gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · disko kralı
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · büyükbaş hayvan mühendisliği
  9. · güldür bakalım

1 mayıs olaylarında polisin iki kusuru  

1. 1 mayıs 2008'de gerçekleşen birinci taksim meydan muharebesinde yaşanan olaylarda polisin kusuru olup olmadığını araştıran müfettişler, polisin sadece iki olayda kusurlu olduğunu tespit etmişler. bunlardan biri cumhuriyet gazetesinin önünde bir gazetecinin kolunun kırılması olayı diğeri ise yere düşen kadının suratına tekme atılması olayı.

diğer yaşananlar, hastane bahçesine gaz bombası atılması dahil normal güç kullanımı olarak kabul edilmiş! şimdi bu iki olaya bakıyoruz ve niye bunlarda polisini kusurlu olduğunu bulmaya çalışıyoruz. tek sebebi medyaya yansımış ve görüntülenmiş olmalarıdır. müfettişlerin "böyle bir şey yok" deme şansları sıfırdır. kameralar bu olayları tüm çıplaklığıyla çekmiştir. şişli etfal hastanesine atılan bomba için de görüntüler var ama net değil o nedenle bu olayda polisin kusuru yoktur!

şimdi ne olacak? bu iki olayı gerçekleştiren polisler aranacak, ama gaz maskesi taktıkları için ulaşmak mümkün olmayacak, arkadaşları can siperane kendilerini koruyacak ve bir süre sonra kolu kırılan alçıyla, yüzüne tekme yiyen acısıyla kalacaktır.

bir önceki 1 mayısta kafede yemek yiyeni tokatlayan polis nasıl kahkalarla gülüp "iyi koymuşum tokadı" diye keyiflendiyse, bu olayda da milletin kolunu kıran, yere düşen kadının suratına tekme atan polis de o şekilde eğlenecektir.

ve bu duygularla, bana bişey olmaz hisleriyle bir sonraki gösteriye hazırlanacak "vur olm vur kim bulacak seni" nidalarıyla görevlerini (!) gerçekleştireceklerdir. sağlık olsun, vatandaşa da geçmiş olsun.
    (diazepam, 14.05.2008 10:24)
  2. (tembel, 14.05.2008 10:28)
  3. milletin arabasını yakıp işyerlerini yağmalayanların yakalanamayıp cezasız kalması en büyük kusurdur bence..

-1 saat içinde en sevilmeyen giri olması sonrası gelen edit:
    asıl suçluları yakalayamaması kusur değilmiş pardon...
    o zaman buradan şu sonuç çıkıyor, aramızda milletin arabasını yakan arkadaşlar var ve polis bunları yakalayamadığı için polisten gayet memnunlar...
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 14.05.2008 10:56 ~ 12:00)
  4. 1 mayıs olayları derken bile çoğul olması nedeni ile en az iki kusur olduğunu görmekteyiz. nitekim iki veya yirmi çok farkı yok.
    benim bobi adında bir köpeğim olsun.
    ben bobi'yi hergün insanlara saldırtmak için et verip zil çalayım.
    bobi gitsin bir kızın kolunu ısırsın ve koparsın.
    ceza olarak ne yaparım?
    en fazla gazete ile vurur bir daha yapma derim.
    buradan bir sonuç çıkmaz, hikaye gerçek değildir ve daha önce anlatılanlar ile bir ilişki içermez.çünkü polis köpek kadar düşünemeyen bir varlık değildir, ben de devlet kadar halkıma sahip çıkan bir insan değilim.
    bu arada ben bir de o kadar öküzüm ki, her 1 mayısa insanların işyerlerini yağmalamak,milletin arabasını yakmak için giderim. hadi inandırıcı olmadı ama ben yakmasam bile bazı provakatörler var ki, ah onlar yok mu? dış güçler bu adamlara para veriyolar galiba ya da hobi mi artık (tam bilemeyeceğim çünkü son derece sığ bir insanım,hatta düşünemedeiğimden kaynaklı insan bile değilim) neyse bu adamların cezası kalması çok büyük bir kusur.
    (4815162342, 14.05.2008 11:21)
  5. kusur mu?
    şişli eftal hastanesi'ne, hastaneye gaz bombası atıldı.
    işçiler her fırsatta dayak yedi.
    sevgilisi ile çay içenler hatta turistler bile coplandı, dövüldü.
    gazdan etkileneni, "limon kullanmasını kimden öğrendin lan" diyerek copladılar.
    gazın etkisiyle kaldırıma yığılan genç kızı geçen polisler sırayla tekmeledi.
    disk binası tahrip edildi, yağmalandı.
    ödp il merkezi'nin önünde duran partilileri neredeyse öldürüyorlardı.
    polisten kaçmaya çalışan cumhuriyet gazetesi muhabiri, gazetenin kapısına kadar ısrarla izlendi ve copla kolu kırıldı.
    kusur mu, suç mu...
    (cohen, 14.05.2008 11:30)
  6. kusur ve suç arasındaki ayrımdan bihaber serzeniş(!). polisin uyguladığı düpedüz suçtur ancak yasal suç. yasal suç diye bir kelime kullandırttınız ya bana, helal olsun lan size. adam öldürürsün, kimse sana hesap soramaz. neden? zira sen polissin, görevini yerine getirmişsin. işkence üstüne işkence yaparsın gözaltına aldıklar bir süre sonra ıssız yerlerde ölü bulunur. hesap sorsak mı? soramayız. neden? zira sen polissin, görevini yerine getirmişsin.

sanırım polise görev kavramının ne manaya geldiğini öğretmek gerek. ha gelelim polisin 1 mayıs olaylarındaki 2 suçuna;

1. polis olmak
    2. polis olmakla insan olmamayı karıştırmak
    (itirazım var sayın yönetici, 14.05.2008 11:37 ~ 11:39)
  7. "polisin kusuru" ifadesi dil sürçmesi değil, gayet hesaplı bir ifadedir. suç* oluşturan fiiller türk ceza kanunu'nun (yazsam yeniden) konusudur. bağımsız mahkemede değerlendirilir, cezaları ağır olabilir, sicili bozar eder vs. kusur ya da kabahat* oluşturan fiiller ise kabahatler kanunu'nun konusudur ve idari soruşturma ile değerlendirilir.

türk polisi elbette ki suç işlemez. olsa olsa kabahat işler, onu da sehven işler. bunda şaşıracak bir şey yok.
    (tembel, 14.05.2008 11:50)
  8. bana bir fıkrayı hatırlatmıştır. hani temel ters yola girer, radyodan 'ters yönde ilerleyen bir araç var' anonsunu duyar. hangi biri, hangi biri diye kızar üstüne. hangi iki kusurdan bahsetmeli acaba, seçemedim.
    (jenesaispas, 14.05.2008 12:31)
  9. - hadoouuken!!! (bkz: aduket)
    + dırşşşşşş huaaa
    - abi kusura bakma ya.
    + ?!!
    (zaknafein, 14.05.2008 12:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil