|
|
- piyasa kitabı diye tabir edebileceğimiz, çok satanlar kısmında bulabileceğiniz okuması kolay kitaplar bu kategoriye girerler. su gibidir bunları okumak, sanki hep aynı şeyi okuyormuş hissine kapılırsınız. normaldir çünkü hep aynı şeyi okuyorsunuzdur.
misal bir fenomen olmuş the secret kitabını okuyanlar katılacaktır bana. kelimenin tam anlamıyla böyle bir kitaptı the secret. 10 sayfa fazla bile ona. kadın, 2 sayfada tüm anafikri vermişti. geri kalan sayfaların tamamı senin beynini yıkamaktan barşka bir işe yaramadı. aynı cümle, aynı sayfada kaç kez tekrarlanabilir ki? iki, beş, on...
(bkz: ukte)
- aynı zamanda, edebi kaygılar taşıyarak, gayet ciddi bir şekilde, bilinçli olarak yazılmış bazı eserleri de içine alan kitap türü. mesela vedat türkali'nin güven adlı güzel romanının en büyük handikapı. bir diğer handikapı da, gayet ilginç, geniş ve önemli olan konusunu yok sayarak, karakterlerini dallas gibi, karmakarışık ilişkilere sokmasıdır yazarın.
- (bkz: 100 colpi di spazzola prima di andare a dormire)
gerçi kız ne yapsın. ön sevişme uzun sürmüş.
- bazı ders kitapları. bunların kalın olması fotokopiyle çoğaltmanın önüne geçmek içindir. olan o kadar geyiğin arasında kaybolup konudan kopan öğrenciye olur.
- okumadım ama röportaj veren yurdum insanına göre bu tanımlamaya orhan pamukun kar adlı romanı da dahil..adam "orhan pamuk un eserlerini nasıl buluyorsunuz?" diye sorulduğunda ,valla ben merak ettim okudum " bir karın yağmasını sayfalarca anlatmış,allahın hikmeti deyip geçmemiş" diyerek beni yerlere yatırmıştı
|