en önemli özelliği 1 şubat'ta oynanmış olması ..
hakem fırat aydınus , hava biraz soğuk , istiklal marşı okunuyor , gecekondu ve diğer ankaragücü taraftarları tezahüratlarını yapıyor , güzel bir ortam var ama ortada nedense konyaspor taraftarı diğer bir değişle nalçacı grubu bulunmuyor..
ve fırat aydınus maçın başlangıç düdüğünü çalıyor.
ankaragücü rakibine göre daha baskılı ve atak oynuyor ama nedense kaleye şut çekmek konusunda biraz fazla çekinegenler gibi..
derken ender gelişen konyaspor ataklarından birinde (buradan ender gelişen osasuna ataklarını sevgiyle anıyorum) ceza alanı içerisinde konyasporlu oyuncunun düşürülmesi üzerine fırat aydınus penaltı noktasını gösteriyor , bu arada ankaragücü taraftarları fırat aydınus'un yedi ceddi ile ilişkiye girerken , yavaş yavaş gelen konyaspor taraftarları ise sevince boğuluyor neticede dakika 31'de ismail güldüren konyaspor'u 1-0 öne geçiriyordu.
bu dakikadan sonra statta küfrün dozu artıyor , iki taraf ta birbirlerine sevgilerini yaratıcı tezahüratlarla gösteriyor , ankaragücü atakları bir sonuç vermiyor ve aydınus ilk yarının bitişini ilan eden düdüğü çalıyordu.
şahsım vip tribünden çıkıp bir köşede sigarasını içtikten sonra yeğenlerine çekirdek alıyor , ve 2. yarıyı izlemeye başlıyordu. bu yarıda da ilk yarıda olduğu gibi ankaragücü atak oynuyor ama gene on vuruşlarda konyaspor savunması ve ankaragüçlü forvetlerin beceriksizliği sonucu skorda değişiklik olmuyor , her kaçan pozisyonda statta küfürler yankılanıyor , gol olmamasından cesaret alan konyaspor taraftarlarının sesi daha fazla çıkmaya başlıyordu. dakikalar 89u gösterdiğinde cihan haspolatlı rakip takımın ceza alanına yakın bir yerde kendisine gelen pası düzeltiyor önündeki defansa rağmen şutunu çekiyor ve bir daha ömrü hayatında atamayacağı kuvvetle muhtemel bir gol atıyor , konyaspor'u 2-0 öne geçiriyordu. duayenler bu gol için "yaradana sığınıp topa bir çaktı , tabiri caizse ceket gibi astı" yorumunda bulunuyor , ankaragücü taraftarı zıvanadan çıkarak yönetime , teknik sorumlu hakan kutlu'ya ve kendi oyuncularına ana avrat düz giderek iyi niyetlerini belirtiyordu. taraftarla daha küfürlerinin yeni bitirmişken kontra atakla ankaragücü ceza sahasına giren veysel cihan , bülent bölükbaşına güzel bir asist yaparak skorun konyaspor lehine 3-0 olmasını sağlıyordu.
ve dakika 92'de ankaragücü duran bir toptan golü buluyor skor 3-1 olmasına rağmen yediği golden dolayı deliye dönen konyaspor kalecisi jefferson'u cihan teselli ediyor , bu arada aydınus maçı bitiriyordu..
sonunda maçı daha cesur oynayan daha güzel şutlar çeken konyaspor 3-1 kazanıyor , bu başarıda ankaragüçlü özgür bayer ve murat erdoğan'ın rezil denebilecek performansları aşırı derecede etkili oluyordu..
maçtan sonra fazla durmadım statta hemen kaçtım , ama büyük ihtimal 2 takım taraftar grupları arasında kavga çıkmıştır. buradan da olsa arkadaşlara söylemek istiyorum . lütfen maç izleyin , sporla ilgilenin , küfürle kavga ile değil ..