|
|
- önce 17 nisan 2006 tarihinde çıkması planlanan fakat daha sonra çıkış tarihi 3 mayıs 2006'ya ertelenen yeni tool albümü. grubun resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre şarkı listesi de şu şekilde olacakmış :
1)vicarious
2)jambi
3)wings for marie (pt 1)
4)10,000 days (wings pt 2)
5)the pot
6)lipan conjuring
7)lost keys (blame hofmann)
8)rosetta stoned
9)intension
10)right in two
11)viginti tres
heyecanla bekliyoruz.
- 3 mayıs 2006 tarihinde piyasada olacak, çılgınlar gibi beklenen tool albümü. içeriği şöyle olacak:
1. vicarious
2. jambi
3. wings for marie
4. 10,000 days
5. the pot
6. lipan conjuring
7. lost keys
8. rosetta stoned
9. intension
10. right in two
11. viginti tres
albüm kapağı da http://www.deviantart.com/... adresinden görülebilir.
- hevesle beklenen albüm.
(troke, 21.03.2006 20:05)
- grubun görünmez beyni adam jones bu albümün şu ana kadar yaptıkları arasında en iyisi olduğunu iddia ediyor. aenimadan iyisini düşünemiyorum bile , tanrım aklıma mukayet ol.
- kapağı ile bizi iki surattan bir surat mı çıkar yoksa bir surattan iki surat mı ikileminde bırakan bomba etkisi yaratacak tool albümü.
(troke, 02.04.2006 14:30)
- an itibariyle internetten indirdiğim ve dinlediğim, yorum yapmanın son derece boş olacağı sanat eseri...
- amerika bill board 200'e daha ilk haftasından 564.000 kopya satarak ve hemen arkasındaki pearl jam'i ikiye katlayarak birinci sıradan giren son tool mucizesi. ingiltere listesinde ise dördüncü sırada.
- i never lived a lie, never took a life,
but surely saved one.
hallejullah , it's time for you to bring me home...
bir evladın annesine verebileceği en güzel hediye. 11 dakikalık bir ağıt.
- yok efendim yok, böyle bir albümü başka kimse yapamaz, ancak tool yapar. onlar müzik yaptıkca biz yaşamaya devam edeceğiz...yani galiba...
(bkz: kelimelerin kifayetsiz kalması)
- herşeyden önce herhangi bir albüm olmadığı konusunda hem fikir olmamız lazım. bu albümü herhangi bir albümmüş gibi dinlemeyin. 10000 days dinlemek için bazı şartları yerine getirmeniz albümden maksimum haz almanızı sağlayacak. önce size çok iyi yalıtılmış bir oda lazım. çok iyi yalıtım insanları rahatsız etmeme amaçlı değil kesinlikle, zaten maynard'ın sesinden rahatsız olamaz insanlar diye düşünüyorum. oda yalıtımı sesin dışarıya kaçmamasını sağlayacak sadece, maksimum zevki sağlamak için..son ses dinlemenizide pek tavsiye etmiyorum, takribi olarak 22'ye falan ayarlayın müzik setinizin sesini...hatta 6+1, 7+1 artık en son sistem hangisiyse ondan döşetin odanıza bir tane. basları, zilin sesini daha iyi algılamanızı sağlar. danny carey davula her vurduğunda kalbinizde onunla birlkte yerinden çıkacakmış gibi olmalı, inanın bu albüm bu şansı size sunuyor. birde albümü orjinal sırasına göre dinlemeyin derim. şahsi sıram; vicarious, lipan conjuring, jambi, the pot, viginti tres, ıntension, rosetta stoned, right in two, wings for marie, pt. 1, 10,000 days (wings, pt. 2), lost keys 'dir.
haz almanızın garanti olduğu bir albüm 10000 days, eğer hala dinlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir, treni hemen bir vagonundan yakalayn...(troke, 23.06.2006 23:00 ~ 18.03.2007 02:12)
- bir pearl jam fanatiği olarak pearl jam in son albümünü dinledikten yaklaşık 15 gün sonra tool un 10000 days ini dinledim ve yorumum şu şekilde oldu:
1-albüm için milyonları bekletiyorsan işte böyle olmalı mına koim
2-sen büyük bir grupsan,bir çizgin varsa,tarz dışına çıksan da kalitenden ödün vermeyeceksin.
(tool hem çizgisini korudu,hem de hala çok kaliteli)
(eddie vedder,stone gossard ziktiim albümündeki parçaları eminönünden unkapıya gelene kadar yapar zorlasa)
konuyu saptırmadan belirtelim ki büyük kalmak büyük olmaktan çok daha zor.tool da bunu başarmış.(floydzede, 07.07.2006 20:29 ~ 10.07.2006 02:16)
- albümün adı maynard james keenan'ın annesinin, kansere yakalanmasından ölümüne kadar geçen süreden gelmektedir.
(lethromar, 12.08.2006 20:08 ~ 19.07.2007 14:10)
- albüm maynard james keenan'ın annesinin felçli olarak gecirdiği 27 yıla(yada 10000 güne)yaktığı ağıttır..bu günler yüzünden tanrıya olan nefretini anlattığı a perfect circle şarkısı da mevcuttur (bkz: judith)
- tool la ilgili keşfedilmesi gereken çok şey olduğunu vurguladım her yerde.bağırdım.şimdi elinize bir adet bilgisayar, bir adet 10000 days albümü alıyorsunuz. sonra bilgisayarınızdaki windows media player a önce viginti tres i sonra da wings for marie pt.1 ı koyup sıradaki işleme geçiyorsunuz(şarkılar ardarda gelecek şekilde).winamp a da wings for marie pt.2 u koyduktan sonra, iki programın play tuşuna da aynı anda basınız.afiyet olsun.bugünlük tool la ilgili benden bu kadar.bir başka tool mucizesi programında görüşmek üzere.
- (bkz: başyapıt)
http://www.youtube.com/... *(eolys, 19.05.2007 02:34 ~ 02:35)
- "...they'll only read about..." demiş.
şimdiki gibi.
- orjinal albümde bulunan el stereoskopu yardımıyla albüm kapağı ve devamındaki resimler üç boyutlu görülebilmektedir. ilginçtir, tam tool'a göredir. kendilerini sevmem ayrı konudur. ayrıca çok iyi bir pazarlama stratejisidir kanımca.
- (bkz: tool daha iyisini yapana kadar en iyisi bu)
- sözleri şu şekilde olan başyapıttır.
listen to the tales and romanticize,
how we follow the path of the hero.
boast about the day when the rivers overrun.
how we rise to the height of our halo.
listen to the tales as we all rationalize
our way into the arms of the savior,
fading all the trials and the tribulations,
none of us have actually been there,
not like you.
ignorant fibbers in the congregation,
gather around spewing sympathy,
spare me.
none of them can even hold a candle up to you.
blinded by choices, hypocrites won't [seek / see].
but, enough about the collective judas.
who could deny you were the one who
[would have made it, / illuminated]
you'll have a piece of the divine.
this little light of mine, the gift you passed on to me;
i'll let it shine, to guide you safely on your way,
your way home ...
oh, what are they going to do when the lights go down
without you to guide them all to zion?
what are they going to do when the rivers overrun
other than tremble incessantly?
high as a wave, but i'll rise on up off the ground.
you are\were the light and the way, they'll only read about.
i only pray, [heaven / god] knows when to lift you out.
ten thousand days in the fire is long enough, you're going home.
you're the only one who can hold your head up high,
shake your fists at the gates saying:
"i have come home now!
fetch me the spirit, the son, and the father
tell them their pillar of faith has ascended.
it's time now!
my time now!
give me my, give me my wings!"
give me my wings!
you are the light and way, that they will only read about.
set as i am in my ways and my arrogance,
burden of proof tossed upon the believers.
you were witness, my eyes, my evidence,
judith marie, unconditional one.
daylight dims leaving cold fluorescence.
difficult to see you in this light.
please forgive this bold suggestion:
should you see your maker's face tonight,
look him in the eye, look him in the eye, and tell him:
i never lived a lie, never took a life, but surely saved one.
hallelujah, it's time for you to bring me home.
- bir şarkısında james maynard keenanın şan ve şeref dolu 450 güne değindiği şaheser. içinde resimler var. pekmez var. zorunuza gitmesin
- grup prodüksyon çalışmaları sırasında zaman zaman dağılma tehlikesi yaşıyor. altmetindeki örtülü anlamlara bakıp bunu anlamamak imkansız.
listen to the tales and romanticize,
how we follow the path of the hero.
boast about the day when the rivers overrun.
how we rise to the height of our halo.
yani diyor ki.
beraber yedik içtik. ağız kokunuzu çektim. bazen dostluk buraya kadar mı dedim. kafayı takmayaymışım keşke.
bazen düşünüyorum. nerde yanlış yaptık. belki yapmadık. kahramanlık yaptık. saçım döküldü. şık olmadı
dağlar taşlar inledi. dedikodu yaptılar. dereler taştı. bana mı taştı. aklım karışık
bunları geçelim. nasılız gençler. ya oğlum sana diyorum. alo
|