turkcell super lig 30. hafta karşılaşması. 19 mayıs stadı'nda oynanacak olan bu maç halis özkahya tarafından yönetilecek ve saat 20:00'da başlayacaktır. bir tarafta ergün penbe, diğer tarafta bülent korkmaz. değişik bir atmosfer, lakin gel gör ki içimde en ufak bi heyecan, en ufak bi kıpırdanma yok bu maça dair. kazansak da olmayacak gibi. hele bi akşam olsun bi izleyelim bakalım.
nasılsa 1-0 üzerine yatmaya çalışıp, zar zor da olsa galatasarayımın alacağı ya da bir hafta önce oynanan ankaraspor maçındaki gibi berabere kalacağını düşündüğüm maç.
bir sene öncesine bakarsak, son haftaya kadar saklanan heyecan, bu sene ligin bitimine 4-5 maç kala, kalmamıştır bile. bu kadroyla bu duyguları bize yaşatamayanlara sitem etsem neye yarar, çok merak ediyorum.
izlemeye değmez bir maç.-iki takımın ligdeki konumları ve oynadıkları futbol itibariyle- gel gör ki her kim belirliyorsa bilet fiyatlarını, durumdan haberi yok anlaşılan.
hacettepe düşmeyi garantilemiş bir ekip. hiçbir iddiaları yok. kadrolarında seyretmek için para vermeye değecek bir tane futbolcu yok. teknik direktörleri de takımını müthiş oynatacak taktik bir deha değil.
galatasaray'ın şampiyonluk ve hatta şampiyonlar ligi'ne katılma ümidi kalmadı bana göre. bu futbolla uefa'ya gidilebilirse ne ala. arda cezalı, sakatlar var. en kötüsü de takıma geldiğinden bugüne 2 farklı galibiyet yüzü görmemiş bir teknik direktör var saha kenarında.
tüm bunların yanında ufak tefek de olsa bazı nedenler var maçı izlememek için:
* bugün 1 mayıs, işçi bayramı. gündüz meydanları dolduranların akşam stada akın edeceklerini zannetmiyorum. birçok kişi de acaba taksim'de ne oldu, nasıl kutlandı ilk resmi işçi bayramı düşüncesiyle televizyon başında olacaktır.
* hacettepe zaten doğru dürüst taraftarı olmayan bir takım. keza takımın durumu ortada. zaten az olan taraftarın muhtemelen yenileceği bir maça gitmesinin bir anlamı yok.
* 19 mayıs stadyumu'nun çimleri suni. bu da iyi futbolu engelliyor, teknik futbolcuların aktif olmasına mani oluyor. herkes aman şu maçı sakatlanmadan bitireyim havasında oynuyor.
* ankara'da birkaç gündür hava yağmurlu. şu dakikalarda da bulutlu. her an yağmur yağabilir.
tüm bunların ışığında, "ankara'ya geldik, bir maç izleyemedik" dedik arkadaşlarla. maç olduğunu da öğlen saatlerinde öğrendik, o denli önemsiz bir maç işte. neyse efendim, hazır yapacak bir şey yok bari maça gidelim diye bilet fiyatlarına bakmamızla şok olmamız bir oldu. bu yukarıda bahsi geçen maçın kale arkası biletleri, yani etrafında koşu parkuru olan bir stadın, sahaya uzaklığı nerden baksan 15-20 metre olan kale arkası tribününde bu maçı izleyebilmemiz için bizden istenen para 24 lira. hele ki kapalıdan izleyelim dersek vereceğimiz para tam 67 lira.
düşünün 24 lira... bir işçinin neredeyse bir buçuk günlük yevmiyesi. 67 lira ise yaklaşık 4 günlük.
turistleri istediğimiz yerinden, dilediğince ellemenin bedeli 57 lira iken, bu gereksiz maçı kapalıda izlemenin bedeli 67 lira. böyle bir maç olacak işte hacettepe-galatasaray maçı; kimsenin izlemeyi tercih etmeyeceği...
izlemeye değer maç.top bir o kalede bir bu kalede.bol pozisyon yaşanıyor.ancak değinmeden edemeyeceğim,cassio de souza soares lincoln şu nba'den aşina olduğumuz no look pass'ın bokunu çıkarmakta.her pası öyle verince bir anlamı kalmıyor ki yani.komik bir görüntü oluşuyor.
ergün penbe'nin kıytırık takımla bülent korkmaz'ın elindeki 100 milyon euro'luk kadroyu alt ettiği maçtır. taktik nasıl bir şey, işte öğrenin.
ek: 6'da 6 yapacaklarmış; bu zihniyetle kakanızı bile yapamazsınız siz amına koyayım.
başka ek: lig sonuncusu hacettepespor'a karşı forvet yaser yıldız'ı çıkarıp; sol bek volkan yaman'ı alıyorsun. o aldığın volkan yaman da girer girmez golü yediriyor. napıyorsun yahu, ayık mısın?
ergün penbe yönetimindeki hacettepe'nin; savunmada kazandığı hemen hemen her topu ayağa oynayarak,isabetli paslarla hücum varyasyonlarına girme anlayışında oynadığı maç.
galatasaray'ın bu kadar rezil oynadığı bir maç uzun zamandır görmemiştim. rezil bile değil hatta. oynamıyorlar top mop. 3 pas yapamadı takım ikinci yarı. zaten 3 pas yapabilseler pozisyon ya da gol gelecek. lig sonuncusu takımın bile kondüsyonu galatasaray'dan daha iyi. varın gerisini siz düşünün!
nasılsa takımın kurtarıcısı hasan şaş oyna girdiğine göre, birazdan da sezonun gol kralı ümit karan girecektir. bu sezonun izlediğim son maç olmuştur. derbiymiş, sivasmış yok kardeşim, kanser etti bu takım beni bu yıl.
cassio lincoln'ün yine takımı sabote ettiği maç. o kadar uğraşıyor, pas vereyim, frikik kullanayım. uyanık mısın oğlum sen, gol mü attıracaksın bize? tabi bülent hoca yer mi, müdahale edip gol atmamızı önledi.