belki ilginizi çeker
  1. · 1 2 3 tıp
  2. · hjdksplt
  3. · selman karadayı
  4. · cellman
  5. · ibret ül versite
  6. · iğrenç espriler no 5465
  7. · cellman
  8. · ortamda doktor görünce ağrıyan kısımları sormak
  9. · üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler
  10. · tıp fakültesi
gündem
  1. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · boylumlama
  5. · prison brake
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · dexigner
  9. · şehir zorbası

1 2 3 tıp  

sayfa  / 2
  1. tıp fakültesini anlatan bir film yapmışlar. adını da 1 2 3 tıp koymuşlar. gerçekten 1 2 3 tıp! deyip izliyorsunuz ve 17 dakikanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsunuz.
    bir marmara hukuk öğrencisi olarak güzel binamızı filmde görmek beni gururlandırdı. bu adamlarla da aynı binada okumak ilk defa beni sevindirdi. (normalde pek görüşmeyiz*)
    bizim de yaşadığımız benzer şeyleri süper alaya almışlar. tebrikler bin kere tebrikler.

-spoiler-
    "tıp fakültesinden her şey çıkar arada bir doktor çıkar"
    -spoiler-

part 1: http://www.youtube.com/watch?v=_ADW63NhzKU
    part 2: http://www.youtube.com/watch?v=uXC-eV-OjTM
    (nastura, 02.06.2007 22:16)
  2. eksiği var,fazlası yok kesinlikle.daha bugün kardeşimin,bunları nasıl aklında tutuyosun dediğini,ve nete girmeden az önce pre-büt sendromu yaşadığımı hesaba katarsak,filmin her karesi adeta yaşanmışlık abidesi.tebrik ediyorum,devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
    (peasklepios, 02.06.2007 23:28)
  3. her üniversite öğrencisinin kendilerinden bişeyler bulabileceği ama tıp örencilerinin tamamen kendilerini buldukları kısa film
    youtube a hjdksplt tarafından verilmiş sözlük yazarı cellman tarafından yazılmış yönetilmiştir
    (usiyin, 03.06.2007 17:29 ~ 17:30)
  4. işte size mutlaka izlenmesi gerken filmin script'i

------spoiler-----
    "tıp fakültesinden herşey çıkar, arada bir doktor çıkar."
    (bir doktor atasözü)

(iyi günler sayın seyirciler yönetmeniniz konuşuyor birazdan bu salondan tıp fakültesinde geçen 3 seneme doğru havalanacağız, sıcaklık 17 derece nem 48 hava açık umarım iyi bir seyir olur)

(üniversite sınavlarına hazırlanırken annem herzaman...)
    anne-- yavruuuum doktor olda bizlere bak emi!
    (derdi, babamsa...)
    baba-- bi eczacı kızı da sende muayenehane açarsın karşısına eczane açarsın paraya para demezsiniz benden söylemesi!
    (derdi)

(bu ve benzer sebeplerle 190 kişi biraraya toplanır, ilk bikaç alışma haftasından sonra herkes tanışmıştır güzel güzel sonra bir anda herkes birbirine aşık olur)

cıyk cıyk cıyk(martı sesleri)
    oğlan1-- leyla, seni amfide ilk gördüğüm andan beri seviyorum leyla seni seviyorum leyla!
    (ancak herkes istediği cevabı alamayabilir tabi)
    kız1-- ama ben seni arkadaşım olarak görüyoruuuum.

oğlan2-- aşığım ben sana rüyalarıma giriyosun.
    kız2-- neeee???
    oğlan2-- aşığım diyorum aşığım anlamıyonmu aşığım.
    şaaaaak (tokat sesi)

oğlan3-- kamuran abi seni seviyorum abi(!)
    oğlan4-- s.ktir lan i.neye bak

(bu iş olmayınca hepsi topluca sigaraya başlar, toplu katliam, herkesin sigara için bi nedeni vardır)
    -- abi sınavlarım var ben içmiyimde kim içsin ya!
    -- bu kıza lanet olsun!
    -- vücut ölçülerimi beğenmiyoruuuum!
    -- babam istedğim arabayı almıyo, illada jip alacakmış ya ben jip sevmiyorumkiiii!
    -- para yok!
    -- aşk yok!
    -- hareket yok!
    -- hayır madem jip alıyosun niye eşşek kadar lincoln allağım bu ne yaaaa!
    -- kilolarım var!
    -- basurum var!
    -- abi zaten ev sahibi de evden çıkartacakmış!
    -- pişman değilim yemeklerden sonra çok iyi gidiyo!
    -- ben önceden de içiyodum, jiple alakası yok yani!
    -- bitmişim abi ben içmiyimde kim içsin ya!
    -- oyüzden yani!
    (sınava yakın bu yakınmalar ve içilen sigara sayısı da artar)

(bu arada sınav demişken aslında onun bi ismi vadır komite)
    (tıp fakültesi öğrencilerine vize final kıyağı geçilmez, komite aslında tüm derslerin hocalarından oluşan bir kurtlar konseyidir, birlikte karar alınır her ne kadar fikir ayrılığı olsada)
    komite başkanı-- kardeşlerim bu öğrencileri nasıl harcarız? fikri olan varmı?
    klinik ders hocası-- ben derimki biiiiiir temel bilimlerin soruları kolay olsun, ikiiiii klinik soruları göçertsin!
    temel bilimler hocası-- neden bizim sorularımız kolay oluyomuş?
    klinik ders hocası-- çünkü siz temel bilimsiniz, eziksiniz!
    temel bilimler hocası-- sen kime racon kesiyosun lan!
    klinik ders hocası-- ben racon kesmiyorum, kafa kesiyorum!

(sonuç olarak komite amacına ulaşır 190 kişilik amfi mevcudu 3 senede 150 kişiye düşer, haaaaa bide komite sisteminde alttan almamaymış üstten vermeymiş yoktur, bir komiteden kalırsan sene tekrarı yaparsın ama gününe çalışırsan... evet geldik esas konuya "günü gününe çalışmak" tıp öğrencisini temel noktası, üst sınıflar şöyle derlerdi bize)
    üst sınıf öğrencisi-- arkadaşlar günü gününe çalışırsanız 70 - 80 alırsınız, son 1 haftaya bırakırsanız gene yaparsınız ama son bikaç güna kalırsa hiç sanmıyorum s.çtınız geçemezsiniz

(günü gününe çalışmak bi ütopya idi tabi bu ütaopyayı amfide sadece belli başlı kişiler gerçekleştirirdi, onlar da bunu gizlerdi zaten)
    ((görüntüde gazete altında ders çalışan öğrenci modeli))

(amfinin yerleşim düzeni ilginçtir ilk başlarda oldukça dağınık olan amfi zamanla bölgelere ayrılır mesela ön sıralara yerleşen öğrenciler amfiye çanta, kalme kutusu, defter ve kitapla gelirken arka sıralar doğru durum biraz değişir)
    ((arkarlar doğru gittikçe 3 - 5 sıra not tutan öğrenci modelleri))
    ((muhabbet eden kızlar modeli))
    ((uyuyanlar))
    ((gazete okuyanlar))

(dersler hocalar bambaşkadır)
    hoca1-- shut up!
    (derslerde yoklama alınmaz bu yüzden hocalar en ufak bir gürültüde tehdit savurmaktan kaçınmazlar)
    hoca1-- arkadaşlar ya sesiniz kesin ya dışarı çıkın! sizi burda kimse zorla tutmuyor!
    tehdit genelde işe yarar ve herkes susar ancak bazende...)
    hoca1-- ya sesinizi kesin ya dışarı çıkın!
    ((1 kişi hariç tüm sınıf dışarı çıkar))
    (kimi hocalar ders anlatır)
    hoca2-- ...we have three cellular zones at the cortex...
    (kmi hocalarsa not okur)
    hoca3-- ...ventral horn of the spinal cord and are called upper motor neurons...
    (kmisi notunu getirmez)
    hoca4-- ...özofagusun primer motilite hasltıklarından olan...
    (kimisi getirir ama göstermez)
    hoca5-- ..end of the lecture!
    öğrenci-- hocam notlar???
    hoca5-- notlar... gidin textbook tan çalışın!
    (kimisi gösterir vermez)
    hoca6-- ...neyse arkadaşlar bidahaki ders görüşürüz!
    öğrenci-- hocam notlarınız vercekmisiniiiiiiz?
    hoca6-- annem göster ama verme dediii(!)
    (kimisi 'notunu' verir 'sınavda' sormaz)
    (kimisi derse sonradan gireni almaz ,gireni salmaz)
    hoca7-- sen dışarı, seeeen dışarııı, siz hanfendi şöyle gelip oturabilirsiniz!
    (kimisi tıbbiyeyi mülkiye ile karıştırıp politikaya girer)
    hoca8-- ...evet arkadaşlar dün seçimler vardı biliyosunuz artık ülkemiz yeni bir ampül ile karşı karşıya kaldı bla bla bla buraya başörtülü gelmiyceksiniz tabiki gelen olursa karşısında ilk ben duracağım!
    (komitede politika sorulmaz tabiki)
    hoca8-- beynin sağ yarısı aldığımzda hadtanın sol yarısının çalışmadığını görüyoruz, ancak her ikisini de alırsa hihi onuda başbakan yapıyoruz zaten başımıza...
    (kimis sınıfa soru yöneltip öğrencileri fena halde yamultabilir)
    hoca9-- evet arkadaşlar çok kolay bi soru ile başlıyoruz bu gördüğünüz resimdeki bebek kız mı erkek mi? erkek diyenler el kaldırsın
    ((sınıfın bütün çoğunluğu el kaldırır))
    hoca9-- naaaaah! arkadaşlar bu çocuk kız!
    (kimisi müstehcen konularda oldukça rahattır)
    hoca10-- evet görmiş olduğunuz üzere bildiğiniz penis arkadaşlar, corpu spongiosum denilen tek süngerimsi yapı ve corpus cavernosum dediğimiz sert yapılardan oluşmakta, eeee bunun canlısını size göstermek isterdim ama....
    (bu aynen yaşanmıştır)
    hoca10-- müsait olduğunuz zaman isteyen varsa gösterbilirim!

(kimi hocaların ders anlatımı ninni gibi gelir öğrencilere, ders çıkışında herkesin uyku materyalini öğrenirsiniz)
    a) kazak
    b)kurşun kalmele yazılmış defter
    c)defter spirali
    d)gazete

(tıp fakültesine adımınızı attığınız anda çevredekiler size doktor olarak bakarlar, sizi doktor diye çağırırlar)
    yakın1-- doktor nabıyon lan kesiyon biçiyonmu?
    yakın2-- abi kadavra görüyomusunuz yaaa?
    yakın3-- nasıl dayanıyosunuz iğrenmiyosunuz ıyyyyy!
    yakın4-- latinceyi sökebildinmi bari?
    yakın1-- hemşirelerle aran nasıl yavşıyolarmı sana?
    yakın2-- abi birbirinizi muayene ediyomusunuz?
    yakın3-- o şeyi boynuna taktınmı o şeyi?
    yakın4-- doktooooooooor!
    (tabi bu g.t kaldırıcı bişeydir güzeldir ama bayar fena bayar hemde)

hasta yakın1-- hele doktor bak bi hele şuraya yaw ayağımda çiban neyim çıkmış na böyle böölye böööyle aciii böyle bak!
    hasta yakın2-- ya dotor yerken sorun değil ama çıkarken nasıl yanıyo biliyomusun hele bi bakıversen!
    (bazı arkadaşlarımız da koca koca kitapları ezberlediğimiz fantazisine kendilerini kaptırıp bizim yerimize paralar kendilerini)
    arkadaş-- abi bütün bunları nasıl ezberliyosunuz siz yaaaaa?
    (anlatayım)

(kitap almak tıp öğrencisinin en temel eğlencelerinden birisidir, gerkeli gereksiz birçok kitap tıp öğrencisinin ilgisini çeker eğer kitaplar ilgisini çekmese bile üst sınıftan birisi gelip sobotta anatomi atlasını kakalamaya çalışacaktır)
    ((pisuvarda işeyen çocuğa kitap satmaya çalışan üst sınıf öğrencisi tiplemesi))
    (sobotta nın çizimleri yeterli olmadığı için zmanla öğrenci netter e terfi eder rahat eder)

(kitap cepesinde durum böyle iken amfi cephesinde herkesin birbiri ile sevgili olma hevesi tükenmiştir ancak gönlün sevdaya hasret geçirdiği günlerde vuslat ateşi her tarafı kaplamışken sevgili dostum vladamir fyodorvich... neyse söylemek istedğim şey gönül çıtayı yükseltir ve başka fakülteler göz gezdirmeye başlar eczacılık hukuk kantini ve orta bahçede piyasa yapar)
    ((kantinde gazate okurken kızları kesen abaza tiplemesi))

bu süreçte veya tamamen farklı bi zamanda tıp harici bir sevgili ile birlikte olursanız durum yine karışıktır)
    kız(tıp dışı)-- aşkım ya kolum acıyo benim bak tam şurası uf oldu bak görüyomusun şurası çok acıyooo!
    erkek(tıpçı)-- yaş? cinsiyet? yok yok onu geç bölye ağrı diyorum yayılan tarzdamı yoksa iğneleyicimi?
    kız(tıp dışı)-- ay ben şimdi seni bi iğneliycem o olcak yaniii cık cık cık!
    erkek(tıpçı)-- sigara falan kullnaıyomusun sen? alkol?
    kız(tıp dışı)-- ya bi öpiyim geçer diyceksin ya bu kadarmı zor?
    erkek(tıpçı)-- öpmekle geçermi ya ben oraya bi ibuprofen yazıyim geçer o dur!
    kız(tıp dışı)-- bi s.ktir git başımdan!

(mutlu 1.5 - 2 ay çabucak geçer ve elemli günler başlar yani komiteye hazırlanma dönemi, bu elemli günlerde doktor adaylarının sayısal zekaları birkaç kat artarken duygusal zekalarıda aynı oranda düşer saçma saçma şeylere gülerler herşeyden alınırlar zaman zaman da ağlarlar kısacası komite bizim adetimiz elemli günler ise adet öncesi sendromumuzdur bu dönemde söyle şeyler duymak çok normaldir)
    ders çalışan öğrenci-- bazen ne düşünüyorum biliyomusun bodruma yerleşmem lazım...

(işte bu elemli günlerde herkes evine kapanmış ve kendini televizyon bilgisayar playstatiion gibi ev aktivitelerine vermiştir, peki gerçek bu mudur)
    ((telefon çalar))
    öğrenci1-- alo!
    öğrenci2-- naptın lan kaçıncı nottasın?
    öğrenci1-- ya abi ya hiç çalışmadım ya sabahtan beri playstation oynadım ya!
    öğrenci2-- olum 4 gün kaldı lan napıyon sen?
    öğrenci1-- ya abi 1/3 ü bitti işte bakalım bitircez inşallah!
    öğrenci2-- olum bak çalış çalış kalma sakın millete rezil olma!
    öğrenci1-- tamam sağolasın görüşürüz abi!
    öğrenci1-- 5. tekrarı da bitirmem lazım hırs hırs hırs...

(2 hafta sonra komite açıklandığında)
    öğrenci1-- abi inanmıyorum komiteden geçmişim yihuuuuu
    öğrenci2-- abi bilmiyorum ya kalmışım ben... heycan yaptım herhalde...
    öğrenci1-- neyse abi takma kafana bütte verirsin!
    öğrenci2-- (içinde küfür etmektedir) o.ospu çoçuğuuuu!

(kalınsada geçilsede yarım saat içerisinde unutulur ve işte hayat böyle devam eder aksamaz duraksamaz sürekli akar gider ancak öyle bir an gelirki tıp öğrencisinin hayatı durur o anda, komitenin açıklandığı andır bu herkes ne işe uğraşıyosa bırakıp...)
    (alo, iyilik ya senden naber, harbimi diyosun? açıklanmışmı? tamam hemen geliyorum ben hemen...)

yazan - yöneten hjdksplt

-----spoiler-----
    (usiyin, 03.06.2007 20:23 ~ 04.06.2007 00:28)
  5. tebrik ediyorum ince ayrıntılar ve müziklerde bir harika
    (beloplatnoo, 03.06.2007 22:22)
  6. gerçekten belgesel havasında bir film. muhteşem.
    (kunduz, 03.06.2007 22:23)
  7. renkli, keyifli, seyirlik bir kısa film olmuş. teknik anlamdaki amatörlükler filme sıcaklık katmış.
    oyuncular, yönetim, katkıda bulunanlar tek tek tebrik edilesi.

edit:
    spoiler
    filmin sonunda sanki bir kurgu hatası olmuş. bir önceki sahnede komite açıklanması hakkında yeterli ve keyifli bir sahne duruyor iken, sonuna tekrar en büyük anın komitenin açıklanması olduğu vurgulanmış ve tekrara kaçmış. tamamen kişisel bir görüş tabi bu..
    spoiler
    (ynitm ynits, 03.06.2007 22:51 ~ 04.06.2007 11:21)
  8. (akaydo, 04.06.2007 00:02)
  9. sanki film değil de bir tiyatro oyunu olarak sahnelense çok daha etkili olurmuş gibi duran kısa film.oyuncuların çoğunda bu yetenek var bence ve bir kameranın üzerlerine tutulduğunda verdiği stres olmasa çok daha başarılı olucaklar gibi hissettim.belki hepsi birer tiyatrocudur onu da bilmiyorum ama naçizane önerim kısa filminin yanında bunun marmara üniversitesi tiyatro kulübü ve filmin yönetmeni tarafından ,var olan senaryonun geliştirilip sahnelenmesidir.
    (guanoapes, 04.06.2007 04:26 ~ 04:27)
  10. gönlümün bütün oskarlarını tek tek dökmeme neden olan kısa film. 1. ve 2. bölümler ve kamera arkası hep orjinallliklerle dolu, oyunculuk da çok kaliteli olmuş zaten, sonunda "ben nasıl büyük adam olucam" ile bitirmiş ve son noktayı koymuştur. bravo
    (wildboy, 04.06.2007 11:27)
  11. film müthiş, kamera arkasındaki kadavra olayı daha bi müthiş olmuş..ellerinize sağlık..
    (zephyr, 04.06.2007 13:21)
  12. film oldukça güzel ve bir tıp öğrencisini çok iyi anlatmış. özellikle o playstation olayında koptum, çok iyi düşünülmüş * filmin sonundaki şarkı da oldukça iyi..

(bkz: pinhani)
    (bkz: ben nası büyük adam olucam)
    (korialstrasz, 04.06.2007 13:28 ~ 23:23)
  13. (petrucciante, 04.06.2007 13:51)
  14. hayatımda izlediğim en samimi belgesel. oscarlık diyorum. ödülden ödüle koşmazsa festivalde şaibe var derim. dediğim dediktir.
    (hector, 04.06.2007 14:06)
  15. (hector, 04.06.2007 14:12)
  16. izlenilesi belgesel. her bölüm yapmalı.
    (tubs, 04.06.2007 15:46)
  17. konusunu çok beğendiğim, anlatımına hayran olduğum kısa film. ama yine de keşke biraz ayrıntılara dikkat edilseydi demekten kendimi alamıyorum.

1- kameraman düğünde halay çekiyormuş gibi sallamış kamerayı.
    2- ses problemleri aşılmış olsaydı daha keyifli olabilirdi.
    3- sanat yönetmeni ortalıkta dolaşan mikrofonları toplayabilirdi.

not: bu eleştiriler tamamen iyi niyet duyguları ile yapılmıştır. aman efendim meyve veren ağacı taşlıyorlar diyenin kafasına düşsün o taşlar.
    (mevlana beni görse sen gelme derdi, 04.06.2007 16:58 ~ 22.11.2009 21:57)
  18. gerçekten üzerinde uzun süre uğraşıldığı belli olan film. oyunculuk için de söylenecek fazla bir şey yok, oynayan herkes yetenekli. hatta rahatça söyleyebilirim ki izlediğim en iyi kısa metraj film.
    (neverwinter nights, 04.06.2007 18:27)
  19. tek kelimelik.mükemmel.
    (gelmir tasartir, 04.06.2007 20:54)
  20. tıp fakültelerinin kendilerine has özellikleri göz ardı edildiğinde genel olarak tıp öğrencisinin hayatını çok iyi özetleyen yapım diyebilirim.düşünüldüğünde "şu da olsaymış daha iyi olurmuş bak burada şu var." denilse bile yine de her tıp öğrencisinin yüzünde acı veya tatlı bir gülümseme bıraktığı kesin.
    bir örnek vermek gerekirse sobotta'nın namına ve nesilden nesile aktarılışına rağmen tıp öğrencisi için asıl işlevsel olanın netter olduğu güzel bir şekilde belirtilmiştir.
    gerisinin de gelmesi dileğiyle...
    (piedra, 04.06.2007 22:51)
  21. tüm video tamamiyle gerçek ama en gerçekçi şu play station oynayıp "çalışmıyorum abi balına geçtim" insan tipidir. bunların böyle olduğunu anlayana dek "ya nasıl yapıyor bu insan evladı çalışmadan pff, ben çalışsam ne moka yarıyor gerizekalı mıyım acaba" dersin. sonra onların dersle kafayı bozup aşırı çalıştıklarını görürsün (belki de normali bu). şükredersin "çok şükür mental retardasyonum yok" dersin, fakat karşındakine tepkin videodaki gibi olur..
    çok güzel bi video olmuş ayakta alkışlıyorum, çok güldüm gerçekten. tüm tıp eşrafına selamlar..
    (epoca, 04.06.2007 23:05 ~ 12.06.2007 20:23)
  22. çok güzel bir tıp fakültesi belgeseli. sobotta- netter olayını daha bikaç gün önce konuşmuştuk arkadaşlarla mesela,derse geç giren 3kişiden sadece kızı derse alan hoca da çok tanıdık geldi. acaip eğlenceli.
    (kapsül, 05.06.2007 02:18)
  23. tıp öğrencisinin hayatını gerçekten mükemmel olarak anlatan film. bir tıp öğrencisi olarak izlemekten keyif duydum. ama filmin yarısı komiteyle alakalı olmuş ki ben bi istanbul tıp fakülteli olarak belirteyim ki bizde vize final kıyağı var ona da kıyak denirse. ama takdir ettim. yapan arkadaşları da tebrik ederim.
    (cerebral vaginite, 05.06.2007 03:34)
  24. emek harcanmış bir şey. ama gereksiz fena halde. ibretül üniversite diye bir şey vardı ondan esinlenildigi kesin gibi görünüyor ayrıca ben bir oyunculuk göremedim. belgesel filan denemez buna yanından bile geçmez. tamam yapmış arkadaşlar da bunu sözlük neden bize duyuruyor onu anlamak da ilginç ne manası var kine.
    (radioslave, 05.06.2007 10:01 ~ 10:10)
  25. (finch, 05.06.2007 10:02)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil