belki ilginizi çeker
  1. · tomas zapotocny
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · beşiktaş
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  8. · 21 kasım 2004 beşiktaş çaykur rizespor maçı
  9. · düğün tv

1 eylül 2008 beşiktaş konyaspor maçı  

1. arada bir de penaltı kaçtı.
    (dünyayı kurcalayan adam, 01.09.2008 22:39)
  2. ismail güldürenin kendisini bize hatırlattığı maç oluyor. penaltı yapmasına rağmen , delgado gole çeviremedi. ayrıca bjk nin zapatochniv adlı yeni transferide bjk nin defans sorununa çare olucak gibi
    (peygamber, 01.09.2008 22:40)
  3. zapo*nun kesinlikle oynaması gereken, beşiktaş savunmasının aradığı savunmacı olduğunu anladığımız maç olmuştur. görünen o ki tello ve holosko da yavaş yavaş yerine ısınıyor(özellikle tello). ertuğrul sağlam'ın sistemini ben de beğenmemiştim lakin özellikle holosko yerine biraz daha ısınıp biraz daha içeri girmeye başlarsa bu iş tam olacak gibi. olacak olacak.
    (la mer, 01.09.2008 23:14 ~ 23:15)
  4. beşiktaş'ın taş gibi oynamaya başladığı, gol yollarında da daha etkin vuruşlar yaparsa, ki bu maçta da bariz topun sevmemesi olayını da gördük net şekilde, gelecek için epey umut vereceğini gösteren maç. darısı trabzon maçına. takımdaki iki eksik de, sol bekin olmaması nedeniyle tello'nun bu bölgede sırıtması ve de serdar özkan'ın ne kadar sol ayağı olmasa da, bu eksikliğini hırsı ile de olsa tam kapatamadığı mevkiidir.
    (stocky2001, 02.09.2008 00:04)
  5. sezon değerlendirmesi yapmamı sağlayacak kadar bilgi edinmemi sağlayan maçtır. hemen başlayayım, bu takım daha iyi olacak, ama birkaç nokta var ki bazı renktaşlarıma katılamayacağım.

kalede sorun yok, yani en azından devamlılık açısından. rüştü veya hakan bu ligi kaldırabilir, önlerindeki kurguda çok önemli ama genel olarak hatalı goller yemeyeceklerini iddia edebilirim. allah nazardan saklasın.

bu takımın sağ beki serdar, başkası düşünülmemeli, göbekte şu an formda toraman oynar yanında da zapo, kaldı ki bugün 10 üzerinden 9 'luk oynadı. verdiği birkaç hava topu dışında, bir defans bu kadar mı etkili oynar dedirtti bana. telloya kızamıyorum ama bence yetersiz sol bekte. pozisyon almada hatalar yapıyor. bu mevki için özelliksiz kalıyor. özellikle rakip kanatları iki kişiyle kapadığı zaman başarılı varyasyonlar yapamadılar serdarla ikisi. geri dönüşlerde de geç kaldığı anlar vardı. zaponun bu derece etkili olmasının başlıca sebebi tellonun hatalarını kapaması. roberto carlosla telloyu kıyaslayan mantık carlosun topu nerelere nasıl dağıttığına baksın bir de tello ya.

uğur ve cisse kilit mevkinin oyuncuları olduğundan daha çok şey bekliyorum. onlar daha iyi olduğu zaman genel olarak takım daha iyi olacak. bu bir alışma süreci ve ikisi top kanatlarda sıkıştığı zaman kendilerine geldiğinde oyunu hızlandırmalılar. bu çok önemli çünkü bu sene başarılı olacaksa bu takım bunu sağlayarak başarılı olacak. hücum organizasyonlarında top bir noktada mutlaka serdar özkanda, holoskoda veya delgadoda kanatta sıkışıyor. buna bir iki maç daha çare bulunmazsa göbek değişir, serdarlardan biri göbeğe çekilir. holoskonun sağdaki başarısı, topsuz oyundaki başarısına bağlı olduğundan birazda topun soldan sağa taşınma metoduna göre devamlılık gösterecek. o doğru yerlere koşsun yeter. serdar özkan da delgado da holoskoyu oynatacak adamlar. umarım çabuk iyileşir.

forvet hattı çok zengin olduğundan yorum gereği duymuyorum. orta saha oynarsa gol atacaklar.

aslında yazmam bu kadar ama televizyonda sıkıcı ve futboldan anlamayan hakan ünsalla hikmet karaman izleyince enerjim geldi. seriç gelecek bu takıma, iyi çıkarsa şampiyonuz! diyemeyeceğim, öncelikle ertuğrulun 2000 li yılların başından beri dünya üst düzey teknik direktörlerinin çözümlemeye çalıştığı tek ön libero mu çift mi? problemine oyuncu yapısına göre akılcı bir yaklaşım getirmesi gerekiyor. seriç sol beke gelecek, forvette bobo-holosko, sağda serdar, solda aydın ve göbekte sivok-delgado ve geri kalanı bugünkü kadro şeklinde bir onbire, ilerleyen haftalarda mecbur kalınabilir.
    (satiuqea, 02.09.2008 00:32)
  6. eski açık tribününde beşiktaşımı desteklediğim maçtır. iftardan sonra sıcak çay gibi gitmiştir bu maç. beşiktaşımın kazandığı maçtır.

bu arada; çocuklar inanın inanın çocuklar
    güzel günler göreceğiz güneşli günler
    uefada finali biz oynayacağız
    kadıköyü siyah beyaz boyayacağız bestesi beni benden almıştır. ramazanla ilgili bir beste de yapılmıştır ki aklımda kalmadı. en son putperestlere ve ateistlere küfür ediyodu çarşı. tebrik ettim kendilerini. çarşı geri döndü bu maçta bunu herkes gördü.

edit: ramazanla ilgili beste şudur:
    koy, koy ateiste, koy sataniste koyy putpereste, koyyy hepsi göt olsun, ramazan bayramı mübarek olsun... inşallah..
    korialstrasz'a teşekkürler.
    (zogo, 02.09.2008 00:57 ~ 01:14)
  7. fahri tatan'ın acayip hırslı,acayip istekli oynadığı maç.
    hayır anlamıyorum bu adamları.madem bu şekilde oynayabiliyorsun arkadaşım beşiktaş'ta çıktığın her maçta böyle oyna sonra gönderebilirlerse göndersinler seni takımdan.
    neyse beni ilgilendiren beşiktaş.biraz uzunca yazma düşüncesindeyim.başlayalım bakalım.

rüştü:ligi öyle böyle götürebilir belki ama avrupa'da ileriye gitme gibi bi düşüncesi varsa beşiktaş'ın rüştü'yle yürümez bu iş.çözümün nedir derseniz devre arasına kadar uefa'da sadece grup maçları oynanmış olacak.beşiktaş'ın gruptan çıktığı varsayımını yaparak seric veya cisse'nin gönderilip çok kaliteli bir kaleci alınması gerektiğini düşünüyorum.yok eğer yabancıları göndermeme konusunda kararlı iseler,illa eldekilerle yürüyecekse bu iş hakan'da ısrar edilmelidir.

serdar kurtuluş:mevkisi sağ bek adamın.tamam ön liberoda da sırıtmıyor ama sağ bekte işini yapıyor gibi gözüktü bana.daha iyi olabilir.hala çabuk yoruluyor ama.yorulunca da çok hata yapıyor.performansını 70 dakika yerine 90 dakika sürdürebilecek düzeye gelirse formayı sırtından çıkarmaz gibi.

zapotocny:bir defans oyuncusunu diğerlerinden üstün kılan özellik bence markaj veya top kesme değildir.bunları belli bi düzeyin üstündeki defans oyuncusu iyi yapar zaten.büyük takımın defans oyuncuları ise bu özelliklerin yanı sıra topu iyi kullanmalıdırlar.ataklar defanstan hatta kaleciden başlar çünkü.zapo bunu iyi yapıyor gibi.ama kesin konuşmak için henüz erken biraz.bikaç maçını daha izlemem gerek.

toraman:topu iyi kullanamıyor toraman.çok kötü değil ama iyi de değil.bir de çok basit hatalar yapabiliyor ki faturası ağır oluyor bazen.ama yabancı sınırlamasının olduğu ligimizde banko oynar.gökhan zan eline su dökemez bana göre.

tello:bugün hiç beğenmedim.sırıtıyor biraz yeni yerinde.ayrıca ileri çıktığında da pek faydalı olamadı bugün.daha önceden de oynamış bu mevkide yabancısı değil aslında.biraz zaman sonra sanırım daha iyi olabilir.ama hızlı adam.geri dönebiliyor.sadece defansif yönünü biraz geliştirmesi lazım.bekten beklenen kanatlara yardım etmesidir.tello bunu çok iyi yapabilecek bir oyuncu ama savunma konusunda gelişmeye ihtiyacı var.

uğur inceman:maç içinde belli bölümlerde iyi belli bölümlerde kötü.alışırsa sanırım o bölgede iş yapar.ileri çıkması falan güzel.ilerde daha geniş yorum yapılabilir ama şimdilik sırıtmadı deyip geçeyim.

cisse:beğenmiyorum bu adamı.eğer yabancı bir oyuncu alıyorsanız türkiye'de o kalibrede adam olmadığı için almalısınız.kesinlikle uğur'dan fazlası yok.çok pasif duruyor çok yan top yapıyor.o bölgede oynayan adam orta sahada kaptığı topları dikine,ve çok hızlı oynayıp takımı atağa kaldırmalı ama cisse'de bu yok.gönderilmeli.giunti gibi bir adamı o bölgede izledikten sonra açıkçası çok gereksiz gibi duruyor.

sivok:bu maçta oynamadı 6+2 yüzünden.bence defansın göbeği yerine ön liberoda cisse'nin yerinde denenmeli.çünkü orda da oynayabilen bir oyuncu.izlediğim 2 maçta gözlemleyebildiğim kadarıyla orada cisse'den daha faydalı olabilecek özelliklere sahip.bakalım zaman ne gösterecek.

serdar özkan:bu maçta 85. dakika civarı gelip geriden bi top çıkardı.ne olmuş yani???? diyeceksiniz.açıklıyorum hemen.serdar geçen yıl 30. dakikada kesiliyordu.sonra yok.artık öyle değil.iyi çalışmış heralde.topu çok iyi taşıyor iyi de paslar alıyor hani aralara falan iyi kaçıyor.buraya kadar herşey güzel.ama son pasları pek iyi yapamıyor.zoru deniyor hep.oturup izlemeli kendini.bazen pas vermeyi unutuyor.alıp gidiyor öyle.çok faydalı olsa da bazen çok güzel atakları öldürüyor.ligde telafisi oluyor ama avrupa'da daha dikkatli olmalı.yine de geçen yıldan çok iyi.daha da iyi olacak umarım.

holosko:kanatta oynaması onun da bizim de hoşumuza gitmiyor.ama hocanın iyi veya kötü bi taktiği var.değiştirmek istemiyor.haklı da kendine göre.holosko gibi bir adam da kulübede olmaz.eminim kendisi de bu yüzden çok kızmıyordur hocaya.yani ya sağ kanatta alternatifi olmadan banko oynayacak.ya da ben forvet oynamak istiyorum diyip bobo ve nobre'yle rekabet edecek.kaldı ki holosko tek forvetli sistemin forveti olamaz bence.bu yüzden o da alışacaktır yeni yerine ve bence 3-5 hafta sonra daha faydalı olmaya başlayacaktır.biraz daha içeri girmesi,defansın dengesini bozması gerek.

delgado:bi istatistik duydum geçen sezonla ilgili.kanalların birinde konuşuyorlardı.delgado geçen sezon hiç faul yapmamış.koluna bandı taktıktan sonra kendinden daha fazla şey beklendiğinin farkına vardı.artık pres yapıyor,top kapmaya çalışıyor.çok daha faydalı.zor tutarız bu adamı takımda.gider gibi.

bobo:olacak bu adam.yolu yok.iyi ama daha iyi olacak çok daha iyi.kafası futbolda olunca yani isteyince yapabilecek yeteneği var.arkası dönük top alıyor,dönüyor,eh adam da geçebiliyor öyle böyle,kuvvetli de...belki dünya çapında bir yıldız olamayacak ama türkiye'de görüp görebileceğimiz en iyi atak oyuncularından biri olacak.hatta avrupa'da da adından söz ettireceğine eminim ben.

diğer oyuncular hakkında da onlar oynadıkça yazılır elbet bişeyler.ancak ekrem dağ'a değinmek istiyorum.bence antep'ten 27 yaşında adam alınmaz beşiktaş'a.çıkar paftan bi adam o dursun kulübede veya mevcutlardan alternatif yarat.anadolu kulübünden transfer yapıyorsa büyük takım, ya gelecek vaadeden oyuncu olmalı ya da bikaç sene çok iyi performans sergilemeli,çok iyi oyuncu olduğunu büyük takımda da çok iyi iş yapacağını ispatlamalı.ilhan mansız gibi,mehmet topuz gibi..ekrem dağ'ın adını beşiktaş'a transfer olduktan sonra duydum.ayrıca ibrahim akın'ın,burak yılmaz'ın ölüsü ekrem dağ'dan iyidir.en azından genç adamlardı.kazanabilirsen faydalı olurlardı.27 yaşında keşfedilip antep'ten alınan adam en fazla ibrahim üzülmez kadar olur.
    (shotcrete, 02.09.2008 01:45)
  8. beşiktaşımızın hali hazırdaki kaptanı matias e. delgadonun yedi metre otuziki santimetre (böyle hatırlıyorum) uzunluğunda ve iki metre kırkdört santimetre yüksekliğindeki kale direklerine beş metre uzaktayken top nasıl ağlarla buluşmazın dersini verdiği maç olmuştur..
    (pazienza, 02.09.2008 22:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil