fena sarsmış, ödümüzü patlatmış depremdir. tüm mahallenin müslüman olduğunu hatırlatmış depremdir bir de, bir çıktım balkona ki tüm mahalle bağırış çağırış, kimi "allahuekber" diyor, kimi besmele çekiyor, karşıdaki nietzsche t shirtli ateist gence baktım cd kalemiyle girişmiş t shirte, "dead" i silip "here" yazıyo
*
şaka lan şaka, balkona bi ben çıkmışım,
allahsız kitapsız denizli!
merkez üssü aydın olan 4.2 şiddetinde bir depremmiş, denizli'de hissedilmiş, hatta fazlasıyla hissedilmiş. tuhaf; arada iki saat mesafe var olacak iş değil, aydın'dan hala bir ses yok...
edit: aydın buharkentmiş, evet denizli'ye de yakın. sanırım aydın'dan yazar yok?!
an itibariyle yine sallanmakta olandır.
diğer denizlili yazarların desteksiz attığı , asparagasa sardırdığı depremdir. en doğru denizli sakini benim demek ki. yok ikinci kez salladığı fala... eüzübillahiminetşeytannirracim... hah ne diyordum yok öyle bir sarsıntı.
annemle konuşurken annemin '' allah allah ! deprem oluyoooo! '' çığlığı ile telefonu suratıma kapattığı depremdir.
yerkabuğunun dinamik bir yapıya sahip olduğu düşünülürse, son derece normal bir depremdir. panik yapılacak bir durum yoktur.
beklenen istanbul depremini falan da tetiklemez...
aydın'da yaşayan biri olarak yakından hissetiğim, vurucu bi sarsıntı. ahhhhhhh çok fena oldum ya... yan komşum "ooooo really nice... salla salla daha da gir... içimde gezdirin" diye bağırması sinirimi fena attırdı ama. depomoni(deprem fetişisti. deprem olmasından zevk alma) hastası olduğuna bakmadan gidip verecektim beynine. neyse ki şu an teyakkuz halindeyiz.
büyük ihtimal o dakikalarda yollarda olmam sebebiyle hissedemediğim sarsıntı.
ta ki seyyar pos cihazının beni müşterinin önünde çaresiz bırakması, çalışmaması üzerine işyerinde kendi kendime homurdanırken, müdürün homurtularımı duyup cevap vermesiyle öğrenene kadar;
-deprem olmuş, şu duvarda ki tabelayı bile düşürmüş herkes birbirini arıyordur, hatlar tıkalıdır o yüzden çalışmamıştır cihaz.
r-ne depremi ya ?
-deprem olmuş baya da bi sallamış..
r-hemen sevdiklerimi aramalıyım?
-ara tabi sevgi bu sonuçta.
(arama)
r- alo ne yapıyorsunuz
-iyidir oğlum bulaşık yıkıyordum ne oldu ?
r- e deprem olmuş ya hissetmediniz mi?
-yoo çok mu sallamış.
r- yok tamam boşver.
-pasta falan al gelirken, çayla yeriz mis.
r- eyvallah.
işyerinde ki çocuklara soruyorum yok hissetmedik diyorlar. nasıl iş anlamadım bunu ben. hadi hepsini geçtim, duvardaki tabela düşüyor bizimkiler yine de hissetmiyor. hisli olun az, duyarlı olun. nedir bu vurdum duymazlık arkadaşım.
gece vakti de devam etmiş sarsıntılardır. saatin 03.30 unda deprem değil de, ''aaaa uyan uyan deprem oluyor, sen hala yatıyor musun?'' diyenler rahatsız etmiştir. millete eğlence çıktı işte.
biz de onu büyük sanıp hakkında methiyeler dizmiştik!
25 nisan 2008 denizli depremiyle birlikte
boss stage'e geçtik biz denizlililer olarak.