|
|
- premier lig'de sezonun son haftasının maçıydı. middlesbrough 8-1 kazanmış bu maçı. stewart downing(2), afonso alves(3), adam johnson, fabio rochemback ve jeremie aliadiere atmış boro'nun gollerini. city'nin tek golü elano'dan gelmiş. sanırım 15. dk.da richard dunne'ın atılması farkı getirmiş.
- canı sıkıldıkça ada sallayan tuncay* bu maçta hiçbir bok sallayamamış. ulan 8 taneden 1 tane mi payına düşmedi be adam? ilk onbirde başlamışsın bir de maça. bak alfonso alves'e, sallama çay yapmış city'i.
- tuncay zaviyesinden bakılması gereken bir maç olduğundan ordan baktım, üşenmedim, araştırdım.
işte tuncay'ın bu maçta yaptıkları:
- maçın başı: ilk gole tuncay çok yaklaşıyor ama city savunması kornere gönderiyor topu.
- dk. 14: boro penaltı kazanıyor. sebep: city'li futbolcu dunne'den önce tuncay'ın araya girmesi...
- dk. 28: kornerden gelen topa tuncay altı pas civarından vuruyor. isaksson kurtarıyor..
- dk. 40: tuncay rakibini çalımlıyor ve boro'nun fan sitesine göre "excellent" vuruyor, ama isaksson aynı güzellikte kurtarıyor. (durum 2-0 bu arada)
[ben bu cümleleri bizim spikerlere özgü sanırdım, ama evrenselmiş:
"his shot was excellent but so was ısaksson's save"]
ikinci yarı sanırım tuncay bi' varlık gösteremeyince, maç 4-0 iken yerini 61. dakikada aliadiere'e bırakıyor...
ve tuncay'ın ilk yarıdaki adayı sallayacak nitelikteki oyunu maç kopunca önemini yitiriyor.
kalın salıncakla,
- bu maç göstermiştir ki galatasaray bu sene yaptığı yabancı transferlerden en kötüsünü son anda yapamamıştır.
*(bkz: andreas isaksson)
|