belki ilginizi çeker
  1. · gök itimi
  2. · yerçekimi kanunu
  3. · bağlanma kuramı
  4. · alternatif kül tablası
  5. · sevildiğini bilmek
  6. · penis üstü yere çakılan abazan intiharcı
  7. · çizgi filmlerdeki fizik kuralları
  8. · tuvalete telefon düşürmek
  9. · sağlıklı bir insanın dışkısı s şeklinde olmalıdır
  10. · fizik motoru
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · tunceli alevileri dinsizdir
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · erkekte ses tonu
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · yeşim salkım
  7. · yılmaz özdil
  8. · saas
  9. · farkındalık

yer çekimi  

1. galatasaray üniversitesi ne geldikten sonra özellikle nefret ettiğim
    bu ne lan böyle ulan newton senin amına koyim! nidaları attığım
    düşen her nesneye uyuz olmama sebep dünya gerçeği
    yerçekiminden nefret eden tek insan olarak ilk fırsatta uzaya çıkacağımı da
    söylemeden edemicem
    (sfeny, 18.05.2005 11:04)
  2. (bkz: yerin seni çektiği kadar ağırsın)
    (gülümsün, 18.05.2005 11:08)
  3. herkesin mecburen uyduğu tek kanun.
    (bkz: yerçekimi kanunu)
    (solti, 19.05.2005 15:38 ~ 15:39)
  4. ağırlık kavramının anlam kazanmasını sağlayan kanun.
    (gblack, 19.05.2005 15:55)
  5. küçükken benim yan komşu abi (7-8yaş büyük) bana şu keklemeyi yapmıştı, tabi küçücük çocuğuz, ilkokul 2 mi 3 mü ne işte:

komşu: bak hell aslında yerçekimi diye bir şey yok
    hell: nasıl yani ilker abi peki neden düşüyoruz biz?
    k: aslında gökitimi denen bir olay var. gök itiyor bizi
    h: hııı, mantıklı tabi(çocuğum be gülmeyin, ehehe)
    k: tabi mesela yer bizi çekseydi zaten,bizim yere yapışıp kemiklermizin kırılması gerekirdi
    h: hııı, gökitimi tamam, yarın öğretmenime ödevde anlatırım sağol ilker abi...

(bkz: çocukluk)

düzeltme: az önce "öğretmenime" değil "hocama" yazmışım alışkanlıktan, sakın ha hell şimdi attı kafadan diye düşünmeyin.
    (hell guardian, 20.05.2005 00:01 ~ 00:03)
  6. gerçek adı "kütle çekim yasası" olan ve sir isaac newton tarafından keşfedilmiş kanundur...

f = g . m1 . m2 / r² şeklinde verilir...merkezi bir kuvvettir...
    (quantum, 08.12.2005 02:15)
  7. evrende var olan, fizikçilerce tanımlanmış dört kuvvetten en zayıfı olmasına rağmen bütün evrenin devinimini sağlayan başlıca kuvvettir. kütlelerin neden birbirini çektiği henüz açıklanabilmiş bir olgu değildir. graviton isimli, varlığı öngörülen ancak ispatlanmamış parçacıkların kütleçekiminden sorumlu olduğu öne sürülüyor.
    (eksiksizuyum, 08.12.2005 02:51 ~ 03:03)
  8. özellikle ders çalışırken uyuyup kalmama neden olan hadise.eğer ki newton bu dalgayı bulmamış olsaydı, ders çalışırken kafamın ağırlığını taşıyamayarak kitapların üzerine düşmez, uyuyakalmazdım.belki de çok saçma bir düşün...zzz...
    (neverlander, 08.06.2006 17:57)
  9. sokakta falan yere bi şey atarken uyanık zihniyetlerin "ben yere atmıyorum ki havaya bırakıyorum yere düşüyo. napalım newton düşünsün onu da" şeklinde istifade ettiği yasa
    (yiiit, 09.01.2007 01:08)
  10. (bkz: newton)
    (ohannesburger menu, 09.01.2007 02:56)
  11. ayağınızın yere basmasıdır.
    (charlie, 14.06.2007 16:42)
  12. bayanların belirli bir yaş sonrasında çeşitli bölgelerinin karşı koyamadığı çekimdir.
    (portakalda vitamin, 14.06.2007 16:45)
  13. (bkz: yer çekimi kanunu yok havadan bizi bir şey itiyor)
    (billie jean, 07.03.2008 14:56)
  14. yeryüzünde ne varsa alıkoyan bir güç! vaayyy bee...
    (lambayapüfdeüfdemepüfde, 15.07.2008 00:17)
  15. dünyaya bağlanma nedenimizdir. bu dünyayı bu yüzden bu kadar seviyoruz. bağımlılık yapıyor işte. bir de ağır abilerimiz vardır. onlar harbiden ağırlardır, yani soyut manada değil somut anlamda ağır. can yücel boşuna demiyor ya, "yerin seni çektiği kadar ağırsın"

gökten 3 elma düşer. biri itü sözlük'ün, biri recep tayyip erdoğan'ın diğeri de newton'un. diğer iki elemanın aklına yerçekimi gelmez ama newton cin gibidir maşallah, yerçekimini bulur. recep tayyip kafasına düşen elma sonrası yanlışlıkla akp'yi bulur, itü sözlük ise benim gibi saçma sapan tespitler yapan yazarı bulur.

onlar ermiş muradına, biz kerevete merevete takılıyoz işte.
    (itirazım var sayın yönetici, 21.07.2008 15:57)
  16. evrendeki en zayıf kuvvet olmasına rağme gayet etkilidir, çünkü g*m1*m2/r^2 ifadesindeki m değerlerinden en az biri çok büyüktür (hani dünyayla kendinizi kıyaslayın). hatta evrende tanımlanan başka kuvvetlerden daha güçlü olsaydı (misal elektrik kuvvetlerinden, yani proton elektron ayakları, artı eksi olayları) hepimiz dünyayı delerek basit harmonik hareket yapardık. ama yok öyle bir şey. elektrik kuvvetlerinin yer çekimi kuvvetinden daha güçlü olması sayesinde toprak üstünde durabiliyorsunuz (maddeler arasındaki gerilim sayesinde), masaya koyduğunuz bir şey masayı delip yere düşmüyor, ya da sandalyeye oturduğunuzda sandalyenin sapının götünüze girmemesi garantilenebiliyor.

hatta yer çekimi kuvveti aslında yerin değil, iki kütlenin birbirini çekmesi olduğundan söylüyorum, bu kuvvet çok etkili olsa uçaklar havada, gemiler denizde çarpışırdı, hatta yolda yürüyen tüm insanlar birbirine yapışarak "hayat bayram olsa" tadında yaşayabilirlerdi. ama yok öyle bir şey.
    (eksiksizuyum, 24.08.2008 19:03)
  17. (bkz: gök itimi)
    (selenge, 29.11.2008 22:41)
  18. yerçekimi kanunu olarak öğretilen konu, özetle havaya atılan, serbest bırakılan vs. şekillerde yerle teması kesilen cisimlerin tekrar yere* düşmesi kanunudur.bu olayın gerçekleşmesinin esas sebebi "dünya" ile "bırakılan cisim" gibi iki kütle arasındaki kütle çekim kuvvetidir. peki ya, kütle çekiminin sebebi nedir? daha bilinmiyor sanırım. bilim adamları araştırsın işleri ne, dimi?
    (silversilver, 13.12.2008 23:31 ~ 23:31)
  19. sadece yer çekmediği için en genel durumda kütle çekimi diye anmak yerinde olur.
    (ali kamber, 13.12.2008 23:38)
  20. bazen istemediğimiz hallerde bile bizi dünyaya bağlayan şey. zıttı da ölüm olabilir. bilmiyorum daha uzun uzun düşünmedim üzerinde. ama ölüm olabilir.
    (klorlu su böreği, 22.07.2009 21:16 ~ 21:19)
  21. göğüs, kalça, göbek, gıdı gibi yerlerinizin sarkma sebebi.
    (whats up, 22.07.2009 21:30)
  22. isaac newtonun başına düşen elma ile keşfettiği düşünülen olay. abi bu adam bu güne kadar hiç mi bişey düşürmedi yada düşüren birini hiç mi görmedi de elma düşünce bazı şeylerin farkına vardı diye sormadan edemiyor insan kendi kendine.
    (jacaboo, 11.09.2009 23:33 ~ 23:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil