10 haziran 2006 morrissey istanbul konseri   

adana çık aradan

1. 10 haziran 2006 cumartesi gecesi efes pilsen one love festival 5 kapsamında gerçekleşecek olan konser. 10 gün sonra da roger baba geliyor. ingiliz istilası yaşanacak ufak çaplı.
    (ben bilmem beyim bilir, 24.03.2006 21:23 ~ 21:41)

2. nihayet geliyor dedirten kanımca bu senenin en güzel olayı.
    (sercekafasi, 25.03.2006 01:07)
  3. nefis haber.fakat daha hazirana çok var nasıl dayanacağız o zamana kadar?
    (kusmuk, 25.03.2006 02:15)
  4. efendim bu insan konserlerinde kadın-erkek demeden herkesi ağlatıyo.biraz göbeği öne çıkarmış olsa da sahne hakimiyeti hala inanılmaz.the smiths ve morrissey klasiklerini birlikte dinleyeceğimiz muazzam bir konser olmasını beklemekteyim.
    (floydzede, 28.03.2006 12:34)
  5. bir şekilde ingilizsever sözlükçülerin konser öncesi ya da esnasında görüşmesini, birbirlerini tanımasını istediğim konserdir. ayrıca badigardlarına karanfilsiz almıyoruz arkadaşım dedirtendir.
    (comatose, 29.03.2006 21:02)
  6. (bkz: @743112)
    (creepingdeath, 30.03.2006 14:28)
  7. (bkz: işkencecilerin elebaşı zirvesi)
    (comatose, 11.05.2006 20:37)
  8. en önden seyredilmesi gereken konserdir. bunun için ne gerekiyorsa yapılacaktır.
    öğrenci biletleri tükenmeden alınmalıdır. 39 ytl bu arada.
    neyse heyecanla bekliyoruz. küt küt atıyor kalplerimiz. ve evet ağlayacağız bol bol.
    (amorph, 27.05.2006 20:23)
  9. fiyatını önce 30 ytl sandığım daha sonra ön satış geçtiği için 35 ytl olduğunu öğrendiğim, arkasından hizmet bedeli ile beraber 39 ytl olacağı belirtilen ve nihayetinde internetten işlem bedeli ile beraber 40,5 ytl karşılığında sahip olduğum bileti yastığımın altında bir hazine gibi saklamama neden olan, dört gözle beklediğim konser
    (gelmir tasartir, 31.05.2006 00:41)
  10. şu anda zihnen o kendimi adapte etmeye başladığım konser. gidemesem de.
    (hepten aykırı, 10.06.2006 15:29)
  11. zaman itibariyle halen bilet aradığım konser.
    (asyymetric, 10.06.2006 15:48)
  12. gerçekten harika bir konser oldu.genel olarak izleyici de morrissey'e ayak uydurunca konser ayrı bi hava aldı.organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım kusur azdı.rocncoke havası'da sezdirince muhteşem bi konser oldu çıktı diyebilirim.
    (asyymetric, 11.06.2006 02:12)
  13. to me
    you are yummy
    to me
    you are eyecandy
    to me
    you are a work of art.

moz. moz. moz.

üç kere söylenince yok olacak cinsten bir şeydin. sihir gibi.
    söylemedim o yüzden.
    söyleyemedim.
    iyi ki geldin.
    (stars giggle meh every nite, 11.06.2006 05:09)
  14. her iki şarkı arasında "morrissey morrissey morrissey" şeklinde tezahürat yapan sarhoşlar ve dakika başı bayrak açan elemanlar olmasa çok daha güzel olacaktı konser belki ama morrissey in performansı her şeyi unutturdu. keşke daha fazla kalsaydı sahnede, tadı damağımızda kaldı.
    (amorph, 11.06.2006 13:38)
  15. öncelikle bir gece önce yaşanmış olayların kısa bir özeti için; (bkz: 9 haziran 2006 black eyed peas konseri)

* * *

-merrrhaba..zeki müren..morrissey..

evet, morrissey gelenekselleşmiş girişlerinden bir tanesi daha gerçekleştirmiş ve sahne almadan önce çalan sabit 2 parçadan sonra yerini almıştır..alır almaz da yukarıda okuduğunuz espiri ile bizi güldürmüştür..herhalde biri ona zeki müren'e benziyorsun demiş ya da öylesine bir şeyler söylemiş o da bu ince espri ile sahneye çıkmıştır..çok eğlenceli bir adam, her şarkı öncesinde yaptığı küçük konuşmalar ile güldürmeye devam etti, dur durak vermedi..

(bkz: http://img107.imageshack.us/...)

evet, efes festival alanında bir takım değişikler mevcut idi bir önceki bep konserine oranla..bir kere ses sistemi biraz değişitirilmiş gibiydi..artık yanımdaki ile rahat konuşamıyordum, adamlar sesi konser düzeyine çıkarmışlardı..ki bep konserinde de bunu yapsalardı belki biraz daha eğlenebilirdi insanlar..neyse, buna da şükür dedik ve çilekeş'i, ardından mor ve ötesi'ni, ve en sonunda sahnede az ama öz kalan morrissey'i izledik..

(bkz: http://img97.imageshack.us/...)

morrissey, geçen yıllara rağmen yine bir çok genç sanatçıya taş çıkaracak bir düzeye erişen performansı ile göz doldurdu..biraz terledi, o kısa süren 70 dakikalık konserinde galiba 4 kere üst değiştirdi..her ne kadar millet konserin kısalığından yakınıyor olsa da, bence çok da yerinde bir süreydi morrissey için..nitekim biraz daha uzun sürseydi millet morrissey'in tanımadığı parçaları dinlemek zorunda kalacaktı, ki bence güzel de olmayacaktı..bence konserin süresi tatmin ediciydi..tek bis oldu işte, onda da irish blood english heart söylendi..

tabiki de let me kiss you ile millet zirve yaptı..liriklerinde geçen "i've zig-zagged all over america, and i cannot find a safety haven" kısmındaki america yerine istanbul demesi şık bir espriydi yine..

ha, şimdi hatırladım..bir de manyak bir davulcu abimiz vardı ki sormayın gitsin..konsantre bir şekilde onu izledim, ve bir süre sonra da hipnotize oldum..wardrum olarak nitelendirebileceğim bir büyüklükteki (resimlerde gözükmektedir) davulu çalmaya başlaması ile başta ben olmak üzere tüm seyirciler fena bir şekilde etkilendi..bitişe yakın yaptığı soloa neydi öyle yarabbim, aldı beni benden..

evet, dört dörtlüktü, herşey güzeldi, kaçıranlara yazık oldu diyebilirim..teşekkürler efes ve yayında ve yapımda emeği geçen herkes..

-you have killed me
    (zeus, 11.06.2006 16:08 ~ 12.06.2006 15:11)
  16. morrissey'le alakasız bazı yeni yetme insancıkların ön saflarda gülhanede beleş halk konseri izleyecekmiş profilinde ve havasında konuşlanmış olması rahatsız edici olsa da konser herşeyi unutturdu..
    müzik devam ettikçe sahnenin üzerine doğru hareket eden dolunay vardı..
    grup elemanlarını tanıttıktan sonra kendisine sıra gelince "ı'm nobody" diyen.. "emotionaly and happyly you have killed me" diyen morrissey vardı.. bunu söyledikten sonra insanın içinden aynı sözü kendisine söyleyip ardından da there is a light that never goes out parçasında geçen "to die by your side such a heavenly way to die" sözlerini demek geldi..
    (frock, 11.06.2006 20:54 ~ 04.07.2006 17:11)
  17. konserle ilgili bir başka yorum ise
    http://tour.morrissey-solo.com/...
    adresinde.
    (amorph, 11.06.2006 21:20)
  18. takvimlerin tahminimce 2002'nin (ya da 2003!) son gününü gösterdiği kadiköy trip'te bir yılbaşı akşamı saatler 00:00 ı gösterirken "there is a light that never goes out" adlı şarkısıyla yeni bir yıla girdiğimiz, vakti zamanında kent fm 101 de tequila programında sürekli oy verip 1 numarada görmek istediğimiz, puanlar kazandığımız, o zamanlar dünya gözüyle izlemeyi aklımızdan bile geçiremediğimiz, morrissey gelsin böbreğimi dalağımı satarım yine giderim dediğimiz ve sonunda 10 haziran akşamı park orman'da sırf daha iyi duyabilmek için saçlarımızı kulaklarımızın arkasına atarak dinlediğimiz, yüzümüzde konser boyu mutlu bir ölüm tebessümüyle izlediğimiz muhteşem insan kişi.
    (gudu bet, 25.06.2006 13:21)