|
|
- tarkan'ın ikinci albümünde bulunan bir şarkı.
- ya ben iyice delirdim ya da bu şarkının girişinde bir konçerto kısmı bulunmakta. bismillahirrahmanirrahim.
- ne müzik olarak ne de tema olarak ne idüğü belirsiz eski bir tarkan şarkısı.tarkan şarkı değil sanki günlük okur.en tuhafıda sabah kalkar enerjik hatta bir kız görür eğlenceli eğlenceli anlatır ama sonra depresif bir kimliğe büründü derken hooop one night stand.hayda ne oldu demeye kalmaz başka bir ruh haline bürünür.pink floyd'dan eric clapton'dan ya da uzayan giden bir listeden bihaber,tarkanı dünya starı yok müzik ilahı* diye haykıran kitleye bak aslında tarkan budur demeyi kolaylaştıracak diye düşündüğüm ama pek çok tarkan hayranına dinlettiğim bak tarkan budur dediğim halde;
- olsun ama yakışıklı.üstelik dünya starı
cevabı ile karşılaştığım şarkı.bir takıntı değil ama tarkanın ne olduğunu bununla isbat yerine cahil insanın yanında kitap gibi sessiz olmak uygulaması ile susmayı tercih ederken tarkan kitlesinin doğru yolu bulmasının yöntemini ve yaklaşımını bizzat kendisi son şarkılarından birisi ile vermiştir.*
anlamak için sözlerini öncelikle sözlerini okumak sırrına erişmek için ise dinlemek şartdır.
bu yüzden ;
sabah işe giderken
her zamanki gibi erken
karbondioksit, monoksit
ve trafik beni yerken
birileri kaldırımda yaya
birileri biniyor arabaya
monotoni, megamoni
diye diye vardım galata’ya
derken bir gördüm pir gördüm seni
ve anında mahvettin dengemi
öylece kalakaldım
eyvahlar olsun yandım
ya birinin ahı tuttu
büyüye bile inandım
o an olan oldu
o çapkın rüzgar uçurdu eteklerini
benim şuçum yok o bozdu
inan ki bütün iyi niyetlerimi
şeytan azapta
şaka maka derken halim berbat
kaderime küstüm iyice heyhat
unuttum dünya halini
derdine düştüm feryat feryat
(bkz: atıl kurt ama tarkana atıl)
- söz sezen aksu müzik ozan çolakoğlu'na ait tarkan şarkısı.
- hep woman in red'in türk yorumu olan filmi hatırlatan eğlenceli şarkıdır. kapalı otoparkta şener şen'in önünde kırmızı elbiseli bir kadının eteği uçuşur ve olaylar gelişir. sonra, şeytan azapta gerek.
- (bkz: şeytan azapta gerek)
- altı kaval üstü şişhane bir şarkıdır.şarkının başını dinlerken hiç sonraki gelecek olan kısımları beklemezsiniz.ama eğlenceli şarkıdır.dinlenesidir.
|