türkiye saati ile 20.00 da başlayacak 27.haftanın ilk maçı.
beşiktaş taraftarına ayrılan 1200 kişilik, dağ tarafındaki kale arkası bilet fiyatları 20 tl olarak belirlenmiş.
* beşiktaş taraftarı için maç günü stad gişelerinden satış olacakmış.
* 1200 den 750 ye düşürülmüş bilet sayısı. ~400 tanesi dün
yanlışlıkla satılmış.
yapacağınız işin amına koyayım!
* yarın bilet bulamayan beşiktaşlı arkadaşlar dağ tarafındaki kale arkasından alsın. oradaki her 10 kişiden 7-8 i beşiktaşlı olacak zira.
beşiktaş bu zorlu deplasman (ahaha yok lan. fark atacağı deplasman.ayıp olmasın diye zor mor yazıyorum.) karşılaşmasında, sarı kart cezalısı olan
ibrahim toraman ve sakatlığı devam eden
delgado,
gökhan zan,
mert nobre*'den yararlanamayacak
(
serdar özkan'ı eksik olarak saymadım. zira oynamayacakmış. oynamadığı sürece bu takımdan bişeyler eksilttiğini görmedim ben 3 senedir.)
kocaelispor'da ise eksik ve sakat oyuncu bulunmuyor.
gelelim karşılaşmanın ligdeki sıralama açısından önemine.
bu hafta galatasaray- fenerbahçe maçı olması, beşiktaş açısından bu maçta alınacak üç puanı daha da değerli kılıyor. beşiktaşın galibiyeti halinde muhtemelen bu 2 büyükten bir tanesi yarıştan tamamen kopacaktır.
kocaelispor'a ise beraberlik bile yaramıyor. kazanmak için oynamak zorundalar.
aksi bir skorda seneye
bank asya 1.liginin kapıları kendilerine sonuna kadar açılacak.
maçın benim açımdan önemine gelirsek; sonunda kocaeli'de yaşamanın bir faydasını görücem, evimden çıkıp pat diye maça gidebileceğim mk daha nolsun.
tribünden ufak notlar vermek gerekirse, kocaelispor taraftarı geçtiğimiz günlerde ankaragücü deplasmanında alınan 4-0 lık mağlubiyetinde acısı ile biraz umutsuz bakıyorlar bu karşılaşmaya.
forumlarında ve arkadaş sohbetlerinde gördüğüm kadarı ile şimdilik tek amaçları, maç öncesi ve sonrasında, tek başına yakalayabildikleri beşiktaş taraftarlarını dövmek en büyük emelleri gibi.
bu nefret nerden geliyor merak edenler için olayı, o gün kocaeli taraftarı arasında olan babamdan dinlediğim kısaca özetleyim
1996'da, inönüde oynanan maçta beşiktaş taraftarlarına dönüp "çıkışta kaçanın anasını sikeyim" diye bağırır 2000 e yakın kocaeli taraftarı (inönüde öyle bağırmak nerden çıkmış anlayabilmiş değilim. babamda hatırlamadığını söylüyor sebebini ki yediği dayağın bunda etkisi olduğunu düşünmüyor değilim aklsjda)
çarşı'da ayıp olmasın diye kocaeli taraftarının bu isteğine cevap verir. çıkışta bekler. deplasman taraftarının dışarı çıkarılmasından sonra kocaelispor taraftarının büyük bir kısmını denize döker o soğukta. kendilerini vapurlara atabilenlerin hali ise daha kötüdür. bindikten sonra anlaşılırki vapurun içinde çok sayıda beşiktaşlı vardır.
hala sağlam şekilde üsküdara geçmeyi başaranları ise, kıyıya ayak basar basmaz bikaç yüz kişilik beşiktaşlı bir grup tarafından elden geçirilir. izmite döndüklerinde 100+ kişi izmitin çeşitli hastanelerinde tedavi görür.
haliyle o geceyi bilen her kocaelisporlu, beşiktaş taraftarından ölesiye nefret eder.
o yüzden maç çıkışı değil bir grup kocaelispor taraftarından dayak yemek, kocaeli tribünlerinden çıkan babamla karşılaşsak, bi köşede sıkıştırıp beni adamakıllı dövse bik bik etmeyeceğim.
denize dökmüşüz lan adamları lakdjakls