cep telefonlarındaki bilgi mesajı niteliğindeki uyarıdır.
eğer beklenen birisi varsa kalp çarpıntısına neden olabilen uyarı
illa ki merak duygusunu uyandırır.
kim olduğunu öğrenmek amacıyla düğmeye basılması ve ardından
özel numara yazısının gözükmesi üzerine sinir yaratan uyarı.
(finch, 18.07.2006 18:00)
bir japon gerilim filmi.
başlıklar arasında gördüğümde "ulan kim arıyo sabahın bu saatinde" diye düşünerek tıklamama, sonra da kendi kendime götolmama sebep olan cep telefonu uyarısı.
(bkz:
yapılmış en aptalca dalgınlık)
kaçırılmış bir şeylerin olabileceği hissi doğurur, hele arayan numarayı bilmiyorsanız, kontörünüz yoksa ve geri arayamıyorsanız...
cep telefonlarındaki gelen aramaya cevap verilmediğinde ekranda çıkan yazıdır. bazılarını çok heyecanlandırır bazılarına ise gene mi dedittirir.
kontör yoksa görünmesi en çok sıkıntı yaratan telefon ibaresidir.
çakma ayfonların korkunç türkçe diliyle:
bir ıskalama ara olarak da gözlenmiş durum.
bazen güzel, bazen kötü bir şey. eğer sevdiğin birisindense onun aklında olduğunu bilmek tarif edilemez bir sevinçtir. ancak bazı arkadaşlar var o cevapsız çağrı ''beni ara'' anlamına gelir. mesela var benim böyle arkadaşlarım. hiç sorun değil, ararım da zaten. yalnız sorun kısmı şöyle başlıyor. arkadaşın cevapsız aramasını görüyorum ve önemli bir şey olduğunu zannedip arıyorum, az da kontörüm var. aldığım cevapta genelde şu oluyor. '' önemli bir şey yok ya canım sıkıldı çağrı atıyım sen beni ara dedim çok kontörüm yokta.'' bu bir kere yapılınca güzel oluyor, arkadaşınızı da özlemişseniz sorun yok. yalnız bunu her gün yapan arkadaşlarım var, en sonunda arkadaşlığınız kalmıyor o da ayrı bir konu.
kimi telefonlarda cevapsız çağrı şeklinde çıkan yazıdır. ki annemin 'çağrı kim?! dört kez aradı bugün?' şeklinde şüphe dolu sorularına maruz kalmamın tek sebebidir.