iki hafta gibi bi sürenin kaldığı ama kimsenin çalışmadığı sınav. yıllarca okuyup çalışıp üniversiteye girip, birde ünv. bitirmek için çalışıp bir de bitirirken tekrar sınava çalışmak, bak yazması bile yorucu, çalışmasını kimse kaldıramaz, zaten pek de gerek yok, bu bir hız yarışı ne de olsa...
evet alese de giriceğiz, ya tutarsa diyip yüksek de yapıcağız, sonra devlete atanamıyacağız kadro yok, özel sektör dersen torpil yok, önümüzü göremeden ilerliyoruz, insanda ne şevk kalıyor ne heves, tey teyy.
haftaya olduğunu bir arkadaşımdan öğrendiğim ve onca koşturmaca içersinde daha da
yusuf atmama sebep olan sınav. yine
üds'deki gibi, sınav yerim gelmediği için bana bu hafta ösym bürosu yolu gözüktü demektir. içimden bir ses bu sefer istanbul'un en ücra köşesinde gireceğimi söylüyor, yandım ki ne yandım...
edit: içimdeki ses'in ben... tabi ki vere vere istanbul'un bir ucu verildi...
sınav yerleri henüz gelmemiş olan sınavdır.
edit: bazı arkadaşlara gelmiş, darısı başımıza. amin.
edit 2: sınavdan önceki çarşamba günü itibariyle sınav giriş kağıdı gelmiştir. deu ydy de girecek yazarlara selam ederim.
görüldüğü gibi çalışmadan gireceğim bir sınav daha bahaneler hazır vize haftasındayım atmasyon bişeyler yapcam umarım sonbahardakine hazırlanırım inanması zor olcak ama napalım çalışılamıyo......
sınav girişi belgeme göre samandırada gireceğim, daha doğrusu girmeyeceğim sınav olacaktır. samandıra ne lan. kadıköy bölgesini işaretleyen ellerim kırılsaydı da işaretlemez olsaydım. 9.30 daki sınava girebilmem için muhtemelen 7 itibariyle evden çıkmam gerekeceğinden yemişim master ı aga diyor, herşeye rağmen sınava girecek arkadaşlara selam ediyorum.
doğum günümde gireceğim sınavdır. zaman konusu halledildiğinde çok sorun yaratmıcak bir sınav bence kendisi.
gircek herkese tavsiye veriyorum dikkatli okuyun sonra görmedim etmedim bilmiyordum demeyin
sorular çok basit. önemli olan mevzuu süre.
o yüzden özellikle matematiğe 2. bölümden başlayın. 2. bölüm çok daha balık ve el yormayan sorulardan oluşuyor, süre sıkıntısı bertaraf ediliyor.
biz girerken türkçe ayrı mat. ayrıydı şimdi 2 kitapçık aynı anda veriliyormuş ki bu şahane zira türkçeden artan zamanı mat.ta kullanabilirsiniz.
çabuk biterse dur lan olduğu kadar gidip bir sigara içeyim demeyin dönün o çengel bulmaca tadındaki saçma sapan mantık sorularıyla uğraşın. 1 soru 1 sorudur. unutmayın ki istisnasız tüm alımlarda ilk bakılan şey ne yazık ki ne not ortalamanız ne dil puanınız illa ki ales puanı! (istanbul üniversitei ales'in %50sini alıyor puanlamada)
zor gibi soruları hemen geçin dur lan az uğraşsam yaparım ben bunu diye gaza gelmeyin, onla uğraşana kadar 3 tane balık soru tutarsınız artistliğin alemi yok.
karnınız tok girin, amaan ales demeyin güz dönemi başvuruları için son şans bu unutmayın.
okunmuş pirinç yutun(oha)
aç karna da girseniz, saçma sırayla da çözseniz, ilkokuldan beri girdiğiniz en kolay sınava giriyorsunuz. ben de girdim geçen sene, yani bu ales var ya ehe.
5 yıl önceki öss bilgilerimi unutmuş olduğumu ve sınava 1 gün kala çalışmayla ne kadar başarı gösterebileceğimi düşündüğüm öss'nin bir üst versiyonu. demek ki neymiş, ales'e son dakikada çalışmamak lazım(mış).
(bkz:
sınava bir gün kala alese çalışmak)
not: işte 2008'in bahar ve güz dönemi soruları;(son 16.5 saat)
http://www.fizikciyiz.com/...
yarın girecek olduğum,türkçe matemeatik karışımı sınav..allah herkese zihin açıklığı versin..amin...
az kaldı ancak cok olsa ne farkeder nasılsa hiçbirşey çalışmadık dediğimiz sınav,
2006 senesinde gül gibi 89 puanı kullanmayan bünyenin şimdi bi 70 çıkarsak bari demesine sahne olacaktır.
çok çalışmaya gerek olmayan sınavdır ki bilindiği üzere ales bir mantık sınavıdır. yapacaksın, yapacağız...
(bkz:
hayri gülle tarzı mesaj vermek)
bir canım pazar sabahında sıcacık yatakta uyumak varken bizi yollara döküp bir de üstüne 160 soruyla muhatap edecek olan sınavdır. hadi tüm bu çileleri geçtim, boşuna giriyorum ona yanarım. kasımdakinden yüksek alma ihtimalim çok düşük. yanarım yanarım yatırdığım 40 tl'ye yanarım.
an itibariyle girmekten vazgeçtiğim sınavdır.bu kararı almamda 6'lık becks'in etkisi yadsınamaz.
bugün saat 09:30 da başlayacak maç.
karşılaşmaya pek iyi hazırlanamadık. buna rağmen kollektif bi uyum içerisinde soruları çözmeye çalışacağız. süreyi iyi kullanmamız lazım. rakibin etkili silahları var. özellikle uzun paragraf soruları ve skerten mantık soruları tehlikeli ayaklar. dikkatli olmalıyız defansta. umarım uzatmalarda penaltı golü yemeyiz.
ooo kafa böyle olduktan sonra, saatte 00:30 olduktan ve hala zıbarmadıktan sonra sen nasıl başarı olacaksin ki bu sınavdan? olsun diyoruz gene de başarabiliriz diyoruz. azimle hırsla mücadele edeceğiz.
şimdi ösym düşünsün!.. (ben yatayım artık evet)
öss kadar heyecanladırmayan sınavdır.
benim burda ne işim var lan dediğim sınavdır. sanki annem girecek töbe töbe! napacam lan ben yumurta dayandı bak...
(idiot, 10.05.2009 00:41)
çok önemli bilgi:
aslı, burak, ceyda, deniz, esin ve fırat bir kitabevinden alışveriş yapmışlardır. burak ve fırat erkek, diğerleri kadındır.
bırava necidet
çok önemli bilgi:
matematik sorularının içinde bildiğin
mayın tarlası sorulmuş olan sınav. bir sonrakine
solitaire bekliyorum ösym'cim öptm.kib.
ösym'nin antakya ile soru sorma geleneğini sürdürdüğü sınav. bir önce girdiğim sınavda antakya ile ilgili 2 soru vardı, memleket hasreti çeken bana çok zor dakikalar yaşatmıştı. bu sene yine antakya sorusu, memleket hasreti ve ben. ösym insafsızsın be!
bülbülüm altın kafeste aman! diyerek geçti sınav be. he neden o türkü geldi aklıma, bülbülü altın kafese koysan yine memleketim der işte o hesap.
maçtan istediğimiz verimi alamadık. dolayısıyla bu oyunumuza yansımadı. rakip ösym gerçekten iyi hazırlanmış. zamana oynadılar her zamanki gibi. oyunumuzu bozmak için herşeyi yaptılar. otto rehhagel ve lucescu taktikleri iyi uygulanmış. sürenin nasıl geçtiğini anlayamadık. özellikle sözel kısımda korktuğumuz isimler olan "paragraf" ve "mantık" zamanımızda epey çaldı. karşılaşmanın açık ara yıldızıydı onlar.
artık işimiz mucizelere kaldı ligte kalmak için. şiddetle taşaklı bi puana ihtiyacımız var küme düşmemek adına. bunun için
kpss 2009 a iyi hazırlanmalıyız. yönetim olarak radikal kararlar alacağız ve yeni bi antrenörle devam edeceğiz. (malzeme aynı olduktan sonra antrenör ne değiştirir avuna koyum)
ösym çok değerli bi akademisyeni elinin tersiyle itti bugün. şimdi onlar düşünsün. (böhühü)
eğer 24 yaşındaysanız ve hala alesten 70 alamıyorsanız hayat çok boktan be abi.
oysa her şey çok güzel başlamıştı. krem peynirim ve simitimle itü maden mühendisi bahçesinde bir piknik havasında başlamıştı. maksatım maden aramak değildi ama en azından bu ikinci sınavımdan en az bir 70 dileniyor bekliyordum. ama nerden bilebirdim sonra sağnak gibi (hatta daha ilk sorudaki tayfunla) yağan sorularla yerle bir olacağımı. valla bu kadar mı zorlanılır yahu insan ne varsa hataya dair falan filan hepsini üstüme alıyorum allah beni bildiği gibi yapsın emi. ne diyeyim başka madafakı mı diyeyim. of.
sayısal bölüm beklenildiği gibiydi. sözel bölümde 80 sorunun sekseni de paragraf ve mantık üzerineydi.o 80 paragrafın hepsini okuduğuma inanamıyorum.hayır bilgimizi mi test ediyorlar sabrımızı mı anlamak mümkün değil.
bu arada ayşe--burak-canan-derya-esin-ferit;(yanlış hatırlıyor olabilirim) hepsinin aldığı kitap dergilere girdikleri kütüphanelere bilumum tüm sülalerine gazel okudum haberleri olsun...
sınavın ortaları önümdeki kız;
- şu burnunu siler misin?
neçm: biz de keyfimizden yapmıyoruz herhalde.
sonuç: kızın kafasını sıraya seri bir şekilde vurmayı 10 dk. kadar düşünmek. konsantrasyonun bedenden ayrılıp pencereden siktirip gitmesi.
7 mantık sorusuna dokunamadım bile amk. ama o da sayısal 2'den bi bok yapamadı nadasa bırakılmış tarla gibiydi o taraf.