görseller
10 nisan 2009 kocaelispor beşiktaş maçı 

belki ilginizi çeker
  1. · anakin
  2. · yıldırım demirören
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · google wave
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · no country for old men
  9. · okul yarın tatil mi

10 nisan 2009 kocaelispor beşiktaş maçı  

sayfa  / 2
  1. türkiye saati ile 20.00 da başlayacak 27.haftanın ilk maçı.
    beşiktaş taraftarına ayrılan 1200 kişilik, dağ tarafındaki kale arkası bilet fiyatları 20 tl olarak belirlenmiş.
    * beşiktaş taraftarı için maç günü stad gişelerinden satış olacakmış.
    * 1200 den 750 ye düşürülmüş bilet sayısı. ~400 tanesi dün yanlışlıkla satılmış.
    yapacağınız işin amına koyayım!
    * yarın bilet bulamayan beşiktaşlı arkadaşlar dağ tarafındaki kale arkasından alsın. oradaki her 10 kişiden 7-8 i beşiktaşlı olacak zira.

beşiktaş bu zorlu deplasman (ahaha yok lan. fark atacağı deplasman.ayıp olmasın diye zor mor yazıyorum.) karşılaşmasında, sarı kart cezalısı olan ibrahim toraman ve sakatlığı devam eden delgado, gökhan zan, mert nobre*'den yararlanamayacak
    (serdar özkan'ı eksik olarak saymadım. zira oynamayacakmış. oynamadığı sürece bu takımdan bişeyler eksilttiğini görmedim ben 3 senedir.)

kocaelispor'da ise eksik ve sakat oyuncu bulunmuyor.

gelelim karşılaşmanın ligdeki sıralama açısından önemine.

bu hafta galatasaray- fenerbahçe maçı olması, beşiktaş açısından bu maçta alınacak üç puanı daha da değerli kılıyor. beşiktaşın galibiyeti halinde muhtemelen bu 2 büyükten bir tanesi yarıştan tamamen kopacaktır.

kocaelispor'a ise beraberlik bile yaramıyor. kazanmak için oynamak zorundalar.
    aksi bir skorda seneye bank asya 1.liginin kapıları kendilerine sonuna kadar açılacak.

maçın benim açımdan önemine gelirsek; sonunda kocaeli'de yaşamanın bir faydasını görücem, evimden çıkıp pat diye maça gidebileceğim mk daha nolsun.

tribünden ufak notlar vermek gerekirse, kocaelispor taraftarı geçtiğimiz günlerde ankaragücü deplasmanında alınan 4-0 lık mağlubiyetinde acısı ile biraz umutsuz bakıyorlar bu karşılaşmaya.
    forumlarında ve arkadaş sohbetlerinde gördüğüm kadarı ile şimdilik tek amaçları, maç öncesi ve sonrasında, tek başına yakalayabildikleri beşiktaş taraftarlarını dövmek en büyük emelleri gibi.

bu nefret nerden geliyor merak edenler için olayı, o gün kocaeli taraftarı arasında olan babamdan dinlediğim kısaca özetleyim

1996'da, inönüde oynanan maçta beşiktaş taraftarlarına dönüp "çıkışta kaçanın anasını sikeyim" diye bağırır 2000 e yakın kocaeli taraftarı (inönüde öyle bağırmak nerden çıkmış anlayabilmiş değilim. babamda hatırlamadığını söylüyor sebebini ki yediği dayağın bunda etkisi olduğunu düşünmüyor değilim aklsjda)

çarşı'da ayıp olmasın diye kocaeli taraftarının bu isteğine cevap verir. çıkışta bekler. deplasman taraftarının dışarı çıkarılmasından sonra kocaelispor taraftarının büyük bir kısmını denize döker o soğukta. kendilerini vapurlara atabilenlerin hali ise daha kötüdür. bindikten sonra anlaşılırki vapurun içinde çok sayıda beşiktaşlı vardır.

hala sağlam şekilde üsküdara geçmeyi başaranları ise, kıyıya ayak basar basmaz bikaç yüz kişilik beşiktaşlı bir grup tarafından elden geçirilir. izmite döndüklerinde 100+ kişi izmitin çeşitli hastanelerinde tedavi görür.

haliyle o geceyi bilen her kocaelisporlu, beşiktaş taraftarından ölesiye nefret eder.
    o yüzden maç çıkışı değil bir grup kocaelispor taraftarından dayak yemek, kocaeli tribünlerinden çıkan babamla karşılaşsak, bi köşede sıkıştırıp beni adamakıllı dövse bik bik etmeyeceğim.
    denize dökmüşüz lan adamları lakdjakls
    (anakin, 08.04.2009 09:43 ~ 09.04.2009 15:12)
  2. kocaelispor'un başarılı takımlara karşı daha iyi oynadığını düşünürsek beşiktaş'ı zorlayacağını düşündüğüm karşılaşmadır. ismet paşa stadı'ndaki büyük takımlara karşı oynadığı diğer iki maçta olduğu gibi hakem kurbanı olmamasını, taner'in de o iki maçta da olduğu gibi beşiktaş'a da bir kıyak yapmasını bekliyorum.
    (iştahsız tospa, 08.04.2009 10:21)
  3. beşiktaşlıların, aynı sahada 100.yılda ahmet dursun,ilhan mansız(2),federico giuntive tayfur havutçu'nun golleriyle 5-0 kazanılan ve şampiyonluk yürüyüşüne hız veren maça benzemesini arzu ettikleri maç.
    (defanstaki son adam, 09.04.2009 15:25 ~ 15:26)
  4. (fade to black, 09.04.2009 15:31)
  5. beşiktaş'ımın derbi ve sivas-antalya maçlarının oynanacağı bu haftada 3 puanla dönmesini dilediğim maç.
    (urias, 10.04.2009 16:53)
  6. beşiktaşın beklenilenin aksine net bir galibiyet alacağı maç olacaktır ve en azından lig 2. liği garantilenecektir.
    (evilspirit, 10.04.2009 17:28)
  7. kocaelispor'un kazanması halinde büyük umutlarla lige tutunacağı,beşiktaş'ın kazanması veya berabere kalması halinde ise derbiden çıkacak olası bir beraberlikle fazla yara almayacağı maçtır.beşiktaş taraftarıyım ama aynı zamanda da kocaelispor taraftarıyım.bundan yaklaşık bir-iki saat önce maça gidiyorum diye evden çıktım ama gitmedim.haksızlık etmiş olucaktım çünkü iki takımada..yıllarca doğup büyüdüğünüz bir şehir bir yanda,bir yanda ise ölesiye sevdiğiniz beşiktaş.

biri şampiyonluğa bir diğeri düşmemeye oynuyor.gönül ikiye bölündü velhasıl.ve sırf bu yüzden maçı da izlememeye karar verdim.ikisininde hayrına olmasını dilediğim maçtır.beşiktaş kazanırsa üzülürüm,kocaeli kazanırsa üzülürüm.berabere bitsin kalbim kırılmasın en temizi..
    (ilkokul esprisi, 10.04.2009 17:33 ~ 17:34)
  8. beşiktaş adına 3 puandan daha fazla anlam ifade eden maçtır.
    şöyle ki; bu maç, alınacak puanların yanısıra takımın şampiyonluğu ne kadar istediğini,şampiyonluğa ne kadar inanıldığını göstermesi bakımından da önemlidir. çünkü rakip için tamam-devam maçı.şampiyonluğa oynayan bir takım kadar asılacaklardır maça.beşiktaş eğer kocaelispor'u yenerse 3 puandan çok fazlasını kazanmış olacaktır.beşiktaş bu maçı kazanırsa şampiyon olur diyemem ama bu maçta puan kaybederse bence şampiyon olamaz.
    (shotcrete, 10.04.2009 17:50)
  9. fenerbahçe,gs trabzon ve sivasın,en az bjkli futbolcular kadar hazır oldukları tsl maçıdır..herkes güllerinin coşmasını ve bjkye çelme takmasını istiyor bekliyor ama bjk bu tempoyla ve gaza gelmişlikle zor bırakır bu maçı diyorum..umarım yanılırım ve gülleri coşar bjk puan kaybeder,fenerbahçe ve diğerleride coşar
    (diabloe25, 10.04.2009 17:52)
  10. erkan'ın beşiktaş'ta ilk 11'de olacağı maç olacaktır. mustafa denizli'nin bu kritik maçtaki kumarı işalla tutar yareppim subaneke amin.
    (fade to black, 10.04.2009 19:47)
  11. içimde bir his var beşiktaş bu maçta puan kaybedicek.beşiktaş için kaybedilecek puan ve puanların telafisi olabilir rakipleriyle arasındaki puan farkını düşününce ki beşiktaş rakipleriyle sahasında oynayacak.fakat kocaelispor açısından puan kaybına tahammül yok.ya herru ya merru bir maç kocaeli için.bu hislerime güvenerek iddaada bu maça 1-0 çifte şans oynadım,umarım yanılmam.

edit:hislerim beni yanılttı.2. yarıda ağır göt oldum açıkçası.beşiktaşlı arkadaşlara tebriklerimi sunuyorum.
    (mokaryus, 10.04.2009 19:59 ~ 11.04.2009 13:32)
  12. agbetu fena attı 1-0
    (rozenburg, 10.04.2009 20:05)
  13. gol 2.dakika akeem agbetu kocaelispor 1-0 önde.
    (mokaryus, 10.04.2009 20:07)
  14. 5. dakikada taner gülleri sakatlandı, yerine serdar topraktepe girdi. yazık hem takıma hem taner'e. bu maç kazanılır kaybedilir de önümüzde kalan haftalarda taner'e çok ihtiyacı var kocaeli'nin. umarım ciddi değildir.
    (o gece bu sene, 10.04.2009 20:11)
  15. kocaelinin birazdan kontrayla 2. golü bulacağı maç olacaktır. ahanda yazıyorum, maç öyle gidiyor...

edit: kocaeli taraftarı tribün şov yapıyor. sanki gs-fb maçı 2 gün erken başlamış gibi bir atmosfer var stadda, eklemeden geçemedim. helal olsun.
    (amele mektebi, 10.04.2009 20:35 ~ 20:41)
  16. beşiktaş'ın bobo ile tek forvet çıktığı karşılaşma. kardeşim ne bu korku? hiç olmazsa nobre'yi koysaydın, karambole bir gol atardı.
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 10.04.2009 20:40)
  17. ilk yarısı 1-0 bitmiş maçtır. beşiktaşın şutunu hatırlamıyorum. hatırlayan varsa söylesin edit yapayım alta...
    (amele mektebi, 10.04.2009 20:50)
  18. ilk yarı oynamadı iyi değildi beşiktaş. bobo çok kötüydü. yine de alacağız bu maçı. yine göt olacak birçok kişi.
    (hplovecraft, 10.04.2009 20:54)
  19. her türlü totemin denendiği ve deneneceği maçtır.
    (raqunyaningulleri, 10.04.2009 21:03)
  20. (bkz: sen benim her gece efkarım)

edit: hayatımın en güzel göt oluşu. teşekkürler beşiktaşım.
    (fade to black, 10.04.2009 21:06 ~ 22:05)
  21. (kaltwinter, 10.04.2009 21:07)
  22. 2. yarıda beşiktaş biraz olsun uyanmış görünüyor. dileğimiz tamamen uyanmasının 40 dakikayı bulması, pazar günkü şenlik biraz daha eğlenceli hale gelecek gibi...
    (amele mektebi, 10.04.2009 21:17)
  23. görünen o ki bir mucize olmazsa beşiktaş'ın en fazla beraberlik kurtaracağı maçtır. gidişhat öyle ne yazık ki.

edit: lan bütün maç sıçan bobo taktı. vallahi mucize bu. (bkz: ağlamak istiyorum)
    (togisama, 10.04.2009 21:29 ~ 21:51)
  24. penaltıdan zapo attı dk 75 1-1
    (amele mektebi, 10.04.2009 21:37)
  25. beşiktaşın zapotocny in penaltısıyla beraberliği yakaladığı karşılaşma.. 1-1
    (biloperat, 10.04.2009 21:37)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil