100 temel eser özetleri 

adana çık aradan

1. milli eğitim bakanlığı tarafından tavsiye edilen 100 temel eser'in özetini içeren kitapmış.
    anladığım kadarıyla içinde bolca "spoiler" geçen bi kitap. ya da kitabın ilk sayfasına kocaman bi "spoiler" yazmışlardır, bilemiyorum.

ps: "100 temel eser özeti" niye dememişler anlamadım. dilbilgisinde sayılardan sonra gelen isimlerde çoğul eki kullanılıyor muydu?
    (cellman, 25.01.2008 19:07)

2. zaten kitap okuymayan bir kitleyi kolaya kaçmaya teşvik eden bir girişim olmuş. bi de kitabı okumuş gibi yorum yaparlarsa pek şaşırtıcı olmaz.artık öğrenciler okuması gereken kitapların özetlerini burdan okuyup, hazırlar ödevini. bi de söyle bi kitap olsun hatta "100 temel eserin anafikri"

(bkz: bizim zamanımıda yoktu böyle şeyler)
    (harpocrates, 25.01.2008 19:17)
  3. neden kısa yoldan köşeyi dönme heveslisi, emek vermeden yemek arayan bir yığın insan var bu memlekette, sorusunun 100 türlü cevabını içeren kitap.
    (alik, 25.01.2008 19:32 ~ 19:34)
  4. eğitim sistemindeki sorunların devamı ya da uzantısı da denebilir.
    zaten mevcut eserler bir takım özet ve sadeleştirmeler ile özünden yeterince uzaklaşıyor ve kendi asli manasına az da olsa yabancılaştırılarak, bir nevi bozulmaya uğramaktadır ki özetlemek bilhassa edebi eserlerde kati bir değer ve anlam kaybına uğratacak, hiç bir kıymeti kalmayacaktır ve eseri mevcut durumundan alakasız bir hale sokacaktır.
    bir de adamlar temel eserler arasına safahat gibi bir eser koymuş, güzel, lakin ben bu yaşıma dek ilköğretim ve lise talebeleri arasında bu ve benzeri eserleri anlayarak okuyabilecek birini ve anlayarak okutabilecek eğitimi veren bir sistem ve kurum görmedim ya, şimdilik gülüyorum ben buna..
    (x sentos, 25.01.2008 19:45 ~ 21:01)
  5. hayatımda böyle saçma salak birşey duymadım görmedim.100 temel eserin amacı görünürde ilköğretim çağındaki çocukların okuması gereken belli başlı eserler zorla okutulsun çoluk çocuk hasbel kader okumayı sever ya da en azından okunması gerekenleri okuturuz değil midir?hepsi en az 300 sayfa olan kitapları sen kırp toplamında 600 sayfaya sıkıştır.
    velilerde kitapları alıp okutmak yerine bu eserlerin kırpılmış halini alıyorlar.benim anlamadığım koca kitapların özetini nasıl bir sayfaya düşürdükleri.

bence en kötüsü bu işten en çok kar sağlayacak yayınevlerinin her kitaptan kazanacakları kitapları tek kitap halinde piyasaya sürmeleri amaçları ne ki?bana hiç mantıklı gelmiyor.
    (solar eclipse, 25.01.2008 21:56)
  6. gayet innovatif düşünebilen bir yayınevinin basmış olduğu kitaptır.
    düşünsenize, tatilde bu 100 eserden birisi kendisine okuması için ödev olarak verilmiş belki milyonlarca öğrenci var, iyi bir tahminle bunların yarısı kitap okumayı sevmese ve kolay yoldan bir çözüm arasa direk gidip bu kitabı alacak, şimdi atıyorum 2 milyon öğrenci olsa yarısı 1 milyon, e bu ödevi veren öğretmen de acaba direk kitaptaki özeti mi yazmış getirmiş diye kontrol etmek zorunda ödevi, 30 öğrenciye 1 öğretmen düşse 33bin tane de öğretmen yapar bunların ikisi bir kitabı beraber kullansa 15bin öğretmen olur, 1 milyon öğrenci artı 15bin öğretmen kafadan 1milyon15bin adet sattı kitap, yayınevi de vurdu voleyi.
    *
    -ne? koli mi varmış bağdattan? hurmadır inşallah.
    (frayedendsofsanity, 25.01.2008 22:10)
  7. kitap okumak yerine özetini okuyan, kültür faaliyeti yapmak yerine kolaya kaçan, düşünmeyen, sadece kabullenen koyun bir toplum yaratmak için önemli adımlardan biri.
    (yata yata paslandık, 25.01.2008 22:21)