bugün radikal'in verdiği habere göre akp'nin sendikaların 'taksim'de kutlama' isteğini bırakırlarsa tatil edebileceklerini söyledikleri gün. ilgili haber için;
http://www.radikal.com.tr/...
habere göre chp ve dtp 1 mayıs'ın taksimde kutlanmasından yanayken mhp ve akp buna karşı çıkıyormuş. açıkçası chp'nin taksim demesi beni çok şaşırttı. geçen sene son güne kadar taksimdeyiz deyip, 1 mayıs sabahı kadıköy'deki yerlerini alarak yaptıkları döneklikle samimiyetlerini göstermiş oldular.
tatil kararı pazartesi sabahı yapılacak olan bakanlar kurulunda görüşülecek. hükümet taksimde kutlanmaması yönünde ısrarına devam ederse de sendikaların da bu konuda ısrarcı olacaklarını sanıyorum. geçen yılki kararlılıklarını sürdürürlerse taksim yeniden 1 mayıs alanı olabilir.
ama geçen yılki olaylar yeniden çıkarsa çok üzücü olur. hükümet bunu yeniden göze alabilir mi bilmiyorum ama eğer izin verilmemesine rağmen taksim'e çıkmaya çalışırsa insanlar yine büyük bir arbede yaşanacaktır (ki muammer güler'in bundan büyük bir haz duyacağına da eminim). yine zarar görecek olan işçiler, emekçiler olacaktır. öte yandan, taksim konusunda ısrar edilmemesi, hükümetin başarısı olarak gösterilebilir medyada, "hehe, nasıl da vazgeçirdik ama" diye şişinebilirler (ki geçen yıl muammer güler'in yaptığı açıklamalara bakarsak yaşanan olayların suçunu tamamen 'olay çıkarmak' amacıyla taksim'e gelen işçilere attığını görürürüz, böyle bir durumda da olayı kendi başarısı yönünde gösterebilir).
sanırım bu durumda yapılacak en iyi şey hükümetin taksim için izin vermesi ve 1 mayıs'ı tatil etmesi olacaktır. akp bunu yaparsa istediğinden yapmayacaktır, çıkabilecek olayların onların zararına olduğunu düşünerek yapılacaktır ama ne olursa olsun bu karar doğru bir karar olur, 1 mayıs tatil, türkiye'nin en büyük meydanı taksim de yeniden 1 mayıs alanı olmalıdır.