasının kapatılmasına sebep olabilecek bir sürece girmesine yol açmıştır.

olayda bana göre suçlular listesi şöyledir:

1-olayda hakem bülent demirlek kırmızı kart göstermeyerek suç işlemiştir. yüzde yüz kırmızı kartlık pozisyonu hiçbir hakem es geçmemelidir.

2- geçen seneki maçta da sivassporlu balili ile kavga eden ve spikerin tabiri ile israil-arap savaşına benzer bir kaos oluşturan ve sert futbolu ile tanınan ayman da olayda kesinlikle suçludur. ulan olum 20 saniye kalmış maçın bitmesine, yakıştı mı sana hiç. profesyonel bir futbolcu böyle mi davranmalıdır.

3- sahaya giren seyirci de suçludur. en büyük suç da ondadır.

neticede, trabzonspor camiası ve türk futbolu kaybeden taraf olmuşlardır.
    (dirk nowitzki, 13.08.2007 13:31 ~ 13:33)
  10. (bkz: duyarlı trabzonspor taraftarı)
    (jdpaeuuh, 13.08.2007 17:26)
  11. şöyle bir benzerlik kurulabilir:
    (bkz: 19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçı)
    (bkz: bülent demirlek)
    (jack nicholson, 13.08.2007 17:29)
  12. çıkan bütün olayların faturasının yine trabzon halkına kesildiği maçtır. sadece çıkan olaylarla hadiseyi yorumlamaya çalışan bir sürü çok bilmişe yok efendim trabzonlular kendine çekidüzen versin gibilerinden sağda solda ahkam kesme fırsatı vermiş maçtır. bu zıpçıktılar trabzonu komşu bir ülke gibi görmekte yorumlarını öyle yapmaktadırlar.trabzonla ilgili gelişen olaylara bakılırsa trabzon üzerinden birilerinin birşeyler yapmaya çalıştığını görmek çok da zor değildir. ortada bir sorun varsa bu trabzon un sorunu değil türkiye nin (bizlerin)sorunudur.
    maçı baştan sona izleyenler sivassporlu futbolcuların attığı yumrukların tekmelerin inen taraftara karşılık verişlerinden, trabzonspor futbolcularıyla olan itiş kakışlarından nasıl niyetlerle yapıldığını, sivasspor başkanının verdiği demeçle olayı bambaşka yerlere sürüklediğini de anlayacak değerlendireceklerdir. taraftarın sahaya inerek yaptığı gerizekalılığa sivassporlu futbolcular taraftarı linç etmeye çalışarak aynı gerizekalılıkla cevap vermiştir.sahaya giren taraftarın(?) trabzonsporlu, trabzonlu olup olmadığı belki de tüm bu kurgunun içinde onun da bir oyuncu olabileceği hiç düşünülmemektedir.

tüm komplo teorileri bir tarafa benzer bir olay milli takımın başına geldi.türkiye isviçre maçında çıkan olayları hatırlayacak olursak iki taraflı kışkırtma söz konusuydu çıkan olayların faturası türkiye ye kesildi.aktör milli takım olunca toplumsal sağduyu oluyor.herkes hakkımız yendi (nitekim öyle de oldu)görüşünde uzlaştı. oysa galatasaray fenerbahçe maçında çıkan olaylara bakıldığında herkes tuttuğu takım bazlı yorumlar yaptı.kimisine göre haklı tepki kimisine göre holiganlık sayıldı.

sonuç olarak toplumsal kargaşanın yaratılması için futbol un ne kadar iyi bir araç olduğu göz önünde bulundurularak galatasaray fenerbahçe maçı da dahil kendimize ulan bize noluyooo..?yada birileri bize bişiyler mi yapıyor sorularını sormamız gerektiğini hatırlatan maçtır.
    (ikitanetopkapıuzatırmısın, 13.08.2007 22:06 ~ 22.11.2007 02:38)
  13. trabzonspor'un sahasının en az 7-8 maç kapanmasına neden olacak müsabakadır. aksi düşünülemez, olur da çok daha hafif bir ceza verilirse bu tür olaylar tekrar yaşanabilir.

nasıl ki geçen seneki galatasaray-fenerbahçe maçında yüzlerce su şişesi ve başka maddeler atıldı diye sahayı 5 maç kapatıyorsun -ki bence çok yerinde bir karar- trabzonda insanlıktan nasibini almamış canlılar sahaya inip rakip futbolcuyu dövmeye kalkınca da adam gibi caydırıcı bir ceza vermen gerekir. trabzonspor hükmen mağlup edilip üzerine de yukarıda dediğim gibi minumum 7-8 maç saha kapatma cezası verilmelidir.

nasıl bir şeydir bu sahaya inip rakip futbolculara tokat atmak, onları dövmeye yeltenmek, nerede yaşıyoruz mına koyim biz?! kimse bana hakem zaten kötüydü, balili zaten tribünleri kışkırtmıştı filan demesin. önce gidin maçı izleyin, böyle bir rezillik olamaz. trabzonspor başkanı da kalkmış bugün basın toplantısı düzenleyip balili ye sövüyor, hakeme çatıyor. e be adam utanıp özür dile önce bir, delikanlı ol haksızız, cezamız neyse çekeriz de. yok ama öyle olmuyor işte, bu olay münferittir, trabzonspor'a mal edilemez denilip hasır altı edilirse de hiç şaşırmayacağım zira burası türkiye. o münferit bu münferit, bir insan evladı da suçu sahiplensin ya. ne diye kaldırıyorsun o tel örgüleri oradan, neye güvenerek diye sorarlar adama.
    (o s c a r, 13.08.2007 22:23 ~ 22:55)
  14. @1817740

http://www.zaman.com.tr/...
    (inti illimani, 13.08.2007 22:37)
  15. yaşananlarla ilgili olarak;
    (bkz: bu olay münferit bir olaydır camiaya mal edilemez)
    (o s c a r, 13.08.2007 22:46 ~ 22:47)
  16. bir trabzonspor taraftarı olarak (bkz: trabzonsporlu sözlük yazarları) amacım yaşananları meşru bir zemine oturtmak veya kulüp olarak kendimize pay çıkarmak, bir çıkış yolu aramak değil. her ne kadar objektif olmaya çalışsam da işin içine bağlı bulunduğum aidiyet duygusu içinde taraftarlık duygularım girince bunu olayları dışardan izleyen birisi kadar başaramayacağımı öncelikle belirtmek isterim.

giri başlığı her ne kadar trabzonspor - sivasspor maçı olsa da bu maça ilişkin söylenecek tek şey teknikle alakalı olacaktır. ama gündemi bu kadar meşgul eden asıl maç ise trabzon - sivasspor maçıdır maalesef. bir kere olayı arap- israil savaşına çekmeye çalışanlar dünyaya bu kadar dar bir pencereden bakabiliyorlar heyret ediyorum. bu bence işin en kolayı. bundan ırkçılık yanlısı olduğum anlamı da çıkmasın lütfen. bunun ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkındayım herkes kadar ama bu topraklarda ırkçılığın esamesi okunmadı, bundan sonra da okunmayacaktır. zaten türk futbolunu normal düzeyde takip eden birinin ayman 'ın bu tip sert hareketlerini her maç yaptığını, onun mevkisinin de gereği olarak çirkef denilebilecek bir yapıya sahip olduğunu bileceklerdir. bunun yanında balili de bu topraklara gelen ilk israil 'li değil, son da olmayacaktır.

maçın bitimine az bir süre kala sahaya giren varlıkların davranışını taraftarlık, fanatiklik hatta holiganlık kalıbına sokmam mümkün değil. " takımı kendi sahasında galipken bir şahıs sahaya niye girer ? " sorusunun yanıtını garip gelebillir bazılarına ama ben sadece iddaada buldum. kendimi sahaya giren ilk kişinin yerine koymaya çalıştım ve aklıma mantıklı tek gerekçe bu geldi.

" maçın tamamlanmasına 30 saniye kaldı, sahaya gireceksen bari maçın bitmesini bekle " diyenlere ise de sadece gülüyorum. farkında değilsiniz ama 3 puandan fazla şeyler kaybetti trabzonspor hatta trabzon o gece, uyanın. 3 puanın telafisi mümkün ama bu kere leke kolay kolay silinmez, asıl kaybeden takım değil şehir ne yazık ki.

sorgulanması gereken başka bir şey de şehrin bu hassasiyetine karşın güvenlik önlemlerinin yetersizliği olsa gerek. ben de o toprakların çocuğu olarak yöre insanını az çok tanıdığımı düşünüyorum. karadeniz insanı aklına koyduğunu sonuçlarını nazara olarak o veya bu şekilde yapar. hukukta olası kast veya saha içindeki materazzi ile açıklanabilir bu durum. bana bu hususta ise tek caydırıcı önlem jandarma olarak geliyor. toplumumuzda askere olan saygının yanında askerin toplum üzerindeki psikoloijk baskısı polis ile kıyaslanamayacak derece de bir hayli fazla. bu özgürlükler kısıtlanmadan, jandarma devlet boyutuna varmadan yapılabilmeli elbette.

tüm bunların yanında ise nuri albayrak 'ın acizliğine de değinmeden geçemeyeceğim. başkanlık sadece kulübü idare etmek, kurumsallaşma veya transferlerden ibaret değil. bunlar da önemli ama en önemlisi liderlik vasfına sahip olmak. kendisinden taraftarlar olarak başkanlığı süresince bu yönde bir beklentimiz olmadı zaten. düşünüyorum da maçın geleceğine ilişkin toplantı yapıldığında içerde ne bileyim bir aziz yıldırım, bir mehmet ali yılmaz olsa ne yapar eder bu maçı tamamlatırdı gibime geliyor, bilemiyorum.

keşke futbol sadece futbol olarak kalsaydı da(bağlaç olan -da) tüm bunlar yaşanmasaydı o gece .şahsımı futboldan soğutan bu geceye ilişkin çok şey söylenebilir. bu gece benim için futbolun öldüğü, trabzonspor 'un ise büyüklüğünün bu denli sorgulandığı gece olarak hep aklımda kalacaktır. hakan kulaçoğlu çok güzel özetlemiş önceden sanki bu günleri tahmin edercesine;

ben ağlıyorum formam ağlıyor.
    (kahvedekiler ınının diyor ınının ınının ınının, 14.08.2007 10:58 ~ 19.08.2007 20:00)
  17. asıl provokatörün musa aydın denen karaktersizin olduğu, ayman ın sıradan bir futbol maçında olacak sert faulünü yumruk ve tekmelerle cezalandırmaya çalışıp, kendisini ayırmak isteyen trabzonsporlu futbolculara da saldırmasından sonra hakemin duyarsız kalması ve tabi maçın başından beri insanı çileden çıkaran kararları neticesinde meydana gelmiş hiç de bilinçli yapılmayan bir taraftar tepkisidir.

bu basından da bir şey anlayamıyorum, şu faulu hemen müslüman-yahudi olayına çevirdiler. gerçekten büyük güç bu basın, insanları istediğine inandırabiliyorlar. o zaman yabancıların türk oyunculara yaptığı faullere de brezilyalı türk savaşı gibi anlamsız bir yaklaşım mı getirelim. ayman'ın sert bir futbolcu olduğu takip edenler bilir. girdiği oyuncu balili olmuş ya da başkası farketmez, o sadece futbolunu oynar. lütfen basının tahriklerine kapılmayın...

basiretsiz hakemin neden olduğu bu kargaşanın futbol federasyonunca aynı yıllar evelki fb-rize maçında yapılan kart hatası gibi son bölümünün kaldığı yerden oynatılması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca ts gerekli güvenlik önlemlerini alamadığı için 3-4 maçını farklı bir stadda (istanbul-olimpiyat)oynamalıdır. (tıpkı fb geçen sezon sonu ts maçını cezası gereği! 80bin taraftarıyla oynadığı gibi)
    (petsi, 14.08.2007 21:16)
  18. neticesinde pfdk tarafından trabzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama, 30.000 ytl civarı para cezası ve de birkaç da hak mahrumiyeti, sivasspor'a da 250.000 ytl ceza ile sonuçlanan; federasyonun da daha sonra futbolculara cezalarla ve de maç sonucu hakkındaki kararı ile türk spor tarihine altın olmayan harflerle yazılmasını beklediğim maç.
    (stocky2001, 21.08.2007 20:13)
  19. sahaya giren suçludur .taraftar futbolcuya saldırsın adam durup dayakmı yesin. kulübün suçu ne.ver futbolcuya cezasını.
    (alpella, 21.08.2007 20:35)
  20. trabzonspor'un yine ucuz kurtulduğu, sivasspor'un ise dört kolluya bindiği cezalarla sonuçlanan karşılaşmadır. sanırım hafızam beni yanılttı, maç 250 bin ytl ceza alan sivasspor'un sahasında oynanmaktaydı. şahsen, eğer biri girse sahaya benim takım arkadaşıma vursa, ben de sivassporlular gibi allah ne verdiyse vururum adama, ha ceza alırım vs. orası ayrı. ama sivasspor gibi bir anadolu kulubüne ana nedenleri kendisi nedeniyle oluşmamış bir olay için 250 bin ytl ceza veriyorsan, hadi canım derim. vakti evvelinde fotomaç haluk ulusoy'un ilk başkanlığında her gün gazetenin sağ üst köşesine, garip şapkalı bir haluk ulusoy portresi koyardı. bir gün külah, bir gün fes, bir gün bilmem ne fotomontaj ederlerdi, o geldi aklıma.
    (1925, 22.08.2007 10:15)
  21. trabzonspor un az bir ceza ile yırttığı maç olmuştur. sivasspor un ise kimvurduya gittiği, sağlam bir ceza gömüldüğü karşılaşmadır.
    (tamdely, 22.08.2007 10:19)
  22. saçma sapan cezalara sebep veren maç.

zaten ligde oynayan takımların yarısı (9) istanbul ve ankara takımı.. (beşiktaş, galatasaray, fenerbahçe, istanbul b.b., kasımpaşa, gençlerbirliği, ankaragücü, ankaraspor, gb. oftaş)

bir anadolu takımına 250000 ytl ceza veren federasyon, demek ki artık anadolu takımlarını gözden çıkarmış. yazık...
    (hansvoralberg, 22.08.2007 10:58)
  23. rakip takım taraftarlarının saldırısına uğrayınca 250 000 ytl para cezası alınabileceğini öğrendiğimiz karşılaşma.büyük ihtimal ile federasyon maçı trabzonspor lehine tescil eder ve konu kapanır.

zaten bu olayları yapanların trabzonspor ile ilgisi yok.bunları yapanlar birkaç kendini bilmez.

herkes bunları yapanların kendi içimizden birileri olduğu gerçeğini görmezden geliyor.sanki bu adamlar maça mars tan günübirlik gelmiş uzaylılar.hayır bu adamlar alışveriş yaptığımız arkadaşımız komşumuz.hepsi içimizde yaşıyor.ama maça gidince sapıtıp sağa sola saldırıyorlar.nedenini iyi araştırmak lazım.belki de yaptıklarının her zaman yanlarına kalıyor olmasıdır.tıpkı şimdi olduğu gibi.
    (xander, 22.08.2007 11:42 ~ 11:42)
  24. trabzonspor'un cezayı fazla bulup tahkim'e gitme kararı aldığı maçtır. tahkim de cezalarını bir iki maça indirir, sonra da unutulur gider yaşananlar, başka bir maçta da seyirci girer sahaya bıçaklar bir futbolcuyu, sonra vay efendim cezalar mezalar. kapatacaksın sahasını 5 maç adam gibi seyircisiz oynayacak başka bir ilde. girenleri de atacaksın içeri bir süre. bak bir daha oluyor mu olaylar. o adamlara da bedava bilet dağıtan yöneticileri, yönetimin muhaliflerini de birbir ifşa edersen sadece trabzonda değil, istanbul'da, sakarya'da, bursa'da, ankara'da biter olaylar. ama nerede haluk ulusoy'da o cesaret
    (stocky2001, 22.08.2007 11:50)
  25. geçmişteki olayları düşünürsek trabzon'a acımasızca davranılan karşılaşmadır.en basiti hemen aklıma bir beşiktaş-gaziantep maçı gelir.sahaya giren taraftarlar vs.ama hiç 5 maçlık bir ceza hatırlamıyorum ?! ondan sonra yok efendim korkak ulusoy zart ulusuo zurt ulusoy..bir kere de kendi başınıza geldiğinde bu olay çıkıp : ulan bizim de ağzımıza sıçın verin 5 maç ceza dediniz mi ?? demediniz tabi.nerden diyceksiniz..nerde siz de o cesaret ?

daha geçen yıla kadar 3 büyüklerin her yediği haltı hasır altı eden fedarasyonlara ses çıkartmıyanlar, bugün 5 maçlık cezaları az bulur hale geldi.vay anam vay büyüksünüz vallahi.

bir galatasaray'lı olarak aldığımız 5 maçlık cezayı sonuna kadar hakettiğimizi düşünürken , trabzon'a verilen cezayı çok bulduğumu belirtmeliyim.biri tamamen organize, 90 dakika sahaya fiili müdahelede bulunan bir taraftar , diğer tarafta bir anlık 5 dakika da gelişen üzücü bir olay.

ya galatasaray'a verilen ceza az , ya da trabzona'a verilen ceza abartı.siz değerlendirin artık .ama lütfen etrafa bok atmadan , kendi boklarınızı bilerekten.
    (guanoapes, 22.08.2007 12:38)
 sayfa  / 2