eskiden yeniye bir sıralama içeren kitaptır.görünce çok beğenmiş olup içine biraz göz atınca saçma sapan filmlerin de olduğunu öğrenince şaşırmışımdır.son yıllarda genelde popüler ve hasılat rekoru kıran filmleri içermekte .
başarılı bir kitaptır.amerikan sinemasından uzakdoğu sinemasına genel olarak sinemayla ilgili birinin izlemek isteyebileceği filmler genel hatlarıyla verilmiştir.
ama insan spoiler uyarısı koyar be kardeşim.izleyeceğim filmin sonunu öğrenmek istemiyorum ki ben.
amerika'lıların yeni satış taktiklerinden biri, basitçe evet ben bunu bunu seyrettim dememizi, arşivci olmamızı, dvd ve film alakalı ürün satışını pompalamayı, herşeyi filmden öğrenen bir nesil olmamızı istediklerinden yaptıkları saçma bir girişimdir. mesela en basitinden quills, suite habana gibi örnekleri barındırmıyor olması, sadece tüketime dönük bir liste olması, avrupa, ortadoğu ve asya sinemasının güzide örneklerini içermiyor olması nedeniyle kaale alınmaması üzerinde geyik çevrilmemesi, çeviren birileri olursa bu kişilerin en çabuk şekilde hırpalanmasını gerektirten listedir.
iyi filmlerin tüm senelere eşit dağıldığını sananların yaptığı liste. 1902'de çekilmiş filmden kime ne? niye kronolojik sırayla gidiyoruz, sinema tarihçisi miyiz, 20. yy toplumsal dönüşümlerini filmlerdeki detaylardan ve alt metinlerden çıkarmaya çalışan sosyologlar mıyız, yoksa birer sinemasever miyiz? ya da yüzüklerin efendisinin birinci bölümünün seyredilip de 2. ve 3. bölümlerinin seyredilmemesi durumunda bir şey anlamak mümkün mü? gibi uzatılabilecek soruları akla getirmektedir ayrıca.
son 2 yıldır yanımdan ayırmadığım başucu kitabım.
bazı filmler için liste çok iyi diyemesemde genelde iyi filmlerden oluşuyor...
bu arada 300 e ulaştım devam ediyorum tamam....