görseller
1 mayıs ta polise taş atan dallama 

belki ilginizi çeker
  1. · afedersin ama girdiğin giriyi sikeyim
  2. · en kötü girilerin sol karşıtı giriler olması
  3. · istanbul da olumsuz bir durum yaşanmadı
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · ezel
  6. · zongul ducks
  7. · yeşim salkım
  8. · g7
  9. · çalışmayan elektronik cihazlara uygulanan şiddet

1 mayıs ta polise taş atan dallama  

sayfa  / 3
  1. kendi vergisini vererek okuttuğu ve maaşını ödediği polisin verdiği vergilerle alınan coplarla, gaz bombalarıyla, panzerlerle saldırdığı insanlardır. burda asıl sorulması gereken soru sen kimsin de polise taş atıyorsun olmayıp, sen kimsin ki 1 mayısta hakları için seslerini yükselten emekçilere saldırıyorsun olmalıdır. toplumun huzurunu bozma konusunda ise:
    (bkz: 1 mayısta polis kendinden geçti)

edit: üst taraf bir zamanlar hep giriydi. rica ediyorum böyle yarrak kürek başlıklar açıp başıma bırakmayın.
    (bulletproof, 01.05.2008 13:32 ~ 06.04.2009 23:22)
  2. (lethromar, 01.05.2008 13:36)
  3. standart anarko eylemini gerçekleştiren şahıs

(bkz: anarko)
    (bkz: 30 nisan gecesi 13 molotofla yakalanan eylemci)
    (atlantis, 01.05.2008 13:43 ~ 13:46)
  4. (bkz: afedersin ama girdiğin giriyi sikeyim)

edit: peheeey... yukarıda bir giri vardı ki, daha ağır bir küfür hakediyordu yine iyi sabretmişim.
    (torbaci sirin, 01.05.2008 13:44 ~ 17.03.2009 13:46)
  5. götü kaşınıyordur.
    (bayermuhen, 01.05.2008 13:46)
  6. kimileri için atıp tutması kolay.olayları televizyondan izlerken kimin haklı kimin haksız olduğu bazen belli olmayabiliyor veya şaşırtabiliyor.iş yerimin bulunduğu sokak savaş alanına benziyor şu an ve evinde oturduğu yerden "ibne polis , yaşasın işçi hakkı" vs şeklinde girilerle dile getirmeye çalıştıkları yapılan demokrasi haksızlığı ile kendi içinde çelişen salak bir görüntüye sahip bu insanlar.

sokağın bir ucunda polis sadece bekliyor ve aşağıda taksime girmelerine izin verilmediği için kaldırım taşlarını söken , çöp tenekelerini siperlik yapan ve sokağı iç savaş görüntülerinden mahrum bırakmayan kızgın insanlar var.bu insanlardan bir kaç tanesi elindeki sapanlarla polise taş atıyor ve polisten gelen uyarı : "taş atmayın arkadaşlar." amacım polislerin ne kadar cici olduklarını anlatmak değil yanlış anlaşılmasın.durduk yere kafasına vurdukları çocuk için kendileri hakkında diyebileceğim tek şey "oha" dır.

sonra bu insanlar devam ediyorlar bu sefer hedef çevredeki binaların camları oluyor taş atmaya başlıyorlar ve penceredeki bizler de "atmayın" diyebiliyoruz.ne bir tahrik ne bir kötü söz.

ve dakikalar sonra bu insanlar iyice sokağın yukarısına doğru çıkıp polise "orospu evladı" limitlerinde küfürler etmeye başlıyorlar.

sonra biber gazı atılınca "at lan at ibne"...

özgürlük , barış , demokrasi . süper kutladınız lan aferim.

edit : sözüm provokatörlereydi.gaz bombalarının değil , havai fişeklerin uçuştuğu bir 1 mayıs olur umarım ileride.
    (zaknafein, 01.05.2008 13:46 ~ 14:50)
  7. 1 mayıs'ta hastaneye gaz bombası atanlar kadar .allama değildir.
    (itirazım var sayın yönetici, 01.05.2008 13:50 ~ 13:50)
  8. "hrant ölmeden hiç biriniz tanımıyordunuz,öldükten sonra mı sahiplendiniz?" ya da "pipa bacca nın öldürülmesini tamamen türk halkına mal etmeyin,avrupa bizi yanlış tanımasın" bakış açısıyla aynı tarafta olan bir sorunsaldır bu.bakış açısı farkı vardır.ki zaten eğer fikri tavır,tarz neyse 1 mayıs ın mantığına uymuyorsa kimsenin polise atılan taşı atan kişinin dallama olmasını söyleyenleri değiştirebilme yetisinin olduğunu sanmıyorum.tamamiyle etki tepkiden oluşan bir olaydır.ne kadar uzun yazarsan yaz , anlatamazsın.
    (joeninmemeucu, 01.05.2008 13:54 ~ 09.05.2008 03:18)
  9. meydana yürümekti tek niyetim. bende dahil çoğumuzun sadece resimlerini gördüğümüz, bir iki siyah beyaz hareketli karesini izlediğimiz kanlı bir mayısta aramızdan alınmış olanları anmaktı derdimiz. binlerceydik, on binlerce...kim kontrol edebilir aramıza karışmış olan farklı niyetli kişileri, sadece onlar mı mit elemanları, sivil polisler kimler yoktu ki aramızda. ama biz, biz bambaşkay niyetlerle oradaydık. soruyorlar niye taksim meydanı diye. taksim meydanı bir simge, bir sembol...biz orada bıraktık arkadaşlarımızı yıllar önce. esnafın camı kırılırmış, turiste ayıp olurmuş. yahu biz can bıraktık orda diyorum bize ayıp olmuyor mu? yazık olmuyor mu bize? hem kim çıkabiliyor ki taksim'e kime ayıp olacak?

polisler, yetmedi askerler, yetmedi valiler yetmedi yasaklar, yol kapatmalar. niye? halkın meydanını halka yasaklamak için. sen devlet değil misin? sen koruyucu kollayıcı değil misin? kimi kimden koruyorsun? senin görevin bizim aramıza karışmış olan çürükleri ayıklamak olur en iyi ihtimalle. ama hayır sen cerrah, sen güler, sen topbaş her zaman olduğu gibi kolay yolu seçtiniz, her yeri kapattınız. yarın yüzünüzde pis bir gülümseme ile başarılı olduk diyeceksiniz. yazıklar olsun sizin içinizden çıkanlara karşı kazandığınızı sandığınız yalancı başarıya, yazıklar olsun sizin kafanızdaki düşünceye.

yürüyemedik taksim'e yürütmediniz. üstümüze su sıktınız, copladınız, vurdunuz kırdınız...benim gibi iyi huylu, iyi niyetli bir insanı bile bezdirdiniz. size bir taş atmışım çok mu? siz robocopsunuz ne olur ki size? ama sizin bombalarınız beni boğdu, sizin coplarınız kollarımı kırdı, ciğerlerimi üşüttü sizin tazyikli sularınız. evet attım taş, dallama benim.

hem de büyük dallamayım ben. siz benim vergilerimle kurulmuş iki bankadan, halk bankası ve vakıf bank'tan aldığınız kredilerle damadınızı gazete sahibi yaparken, siz katar'lara kadar gidip onursuzca ortak ararken yandaşlarınıza, siz ayaklar baş olmaz derken ağzından salyalar akarak sizi izleyen embesiller, moronlar, idiyotlar, ben taş atınca aslan kesiliyorlar. manşet atıyorlar "yılın salağı" diye.

asıl salak sizsiniz arkadaşım. ben dallamayım ama en azından ben bir şeyler yapmak istedim diyorum. yarın sen çocuğun sana sorduğunda ne diyeceksin? elimde kola, cips televizyondan izledim mi diyeceksin? işte o zaman o çocuk senin ağzına sıçar benim güzel kardeşim. sen de ne olduğunu anlamazsın!!

edit: silinirse silinsin a.q.
    (diazepam, 01.05.2008 13:54)
  10. (olahabeoy, 01.05.2008 13:56)
  11. bahsi geçen dallama (!) kasklı, zırhlı bir polise ne kadar zarar verebilir ki? ama herhalde bu ülkede dallama olmamak için sivillerin üstüne tazyikli su açıp, biber gazından zehirlenmelerini sağlayıp, ki o biber gazı akut solunum yetmezliğine ve buna bağlı olarak ölüme yol açabiliyor, yolda oturanların kafalarına tekme atmak gerekiyor.

(bkz: totalitarizm)
    (bkz: oligarşi)
    (nienna, 01.05.2008 13:58 ~ 14:26)
  12. şehir içinde rahat dolanımı engellenmiş bir vatandaş ya da bayramını istediği yerde kutlaması yasaklanmış bir işçi olabilir kendisi. bilhassa söz konusu kendi eylemleri olduğunda kalaşnikoflarla taksimde yürüyüş yapmasını bilen polisimizin, işçilerin eylemini engellemiş olmasına kızmış da olabilir. lakin taş atması mazur görülmez ki görülmemiştir de nitekim öfkeyle kalkan işçiler hep zararla oturmamış, oturtulmuştur yurdumda.
    (zinzoline, 01.05.2008 14:03 ~ 14:05)
  13. sabah gazete bayinden gazete alan bir kıza "güzel kızlar gazete alır mı ya" şeklinde yavşak bir tavırla laf atan bu ülkenin polisi(!) seni beni koruycak di mi ? bari giydiğin üniformana mesleğine saygı duy. görevini yerine getirmek adına bugün daha geniş haklara sahipsin diye koruduğun ülkenin genç kızına böyle çirkin, ahlaksız tavırlar sergileme hakkını sana kimse vermedi. taş hafif kalır, dağ müstahaktır.
    (beşamel soslu brokoli, 01.05.2008 14:04 ~ 15:25)
  14. "dallama" ağır bir tabir tabi ama olayın muhatabı kesinlikle ayıp etmiştir. eğer forum tadı almak istersek, adamın yanlış yaptığı hususunda cenabettin nikli yazara katılırım. senin benim verdiğim vergilerle yapılmış, el emeği göz nuru ile döşenmiş, (hatta biraz tekniğe kaçalım) altına iyi derecelenmiş kum ile dolgu yapılıp ip çekilerek, nivoyla kot alınarak döşenmiş kaldırımı nasıl bozup da polise atarlar? inanamıyorum.

öbür taraftan yine inanamıyorum. yıllar önce katliama sahne olmuş bir meydanda hem anma, hem kutlama yapmak isteyen insanlara, senin benim gibi vatandaşlara, "benim ödediğim vergilerle" alınmış gaz bombaları atılıyor, "benim ödediğim vergilerle" alınmış panzere, yine "benim ödediğim vergilerle" mazot dolduruluyor ve "benim ödediğim vergilerle" parası ödenmiş su, vatandaşın üstüne sıkılıyor. bak silahlar masuma yönelince ödediğim vergiler külli boşa gitti.

galiba olaya vergi yönünden bakınca skindirik bir tablo çıkıyor. başka başka yerlerden yaklaşmak gerek. toplama vurursan, kaldırımı yapmanın metrekaresi (en son 3 ay önce mecbur kalıp yaptırdım ve ipneler kazıkçıydı) 12 ytl idi; sanırım polisin harcadıklarıyla taksim'den mecidiyeköy'e şahane kaldırım yapardım. sevgilini koluna takar mis gibi gezerdin. ama harbiye'de travestiyle karşılaşınca tırsma. o da vergi veriyor; o kaldırımda onun da hakkı var bilaaader.
    (eksiksizuyum, 01.05.2008 14:18 ~ 14:18)
  15. belediyenin tuttuğu bir adam bence. akılları sıra bu yaz da kaldırım taşı yenileyecekler. ama ben yemem!
    (nokia şarzı, 01.05.2008 14:27)
  16. anarşizmin bir anlık gazına gelmiştir veya direk anarşistte olabilir orasını bilemem ama dallama değildir çünkü o polislere de taş atılmayacak gibi değildir. o gün hastane bahçesine gaz bombası, yerde yatan kızın suratına da tekme atan polisten bir gömlek daha iyidir. ne var ki yaptığı kanunlara aykırıdır, zaten iyice tahrik edilmiş ve sinirleri emniyet genel müdürlüğünden gelen emirlerle allak bullak olmuş ve kendi vatandaşına tekme sille dalmak zorunda bırakılan polisin kontrolsüz güç kullanımını daha da ön plana çıkarır niteliktedir.
    (nokturnal mania, 01.05.2008 14:29 ~ 09.09.2008 02:47)
  17. ya hakkını ararken şiddete maruz kalmıştır ya da bayramını rezalete çevirenlere tepki göstermiştir. mağrurdur, ona dallama diyenler gibi dallama değil.
    (itirazım var sayın yönetici, 01.05.2008 14:34)
  18. televizyon karşısında cips ve kola ile daha bi sosyalleşir insan. hele 1 mayısta kafa tatili yapılıp, olanlar televizyonda keyifle! izleniyorsa. sökülen kaldırım taşları için de ama benim vergimle yapılmıştı zatenüzülmeye gerek yok aslında. hep beraber cola ve cips e ödediğimiz kdv ile yenileriz hepsini. değil mi ama?
    (ulysses i anlamadım, 01.05.2008 14:37)
  19. neyle karşılaşacağını düşündü de kullandı bilmem, garip garip kıyafetler ve aparatlar kullanan polisi uzaylı zanneden kişiler olsa gerektir.

(bkz: ufo gören masum köylü)

edit: iş bu girinin içeriğinden, tarafımca taş atanların aşağılık, polisin üstün görüldüğünü düşünenlere selam ederim. bi tvyi açın hele de bakın o cop sallayan polislere, neye benziyolar? insanlar üstlerine doğru elinde coplarla gelen bu robocoplara haliyle ürküp taş atıyolar.
    (billie jean, 01.05.2008 14:56 ~ 17:48)
  20. dallamanın attığı bu taş, gelecek seneki 1 mayıs kutlamaları için olumlu bir etki mi yapmıştır? olumsuz bir etki mi yapmıştır?

gelecek sene vali, emniyet müdürü, polis, hökümat, v.s. bayramlarını kutlayan halka daha mı olumlu yaklaşacaktır, daha mı olumsuz?

atılan taşlar, polisin çekilip halkın taksime çıkmasına izin verecek midir? vermeyecek midir?

kısacası, taş attınız, çevreye zarar verdiniz de ne oldu a.k. hak aramak demokratik bir hak ve de görevdir. hak ararken başkalarına maddi zarar vermek nedir? (ben isim koymayacağım siz söyleyin)

taş atmak, kaldırım taşlarını sökmek v.s. vandalist hareketlerin bir kerecik bile olsa işe yaradığını gösterin, tamam diyeceğim, hatta tamam demekle kalmayacağım, ben de işi gücü bırakıp kaldırım taşlarını söküp polise atacağım. ama ne zaman işe yaradı bu?

sonu olmayan bir yolda ilerlemek, abesle iştigaldir. başarıya ulaşmayacağı kesin olan bir yolda yürürken, bir de çevreye zarar vermek..... nedir? (ben yine isim vermeyeceğim siz doldurun)

not: şimdi polise taş atan dallamalar beni eksi oy yağmuruna tutabilirler. çaresiz kızgın bir bünyenin yapacağı en doğal harekettir bu. aslında polise taş atmak da aynı isterinin ürünüdür. çaresiz hissedersin kendini, sana karşı olduğunu hissettiğin herkese saldırırsın, taş atarsın, elinde olsa kurşun sıkarsın, küfredersin, eksi oy verirsin. ancak akil ve mantıklı bir birey, durdurulduğu noktada, ulaşacağı yere hangi yoldan gitmesi gerektiğini araştırır. dellenip sinir krizi geçirmez.
    (tuygun, 01.05.2008 14:57)
  21. ayak takımına dahil olan dallamadır.

öncelikle anlaşılması gereken şudur ki, polisler açısında tahrik unrusu işçilerin ta kendileridir, ve yürümeleri taşları değil, kendileridir, ancak eline taş alıp attıysa bir işçi yürümeye çalışırken zarar görüdğü, biber gazına maruz kaldığı, ya da bvasınçlı suyla ıslatıltıldığı içindir. basit olarak etki tepki. neden bu işçilerin yürümesi, konuşması katledilenleri anması insanları bu kadar korkutuyor, çünkü büyük bir güç olduklarının farkına varabilirler.
    biz işçiler silahlanmadık, silanlanmış olsaydık her türlü gereksiz suçlamayı hakeder duruma düşerdik. ancak bunu yapmadık, yaptığımız tek şey bu ülkenin polisinden kendimizi korumak olmuştur.

ayrıca yıllar yılı bizim yaptığımız herhangi bir eylem bir boka yaramazken, gün geçtikçe polis devletinin eylemleri yaşama hakkımızın içine sıçıyor o ne olacak. yapılmak istenen tepkisiz toplum ise işte biz asıl buna karşıyız, hem dallamayız, hem karşıyız. ayrıca başkalarına zarar verenlerin işçiler olduğu anlatan, yanlı haberciler değil midir? öyledir. doğruyu haber yapmak isteyen gazeteciler, spor salonunda öldürülmemiş midir bu ülkede?
    çevre zarar görüyorsa, bende görüyorum hepimiz görüyoruz. bu iş bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinlere çevrilecek bir mesele değil.

kısacası hakkımız taksime yürümekti, yürümemiz birilerini tahrik etti, korkuttu. acil servise biber gazı atan polisin çevreye verdiği zarardan kimse bahsetmedi. hatta o bile kazara düştü oldu.

ama gün gelir ayak takımı olanlar, baş olmak istemezler. taş olur baş yararlar.
    (kurutulmus kelebek, 01.05.2008 16:36 ~ 16:38)
  22. suratına tekme yiyen, sebepsizce gözüne biber gazı sıkılan her insanın gayri ihtiyari başvurabileceği protesto çeşidi. doğru birşeymi? elbette değil. en az polislerin yaptıkları kadar yanlış. yada en fazla onlarınki kadar yanlış... (bkz: yerdeki kadın eylemcinin suratına tekme atan polis)
    (bahtsizdevevekutupayisi, 01.05.2008 16:42)
  23. tü kakadır. ayıptır ulan!

devlet her "anarşiste" 3 polis düşürebilmiş,
    kaynaklardan para ayrılmış da halka zarar gelmesin diye gaz bombaları alınmış,
    sırf biz yataklarımızda rahat uyuyalım da moskoflar canımızı sıkmasın diye thyden uçak kiralayıp ek güvenlik getirmiş,
    hastaneye giren azılı allahsız komünist kimseyi tehdit edemesin diye etfal'in aciline bomba atılmış
    disk midir pisk midir nedir olay çıkaramasın diye binanın içine su sıkabilme yeteneğini kullanmış
    bayram ayağına anarşistlik yapan insanlar, amaçlarına ulaşamasın diye bütün ulaşım yollarını kesmeyi göze almış

bunlar da hala "faşist devlet" diye bağırabiliyor. herşey sizin için be! zaten bu ülkenin ne geldiyse başına hep soldan geldi di mi?

durmak yok copa devam!
    (burju, 01.05.2008 16:44 ~ 16:47)
  24. 1 mayısta üstümüze bütün nefretini kusan polise sinirlenip, nefretini kusan dallamadır. polisten ne azdır dallamalığı ne de fazla.
    (fakespeare, 01.05.2008 16:46)
  25. (pa, 01.05.2008 16:53 ~ 16:53)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil