görseller
fleet foxesfleet foxes
fleet foxesfleet foxes
belki ilginizi çeker
  1. · mykonos
  2. · tiger mountain peasant song
  3. · bella union
  4. · 2008 yılının en iyi albümleri
  5. · in the hot hot rays
  6. · rock werchter 2009
  7. · insanın ağzına sıçan parçalar
  8. · white winter hymnal
  9. · last fm best of 2008
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · beşiktaş
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · okan bayülgen
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · finallere girmiyoruz deplasmana gidiyoruz
  9. · dünyayı kurtaran adam

fleet foxes  

1. birleşik amerikalı yüzücü. aman grup işte. folk yapıyorlar, iyi yapıyorlar. ilk albümleri kendi adlarını taşıyor. allah öyle yaratmış. fakir olduklarından site yapamamış, myspace'e sığınmışlar.

http://www.myspace.com/...
    (dahi anlamındaki dede, 14.08.2008 23:02)
  2. tesadüf eseri ulaştığım bir sitede "yılın albümü"nün sahibi olarak karşıma çıkan, dinlendirirken eğlendirmeyi başarabilen(evet) bir grup. çok kısa sürede, gruba "oooo" kısımlarında eşlik eden bir geri vokal olarak katılmanız kaçınılmaz.

türkiye'de daha henüz meşhur olmamış bak. meşhur olması şurda iki üç giriye bakar. pearl jam, anathema falan bitti artık. "jeremy" eşliğinde lahmacun yenilen, "angelica" ile düğünlerde dans edilen zamanlardayız. devir fleet foxes devri. çok geç olmadan atağa geçin ve bu fırsatı lehinize çevirin.
    (seçilebilirkişi, 14.11.2008 00:50)
  3. white winter hymnal gibi bir şarkıyı yarattıkları için teşekkür ediyorum kendilerine..
    (zeus, 21.12.2008 12:54)
  4. bu grubun 2008 çıkışlı kendi adlarını taşıyan bir albümleri, bir adet de sun giant adında ep'leri var. tracklist'leri şöyle:

sun giant ep:

01 "sun giant" – 2:14
    02 "drops in the river" – 4:13
    03 "english house" – 4:41
    04 "mykonos" – 4:35
    05 "innocent son" – 3:07

fleet foxes:

01 "sun it rises" – 3:11
    02 "white winter hymnal" – 2:27
    03 "ragged wood" – 5:07
    04 "tiger mountain peasant song" – 3:28
    05 "quiet houses" – 3:32
    06 "he doesn't know why" – 3:20
    07 "heard them stirring" – 3:02
    08 "your protector" – 4:09
    09 "meadowlarks" – 3:11
    10 "blue ridge mountains" – 4:25
    11 "oliver james" – 3:23

müzik olarak neye benziyor derseniz muhtemelen midlake derim. folk mu diyorlar, indie mi arası bir şey yapıyorlar işte. sakin, dingin gidiyor müzik. ama midlake'ten en büyük farkları şu: midlake parçalarını dinledikten sonra*** benim dünyam kararıyor, bir an için emo oluyorum. fleet foxes'ın yaptığı etki midlake'in tam tersi. insanı kıpır kıpır yapıyor, salakça bir mutluluk ve iç huzur getiriyor bu grup bana. müziğin biraz daha melodik olması ve -tabi ki- sözler buna sebep oluyor.

"nasıl bir şey ki bu?" diyenler mykonos ve white winter hymnal'ı dinleyebilir ve ardından hiç bırakmayıp bir hafta boyunca bu grubu loop'a alabilir. tam bir sonbahar albümü; test edildi, onaylandı.
    (noscho, 21.12.2008 13:06)
  5. müziklerini "doğaçlama barok harmonik pop" olarak tanımlıyorlarmış. güzel. buna ihtiyacımız vardı. salt indie kesmiyordu zaten. neyse oturdum, bütün şarkılarını dinledim. beş kişilermiş. biri şarkıları söylüyor, gitar, davul falan. tamam. peki istisnasız her şarkıda fondaki o oooları yapanlar hangileriniz? folk korosu gibisiniz arkadaş. ha "biz hem enstrümanımızı çalarız hem de oolarız" deniyorsa, ona da tamam; fakat don henley gibi bir devin, "dur şurada bi atak yapayım yee on e dark desırt hayvey kul vind in may heyr" çilesine rağmen nasıl da asansör müziği yapmakla suçlandığını hesaba katın. o ooları azaltın. herkes kendi işine baksın. iyisiniz, hoşsunuz. hem illa olanacaksa oraları, bırakın dinleyici oolasın. türkiye'ye gelin hele, bak nasıl oolanıyorsunuz.

(bkz: @2621580)
    (vandal mimar, 19.02.2009 20:34 ~ 21:08)
  6. masstival organizasyonu kapsamında türkiye ye geleceklerdir.
    (joeninmemeucu, 02.06.2009 15:45)
  7. 2005 senesinde seattle'da kurulan, harmonic pop türünde müzik yapan grup. uzun bir süre ep'lerle idare ettikten sonra 2008'de ilk albümlerini yayınladılar. debut bir albüme göre çok fazla ilgi çekip, nme, reset gibi ada'nın önemli müzik yayınlarının da desteğini arkasına alarak last.fm'de 2008 yılının en çok dinlenen isimleri arasında ilk beşe girmişlerdir.
    (lull, 31.10.2009 02:19 ~ 02:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil