belki ilginizi çeker
  1. · bask
  2. · 0 rh pozitif
  3. · kan gruplarına göre kişilik özellikleri
  4. · 0
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · dersim katliamı
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · yaran diyaloglar
  5. · 2012
  6. · zongul ducks
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · extraordinary
  9. · el ele tutuşan insanların arasından geçme arzusu

0 rh negatif  

sayfa  / 2
  1. az bulunan bir kan grubu. acil serviste, eğer hastanın kan grubu bilinmiyorsa bu gruptan kan verilir.
    (nienna, 18.06.2004 11:40)
  2. bir teoriye göre alyuvarlara bağlanan protein olmadığı iççin daha fazla oksijen taşınır, bu nedenle beyne daha fazla oksijen gider. daha zeki oldukları söylenir bu guruba sahip insanların.
    (ceycey, 18.06.2004 12:45)
  3. (bkz. ab rh pozitif/@197820)
    (mavio, 28.08.2004 14:48 ~ 06.06.2007 00:52)
  4. az bulunduğu bilinen kan grubu. yıllarca 0 rh + olarak bildim kızılay'a kan vermeme rağmen. üniversiteye girerken kart istediler de o zaman öğrendim.
    (marla singer, 18.06.2005 01:27)
  5. altın suyu , bulursanız için bile.
    (salihaki, 28.11.2005 10:39)
  6. (bkz: 4 yapraklı gonca)
    (atlantis, 03.01.2006 05:30)
  7. beni kan tutmasına rağmen acil durumda hiç çekinmeden kan bağışı yapabileceğim kan grubum.
    (adenozin tri psikopat, 29.07.2006 16:53)
  8. en az bulunan kan grubudur. nedeni ise + nın - ye,a ve b antijenlerinin ise 0 a baskın olmasıdır.
    (kapsül, 29.07.2006 17:48)
  9. içinde a , b ve rh proteinlerinin bulunmaması nedeniyle en "saf" kandır. bir rivayete göre de vampirlerin favorisidir, belki de fazladan protein kanın lezzetini bozuyordur da ondandır, vs, vs, wc.
    (pseudonym, 27.05.2007 00:36)
  10. en trip kan grubudur kendisi..lazım oldu mu bulunmaz, türk filmlerinde jönlerden daha değerli olan tek şeydir..bir diğeri için;

(bkz: sevdiğine kavuşamazsa ölecek hastalığı)
    (kizi birak beni al ulen, 05.06.2007 21:47)
  11. o kadar bonkördür ki kimseden kan almaya tenezzül etmez ama herkese verebilir.

başkalrı önemli değil sen kendi kan grubundaki insanları besle yeter. kendinize zor yetersiniz zaten. bu kadar bonkörlük kana zarar.
    (acemişansı, 05.06.2007 22:12)
  12. fakirin teki kan grubudur. alyuvarlarında hiçbir antijeni (a, b, rh) olmadığından 'fakirsin işte fakir fakir' şeklinde dalga geçtiğiniz kan grubu, ona muhtaç kalabileceğiniz çok gerekli bir durumda 'az önce öyle demiyordun ama keh keh' deyip pis pis sırıtacaktır.

pis pis sırıtma efekti (bkz: keh keh)
    kıssadan hisse (bkz: hor görme)
    (witchontheroof, 06.06.2007 01:32 ~ 08.06.2007 19:00)
  13. en cömert kan grubudur bütün fakirler gibi elinde ne varsa paylaşır, bir de ab rh pozitif vardır ki o da tipik zengindir hiç vermez hep alır.
    (ehven i şer, 27.10.2007 02:38)
  14. arandığında, etraftaki herkesin a rh pozitif olduğunu gördüğünüz kan grubu.
    (passive aggressive, 23.05.2008 17:35)
  15. kan grubum.

karşıyaka'dayım. izmir ve yakın illerden lazım olursa bir mesaj atın, seve seve kanım feda olsun.
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 27.05.2008 04:38)
  16. bir rivayete göre akdeniz havzasında nadir rastlanırken iskandinav ülkelerinde hatırı sayılır çoğunlukta görülebilen kan grubuymuş. bir gün çanakkale taraflarına yolunuz düşerse ihtiyaç halinde her zaman emrinizdeyim efendim.
    (nyksss, 27.05.2008 10:20)
  17. kendisinin ankara temsilcisi olduğum kan grubu. özellikle batıkent civarı her zaman iki üniteye kadar kan verebilirim. *
    (broken promises, 27.05.2008 10:23)
  18. çok yalnız lan.sen kalk tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koş ama onlar seni ortada bıraksın.sadece kendi kanından olandan yararlan.o da yok.az bulunuyor işte.
    bu kan grubundaki insanların ruhuna da bu düzen işler.
    yaşamlarında sürekli verip,almayanlardan.alamayanlardan aslında.doğasında yok ki.
    hep kendisi gibi olanı arar,yakınında tutmak ister.ama çoğu zaman karşısındaki ab rh pozitiftir.hiç vermeyen hep alanlardan.
    sen yine de o rh negatifliğinin hakkını verirsin.kendine yetmese de dağıtırsın.yardımseverliğinle uyumluluğunla övünürsün.
    nitekim zor bulunur böylesi hem kanı , hem kendisi.
    (zefura, 27.05.2008 12:14)
  19. en az bulunan kan olarak bilinir fakat yanlıştır.en az bulunan kan ab rh negatif'tir.
    (kamonbeybi, 02.01.2009 13:38)
  20. bask halkında en yüksek oranla bulunan kan grubu.
    (ivan osokin, 02.01.2009 18:23)
  21. küçükken bu kan grubu sadece bende var sanırdım.başkalarında da olduğunu öğrendiğimde pek bir hayal kırıklığı yaratmıştı bu kan grubu bende.
    (cutepoison, 06.01.2009 19:29 ~ 19:31)
  22. antikoru olmayan kan grubudur. çok cömert ve zeki olurlar bunlar. *
    (nanokozmos, 07.07.2009 12:34)
  23. a,b,ab ve o diye sınıflandırılan kan gruplarından biridir. ender bulunmasıyla nam salmıştır. özellikle genel verici fişlemesiyle anılmaktadır, bu sebeple şarap kadar kutsaldır.bende 0 rh (-)' im. ama genel verici değilim, kimseden de kolay kolay alamıyorum. hayatın cilvesi işte...
    (manofthegod, 07.07.2009 13:08)
  24. sevdiceğimin kan grubudur. bu kan grubunun zor bulunduğu söylenir. bu sebeple allah muhatç bırakmasın..
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 07.07.2009 13:18)
  25. 20 kasım 2003 perşembe günü..

itü kimya metalurji fakültesi’nde ingilizce dersindeyiz.. hafif bir patlama sesi duyuyoruz, hoca “eh, kimya mühendisi olacakların bunlara alışması gerek..” diye bir espri yapıyor, gülüyoruz.. sonra bir çocuğun telefonu çalmaya başlıyor.. sonunda çocuk dayanamıyor ve dışarı çıkmak için izin istiyor.. birkaç saniye sonra tekrar iceri giriyor ve “ patlama seslerinin levent’ten geldiğini”, “çok fazla ölü olduğunu..” söylüyor.. dersi bitiriyoruz yolda telefonum çalmaya başlıyor. annem.

“oğlum! her yerde bombalar patlıyor oğlum.. oğlum, sesini duydum hayattasın.. oğlum..”

çenem kasılıyor sinirden.. nasıl oluyor böyle bir şey! neden benim ülkemin başına geliyor böyle bir şey.. ve niçin bu kadar aciz insanım bu olanlar karşısında..

yürüyorum, bir minibüs, camları açık.. hoparlörleri radyo muhabirinin olay yerinden yaptığı yayınla gümbürdüyor. insanlarım ağlıyorlar, haykırıyorlar yardım için.. ben de ağlıyorum.. yığılıyorum durduğum yere.. o sırada oradan birileri geçiyor; bir yakınımı kaybettiğimi sanıyorlar ve teselli etmeye çalışıyorlar.. sonra uzaklaşıyorlar onlar da.. hiç kimse sokaklarda dolaşmak istemiyor, evlerine gidiyor insanlar.. kalkıyorum oturduğum yerden ve durağa yürüyorum..

otobüsler gelmiyor. tektük geçen arabalar da levent’e kadar gidip oradan geri dönmek zorunda kalanlar.. hastaneye gitmeliyim.. bildiğim en yakın hastane baltalimanı’nda.. oraya gitmeliyim ben.. bir özel otobüs duruyor, “götüreyim sizi aşağı iniyorsanız, hiç belediye otobüsü beklemeyin boşuna, yol kapalı!” diyor şoför.. radyo’da gene aynı kanal açık.. insanlarımın çığlıkları.. hıçkırarak ağlıyorum, yumruklarım sımsıkı..

trafik çok sıkışık, bütün trafiği sahil yoluna kaydırmışlar, iniyorum otobüsden ve koşmaya başlıyorum hastaneye.. hızlı nefes alip vermem hıçkırıklarımı kesiyor bir nebze..

giriyorum metin sabancı hastanesi’nin acil servisine.. doktorlar hemşireler hazır bekliyorlar gelecek hastaları.. dilim düğümleniyor, konuşamıyorum.. birkaç derin nefes aldıktan sonra kurumuş gırtlağımdan koparıyorum kelimeleri:

0 rh negatif.. kanım.. alın..

“biz kan alamayız” diyor doktor, “istinye devlet hastanesi’ne gitmelisin!”

hemen dönüyorum, tekrar başlayacam koşmaya ama sanki o koşuda ağlayamadığım için birikmiş göz yaşlarım.. o anda tutamıyorum onları.. hıçkırmaya başlıyorum.. bir pratisyen yetişiyor peşimden.. koşuyorum tekrar..

bir otobüs alıyor beni.. istinye devlet hastanesindeyim.. çok kalabalık.. hasta yok, herkes kan vermeye gelmiş.. yarıyorum kalabalığı, kayıt yapan kadına yaklaşıyorum..

0 rh negatif kanım.. kan vermek istiyorum..

“şu anda kan fazlamız var, ben telefonunuzu kaydedeyim. ihtiyaç olursa ararım..” diyor kadın. telefonumu veriyorum, eve dönüyorum..

değil bir ünite kan vermek, bir şırınga kan çekseler damarlarımdan düşer bayılırım.. kan vermem gereken tetkikten çok daha önemli bir soruna neden olabilir ben düşerken kolumda bir şırınga olması.. her seferinde defalaraca uyarırım kanı alacak görevliyi.. kan veremem ben, bayılırım..

kanımın son damlasına kadar vermeye hazırım ben.. ama mesaisi, onu damarlarımda tutmam.. türkiye’nin daha güvenli bir yer olmasını sağlamak.. olan insanların da görevlerini adabıyla yaptıklarını bilmek isterim.
    (vilnius vastavnic, 16.07.2009 15:27)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil