17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 353 tane
günün başlıkları: 353 tane
- ·
- ·gülse birsel (9)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
- ·
- ·
- ·puma (2)
- ·
- ·
- ·migros jet (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
12 şubat 1911 fenerbahçe galatasaray maçı
- (bkz: @53632)
(bkz: aramaya inanmak) - (bkz: sene 1900 çift sıfır)
- bizans topraklarında yapılmış olması kuvvetle ihtimal olan maç.*
- galatasarayın fenerbahçeyi 7-0 mağlup ettiği karşılaşma. o gün istanbulu etkisi altına alan şiddetli lodos dolayısı ile kadıköy'deki maça ancak 7 galatasaraylı gelmişti.maçın ertelenmesi talebini ise "oynamak için geldik, verdiğimiz sözden dönmeyiz" diyerekten geri çevirmişlerdir.
- (bkz: ne esiyodu be)
- "tarih girin" galatasaray-fenerbahçe maçlarından sadece biri..bazen robot koydunuz o mu sallıyor dedirtiyor
(bkz: sıktı artık) - galatasaray'lıların fenerbahçe karşısında sıkıştığında kullanabildikleri iki durumdan birisi. 1911 yılındaki maçı gündeme getiren zihniyet nedense o yıllardaki şampiyonlukları kupaları hiç aklından geçirmez.
- 7 kişiyle 7-0 gerçeğinin yaşanmış olduğu karşılaşma.
hatta maçla ilgili aşağıdaki afişi de çok zeki bir arkadaş yapmış olmalı ki her yere de yaymış vaktiyle. maç galatasaray için zaten deplasmandaydı, afişte ise tam tersi olarak görünmekte; ama sonuç itibariyle bu paint terk çalışma da çoğu kimsenin pipisinde olan bir hadise değil.
http://5kere5.files.wordpress.com/... - fotoğraftaki bilgiye bakılırsa 12 şubat 1911 de ali sami yen kadıköydeymiş.ilginç.
- 8 aralık 1756'da da fener galatasaray'ı 9-1 mağlup etmiştir, valla. inanmayan ilber ortaylı amcasını arayabilir.
tarih biraz eski ama koyduk lan cimboma. - galatasaray'ın ezeli rakibi fenerbahçe'yi 7 kişiyle 7-0 yendiği karşılaşma. bu maçı diğer maçlardan ayıran bir özellik var mı? belki 7 kişiyle yenmemiz olabilir, ya da ezeli rakip olduğu için 7 farklı alınan galibiyet olabilir. ama bunu aynı fenerbahçeli taraftarların yaptığı gibi "biz sizi 6-0 yendik ehehehe" şeklinde dalgaya almak da gereksiz bir durum. zira günümüzde manchester united, real madrid takımlar da 5-0 veya 6-0 yenilebiliyor ezeli rakiplerine ve yenen takım taraftarları da bunu senelerdir ağzında sakız yapmıyor. ülkemizin bu yolda ilerlemesine ise seneler lazım sanırım. bir maç galibiyet ve sonuçta alınan üç puan, fark sadece o günlerin geyiği olabilir ama senelerce aynı geyiği yapmak da çocukların işidir. bana bir iki maçlık serüvenlerden değil de kupalardan bahsedin, canımı yiyin.
- gollerini kimin attığını merak ettiğim maç. hiç bir yerde bulamadım. aslında bu kadar taze bir maçın golleri nası youtube da olmaz aklım almıyor. koskoca fenerbahçe 7 yemiş kimse golleri atanın adını bilmiyor. yazık ya!
o değilde biri 4 yıllık diğeri 6 yıllık bir maziye sahip olan iki takımın yaptığı bir maçı ısıtıp getirmek hangi ezilmişliğin bedeli benim aklımda mantığımda almıyor arkadaş.
neyse efendim geçen bizim mahallede aşağı mahalleyi 10-2 yendi. ilk devre 5-0 bitmişti. 5 devre 10 biter oynuyorduk.