1 temmuz 2009 sigara zammı  

adana çık aradan

1. an itibari ile milliyetin son dakika haberlerinde fark ettiğim zamdır. japan tobacco international sigaraları şimdilik bu zamma dahil değil sanırım. zamlara göre son fiyatlar;

http://www.milliyet.com.tr/...

2 gün sonra : 3 temmuz 2009 sigara zammı ile jti'de zammını yapmıştır.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 01.07.2009 19:21 ~ 05.07.2009 17:27)

2. 19 temmuz 2009 sigara yasağı'ndan önce vurulmuş son tekmedir. para mı sıçıyoruz arkadaş, ne oluyor ya?
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 01.07.2009 19:27 ~ 19:27)
  3. hayır en kaliteli, en güzel, en bol tütünü yetiştiren bir ülkenin evlatları olarak kıytırık sigaralara verdiğimiz o devasa ücretlere acıyorum. içmiyorum lan, alın sokun o lark'ı bir tarafınıza sayın yetkililer! bildiğin içinde tütünden başka her şey bulunan sigaramsılara havana purosu kadar fiyat biçilmiş. ülkece bokumuzda boncuk olduğu için sigaralarımızın da içinde altın tozu var heralde.
    (die for morrison, 01.07.2009 19:34)
  4. "burada sigara içilmez" zammıdır. 19 temmuzda yeni bir zam beklenebilir. hiç olmassa biz yapalım biz satalım para da devlete gitsin diye düşünmemek elde değildir. tütün desen kralı var, alıcısı desen gırla. o zaman milli değerimiz olan tekel i özelleştimek niye. bu böyle uzar gider.
    (eni veci vokki, 01.07.2009 19:42)
  5. insanları müptezel olmaya iteceğini düşündüğüm zamdır..

(bkz: eşşeğin kulağına su kaçırmak)
    (psndyz, 01.07.2009 20:11)
  6. kısa marlborodan 4 lira 5o kuruş para üstü alabileceğiz....
    (schogetten, 01.07.2009 20:24)
  7. bekle beni silahlı kuvvetler, yeni harman, bahar, uzun samsun. bu ne olm ya daha ne sömürcekseniz lan, allahtan viceroy'uma zam gelmemiş ama olsun 2 haftaya ona da çakarlar artık.
    (anthrax, 01.07.2009 20:27)
  8. duyduğumda yok artık dediğim zamdır.daha yeni geldiydi arkadaş yav puff!
    winston'dan monte carlo'ya düştük bakalım bu zamlar devam ettikçe 'nereye kadar düşeceğiz' dedirten zamdır ayrıca.
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 01.07.2009 20:29)
  9. zam haberinin duyulmasından beri gıda toptancılarını derinden vuran haberin sonunda gelmesi.

günlerdir millet elinde ne var ne yok sigaraya yatırdı ve diğer gıda ürünlerini es geçti,haber çıktığından beri büyük bir durgunluk vardı,kimseden ses çıkmıyordu,sonunda geldi de biraz piyasa hareketlenicek,elinde ne var ne yok millet sigaraya yatırmıştı,eşinin bileziğini bile satıp eve stok yapan bile vardı.

zaten bütün dünya bıraktı bi biz türkler içiyoruz şu zıkkımı.
    (offguard, 01.07.2009 21:13)
  10. 19 temmuz'daki yasakla birlikte 4. murad havası esiyor. sağolsunlar. ayaküstü adam beceriyorlar.
    (memories never die, 02.07.2009 01:27)
  11. kısa marlboro elli kuruş artarak götümüze darbeli matkap etkisi yapıyor. tebrikler !

(bkz: sigara kanırtır)
    (hplovecraft, 02.07.2009 01:29)
  12. bazı devlet büyüklerinin sigara içen insanları düşündüğünü düşündüren zamdır. biz hala sızlanıyoruz yok zam yok yasak diye. adamlar bizi bizden daha çok düşünüyorlar. toptan bırakalım da onlarda sigara içenleri düşünmekten kurtulup daha önemli şeylere kafa yorsunlar.
    (bana bir nick bulun, 02.07.2009 01:31)
  13. her sigara zammında olduğu gibi bol koymalı cümleler kurduran zamdır.

bir de kel alaka da olsa şöyle bir durum var. sigaraya yapılan her zamla, insanlar kaçak sigara dediğimiz sektöre daha çok yöneliyorlar. nasıl yönelmesinler hacı, içtiğin sigaraya göre paket başına 1, 2 milyon fark var.

bu bu kaçak sektöründen elde edilen rantın da büyük bir kısmının pkk'ya gittiğini düşünürsek mevzu hepten boktanlaşıyor.
    (suskungeveze, 02.07.2009 01:31)
  14. japon tobacco international sigaralarını, onlara da zam gelmeden karton karton almaya itecektir kenarda parası olanları.

olmayanlar da borç morç istesin bir yerden de alsın. gelen zamma bakılırsa, 3.90 olan winston4.50'ye falan çıkacaktır tahminimce.
    (neltharion the earth warder, 02.07.2009 01:40)
  15. anlamıyorum hem yasakla hem fiyatını arttır. bari yasaklama herkes içsin vergiden kazan.
    (otsuz deli ökkeş, 02.07.2009 01:44)
  16. gayet mantıklı zamdır ("mantıklı zam" terimi de mantık yoksunu bir terimdir). 19 temmuz'da başlayacak sigara yasağıyla beraber azalacak olan (ya da azalması beklenen) sigara tüketiminden dolayı vergi geliri düşecek olan devletin ince ayarı olsa gerek. devletin değilse de devlete yarıyor çünkü vergiyi "oranla" alıyor. ben devletim zarar etmesin diye günde 2.5 paket içmeye devam edeceğim. hem de krize inat. maksat vergi kaçakçılarının götte açtığı mağaranın kenarına bir çakıl taşı koymak.
    (eksiksizuyum, 02.07.2009 01:51)
  17. görünüşe göre philip morris'i bitirecek zamdır.
    (morcivert, 02.07.2009 02:27)
  18. tamam herşey güzel yavaş yavaş alışıyorsun 5o kuruşluk zamma ama büfeye kısa marlboro almak için 20 lira verip te abi 5o kuruş çıkarmı demesi insanın yüzüne tokat gibi geliyor... daha ne istiyorsun bea adam.....
    (schogetten, 05.07.2009 17:25)