şeker kız candy 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bir çizgi film klasiği
    (okang, 15.04.2004 21:35)

2. küçüklüğümde annem ile beraber olduğum zamanlarda göz yaşlarına boğularak izlediğim çizgi dizi.*
    (close2death, 15.04.2004 21:36)
  3. gözleri yüzünün üçte ikisini kaplayan çizgi kahraman.*
    (shemsipashapasaji, 15.04.2004 21:39)
  4. videoya çekip deli gibi izlerdik,ne günlerdi be!hep yayınlarlar ve hepte izlemeye çalışırım değişik bi his yaratıyo insanda
    (peynir, 15.04.2004 21:40)
  5. watashiba, watashiba, watashiba candy *introsu hafızalara kazınmış japon çizgi dizisi.
    (bkz. tv tokyo)
    (akaydo, 15.04.2004 23:17)
  6. bir de bunun kum kız sandy versiyonu var
    (phriksos, 15.04.2004 23:43)
  7. neden bütün capon çizgi filmlerinde gözler iri olur, diye sordurtan binlerce çizgi filmden bir tanesi.
    (fidelmiyo, 15.04.2004 23:50)
  8. acaba biz yapmış olsak yabancılar "candy girl şeker" diye mi adlandırırdı diye merak ettiren çizgi film...
    (8844455, 08.11.2004 18:14)
  9. emrahın ecnebi ve dişi hali.
    (skuba, 08.11.2004 18:17)
  10. georgi nin rakibi
    (scarlet, 20.11.2004 13:48)
  11. sonlarına doğru dizinin yakışıklısı antony'nin buz kesmiş vucudunu kendi vucut ısısıyla ısıtıp hayata döndürmüş bir kişi olarak hayırlı bir iş yapmış, bu davranışı ile çocuğu da kapmıştır.
    (drizzt, 20.11.2004 15:46)
  12. hiç bir bölümünü kaçırmadığım sonrada okulda arkadaşlarla o günkü bölümde olanları tartıştığımız çizgi dizi.keşke yine yayınlasalar...
    (gehenna, 12.03.2005 19:30)
  13. (bkz: yalarım)
    (hepten aykırı, 12.03.2005 19:50)
  14. sevgilisi anthony attan düşüp öldüğünde,ağlamaktan gözlerimizin acıdığını hatırlarım. geçenlerde arkadaş konuşmasında geçti candy;
    -ya hatırlıyor musun? candynin sevgilisi vardı hani.daha sonra gelmişti hani.yakışıklı, güzel bir çocuktu.
    -aa evet ya terry, yoksa sende mi aşıktın?
    evet bu replikler her kız arkadaşta tekrarlanır ve hepsinden aynı cevap alınır;
    sende mi?

okula geç kalırdım candyyi izleyeceğim diye.geçenlerde televizyonda gördüm,yine anthonynin attan düştüğü bölümdü.
    (possible dreams, 24.09.2005 22:02 ~ 28.09.2005 17:34)
  15. miller power rangers seyrederken ben bunu seyrederdim. çocukluğumda izlediğim en güzel çizgi film diyebilirim. hemcinslerim çok ezdiler zamanında izliyorum diye.
    sonunu izleyemedim fakat duyduğuma göre candy şu sakallı veteriner ile evleniyomuş.adam prens çıkıyomuş falan. antonhy olmadı bari terry ile evlenseydi.neyse...
    (cyd, 15.12.2005 13:30)
  16. küçükken ayaklarımız kıçımıza değene kadar zıplayarak ip atlarken söylerdik filmden esinlenilmiş uydurma şarkıyı.
    şimdilerde filme dair hatırladığım tek şey kulaklarımda yankılanan tap tap ayak sesleri ve bu şarkı. (son kelimeye dikkatinizi çekerim, hiç de tarafsız bir şarkı değil ayrıca, lisa'ya dair hissimizi de barındırır içinde...)

şeker kız keendiii (candy)
    anton(y)iyle evleendii
    bunu duyan lisa kıskancından(ne demekse) gebeerdiii...
    (pandoranın email kutusundan, 15.12.2005 19:15)
  17. candy'nin aşıklarının birbirinden yakışıklı olduğu çizgi dizi. ama ikisiylede aşk yaşamak mümkün olmuyor kızcağıza.zamanında çok izlerdik, şimdi olsa yine de izlerim gerçi. üvey kardeş elisa vardı. bir de eblek bi erkek kardeşi vardı onun, noldu ki onlara. nese sonu acıklı ve mutsuz bitiyor zaten.
    (bkz: çizgi filmin insanlarda derin acılar bırakması)
    (emma, 15.12.2005 19:44)
  18. küçükken deli gibi izlediğim, şimdi yayınlansa yine tv başından kalkmayacağım çizgi film. yalnız hep merak ederim bir bölümde kestiler ve devamı yayınlanmadı.devamı varmıydı acaba?
    (efsane, 15.12.2005 20:51)
  19. terry grandchester'ı kıskandığımdan dolayı kendisinin kafasının çok büyük olduğu ve saçlarını toplayış biçiminin(iki yandan) iğrenç olduğunu düşünüp kendimi rahatlatmaya çalıştığım ama içten içe güzel olduğunu bildiğim çizgi film karakteri.çocukluk işte,bebe bisküvisi ve bez reklamlarındakileri de kıskanırdım zaten. (bkz: abartmak)
    (julien sorel, 23.04.2006 04:14)
  20. "ben bunun çocukluğunu da bilirim" yorumunu rahatlıkla yapacağımız kızımızın asıl adı candice white andley'dir..
    bu kimsesiz kızımız pony'nin evindeyken sinir bozucu, sulugöz bir arkadaşı vardır, annie diye. kendisini ay savaşçısındaki merkür'e çok benzetirim nedense..
    elisa leegan vardır ki kendisi en eski idollerimden biridir.. candy'den çok daha güzeldir fakat dışı dolu içi boş antony kendisini tercih etmemiştir.. ha sonunda ne olmuştur? (spoiler var burada) falcının da dediği gibi öbür tarafa yollanmıştır.. (spoiler bitti, farlarınızı söndürünüz) yazık olmuştur güzelim çocuğa ama o da zamanında eliza'yı seçseymiş.. di mi benjamin?
    bir de nedense hiç sevemediğim terry grandchester vardır.. eh tabi hikayede önemli bir yeri olan filozofvari albert'i de unutmamak lazım.. stear, archie falan da vardı yamulmuyorsam..
    yayınlansa da izlesek temennisinde bulunduğum klasiktir.. sonunu da izlemek hiç kısmet olmadı.. belki bir gün?..
    (rasmus, 18.08.2006 22:31 ~ 07.09.2006 18:52)
  21. (bkz: candy candy)
    (miçemez, 28.08.2006 02:07)
  22. küçükken saçlarını çok kıskanırdım bu karakterin ancak büyüyünce anladımki o saçlarla ne antonhy ne de terry gibi yakışıklı bi adam istemez yanında öyle saçlı kız. ütopik bi durumdur herkesin candy ye aşık olması. zaten o saçlarla mümkün değil. hadi ilk zamanları anladık küçük sevimli gür saçlı kırmızı yanaklı sarışın kızdı ama yaş 20-25 oluncada iki yandan kuyrukla gezilmezki ama değil mi.
    (tırtıklı cips, 13.03.2007 17:07)
  23. uyuz elisa(idi galiba)nın gazabına yıllar yılı göğüs germiş,anthony ile tutku dolu bir aşk yaşamaktayken bir atın anthony'yi gazabına uğratmasıyla onu öbür dünyaya uğurlayan,yıllar sonra terry adlı serseri karizmatik bir çocukla takılan ve emin olamasam da archie'nin ona hisler beslediği "saçmasapan kabarık" sarı saçlı kız çizgi film kahramanı!
    (sereia, 15.03.2007 13:50)
  24. (bkz: watashi va candy)
    (fluwn, 05.05.2007 14:41 ~ 14:41)
  25. şeker kız candy'nin intro şarkısının orijinali şu şekildedir:

sobakasu nante, ki ni shinai wa
    hana-pecha datte datte datte, oki ni iri
    otenba itazura daisuki, kakekko sukıppu daisuki
    watashi wa watashi wa, watashi wa candy

hitoribocchi de iru to, choppiri samishii
    sonna toki kou iu no, kagami wo mitsumete

- waratte waratte, waratte candy
    nakibesou nante sayonara ne, candy candy -

sutaıru nante, ki ni shinai wa
    futoccho datte datte datte, kawaii mon
    nage-nawa ki-nobori daisuki, kuchibue oshaberi daisuki

sora wo miagete iru to, choppiri samishii
    sonna toki kou iu no, hoppe wo tsunette

-tekrar-

ijiwaru sarete mo, ki ni shinai wa
    warukuchi datte datte datte, heccharayo
    keekı ni kukkıı daisuki, midori no doresu mo daisuki

hoshi wo kazoete iru to, choppiri samishii
    sonna toki kou iu no, uınku shinagara

-tekrar-

türkçe çevirisi de şöyledir:

çillerimi kafama takmıyorum
    ve düz burnumu seviyorum
    erkeksi olmayı ve şakalar yapmayı seviyorum
    hoplayıp zıplamayı seviyorum
    benim adım, benim adım, benim adım candy

bazen yalnız kalınca, birazcık kimsesiz hissediyorum
    öyle zamanlarda, aynaya bakıyorum

- gülümse, gülümse, gülümse candy
    ağlayan yüzüne veda et, doğru değil mi, candy? -

giyim tarzımı kafama takmıyorum
    bence biraz tombul olarak da gayet sevimliyim
    kement atmayı ve ağaçlara tırmanmayı seviyorum
    ıslık çalmayı ve sohbet etmeyi seviyorum

gökyüzüne bakınca, birazcık kimsesiz hissediyorum
    öyle zamanlarda, yanağımı çimdikliyorum

-tekrar-

beni kırsan bile, bunu umursamam
    hor görülere katlanabilirim
    kekleri ve kurabiyeleri seviyorum
    aynı zamanda yeşil elbisemi de seviyorum

yıldızları sayarken, birazcık kimsesiz hissediyorum
    öyle zamanlarda, kendime göz kırpıyorum

-tekrar-

bu şarkı farklı duygular uyandırır insanda, çocukluğu hatırlatır. şeker kız candy safça izlenmiş bir çizgifilmdir, "bu kız da tam motor ha. iskoçyalıyı bıraktı bak anthony'le şimdi. aaa anthony'i de öldürdü, yollu bu yollu" dememişsinizdir izlerken. saf ve çocukça sevgisine ortak olarak izlemişsinizdir onu. artık izlememelisinizdir hatta, o günlerin anısına gölge düşürmemek için izlediklerinizin anısı kalmalıdır sadece sizde.

ayrıca "tüm kahramanların öksüz ya da yetim olması" gerektiği savını doğrulayan karakterlerden birisidir.
    (harbegidensarısaçlıçocuk, 07.06.2007 16:53 ~ 16:54)
 sayfa  / 2