sınava çalışılmasına rağmen sonuç buysa, insanın aklında soru işaretleri oluşturan durumdur. insanın sayfalarca ezberlediklerini yazması sırasında sadece virgüllerin yerlerini karıştırması ve üç beş kelimenin eşseslisini kullanması halinde yine sonuç buysa, insanda hafiften delirmeye yüz tutmaya başlamasına sebebiyet verir. seneye bir daha bu dersle uğraşmamak için bir haftasını buna ayırmasına karşın bu bir hafta da sadece bir kez konuları okumasıyla ilişkili olarak sonuç buysa, hafif bir iç burkulmasına sebebiyet veren kötü durumdur. ayrntılar için
(bkz: imal usulleri1)
(bkz: imal usulleri2)
üniversitede ve çalışmadan girilen bir sınav sonrası gerçekleşirse bu olay,çokta büyütmemek lazım.
boş kağıt verip 0,8 almışlığım vardır.
ama 0,25 kadar vahim değil.kabul ediyorum*
sınav 100 üzerindense hoca neden '002' vermemiş acaba diye düşündürten hadise..
'salt 2 verirsem anlamaz, biraz da öğrenciyi hor görmek amacıyla sıfır iki yaziyim' midir olay.. bu mudur eğitim ?
başıma gelmiş bir durumdur.notlar asıldığında sağolsun arkdaşlar yanına 1 yazmışlarda sınıfın en düşük notunu imkansız olan en yüksek notu haline getirmişler.
+oğlum kaç aldın matematik sınavından?
-anne çok kötüydü..bla bla..hoca bana taktı..bla bla..2 aldım.
+ (uzun açıklamalardan sonra çok daha kötüsünü bekleyen anne) neyse en azından geçmişsin bir dahaki döneme düzeltirsin
-ıımm evet.
kardeşimin cesurluğunun kanıtıdır!
adam o kadar cesur ki disiplin suçu olacağını bile bile boş kağıt veriyor ve babamın koyduğu adın yanına taşıdığı soyadını da ekleyip 0.1 e fark atıyor ve 0.2 almaya otomatikman hak kazanıyor.
lise hocalarının boş kağıt veren öğrenciye yaşatmaktan zevk aldığı durumdur. ama anlaşılamayan şey neden 02 olduğudur. niye 2 denmez de başına bir de 0 eklenir? niye notlar açıklanırken o zavallı öğrenci bir biri bizi gözetliyoryarışmacası kıvamına sokulur?
gerçekten ya bir kimya hocamız vardı,adam böyle okurdu notları:
-02 osman
-02 mahmut
-ayşe aferin 95
hocanın;
-01 versem bana sövecek.
-03 versem bi bok bildiğini sanacak.
-02 ye de sözlükte başlık açacak
deyip,
medyatik olucam,konuşulacam hevesiyle tercihini 02 den yana kullandığı ders notu şeyidir.
not:bence hoca adıyamanlı değildir,adıyamanlı arkadaşlarım var ordan biliyorum.