|
|
- şarj kelimesini telaffuz kabiliyetinden yoksun insanların, telefonlarını ettikleri şey
(mavio, 20.04.2004 17:47)
- x:"şarzım bitiyo!"
y:"neyin?!"
x:"şarzım şarzım!"
y:"ooldu ben zaten kapatıyodum"
x:"ben sonra ararım seni!"
y:"yok görüşmesek de olur bundan sonra hatta görüşmeyelim biz bundan sonra hatta bi sktir git sen yaa"
- (bkz. okjizen)
- -tatile gidelim ya
-evet deşarz oluruz
-aa ben unuttum benim işim vardı ya.neyse artık
- bi de buna benzer olarak insanlar "ştrez" olurlar.
- bu kadar yaygın yanlış kullanımından sonra, türk dil kurumunca türkçeye uygunluğu kabul edilmek zorunda kalınan sözcük..
- şarz kelimesi canım ülkemin canım insanlarının gencinden-yaşlısına,okumuşundan-cahiline kadar bir çoğunun şarj kelimesine verdikleri ad değildir. şarz kelimesi bir anlayıştır,bir yaşam biçimidir şarzın biterse hayatta birçok kötü şey başına gelebilir. şarzın biterse "mna koyim hatunu kaçırcaz"sındır, veya "mahmut beni aldatıyosun dimi?"yizdir.
sıcaktır şarz kelimesi itici olsa bile, sokakta yürürken birinin şarz dediğini duyunca ona sakın kötü gözle bakmayın,aşağılamayın,vay hayvan demeyin ve eğer uslu birer çocuk olursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz.
bir diğer muamma:
(bkz: kontür)
- şarjın nizami olmayan versiyonudur.
- (bkz: kro)
- "cihaz" kelimesiyle yan yana gelince şahane bir etki bırakan kelimedir (bkz: şarz cihazı). ayrıca eğer tdk "şarj" kelimesine güzel bir karşılık önermezse, gelecek nesillerde sözlüğe girecek kelimedir.
(bkz: @881381)
- "şarj" yerine "şarz" diyenleri linç etmenin gerekliliğini anlayamıyorum. dilimizde olmayan bir ses ile kelimeyi telaffuz etmeye kasmak yerine, dili döndüğü gibi vatandaşımız söylesin, derdini anlatsın. ha "şarz" diyen amcanın karşısındaki türk de, 1 harf hatası yüzünden "eöö ne diyorsun anlamıyorum?" triplerine giriyorsa da onlarla da dalga geçmeyelim, günahtır. allah şifa versin. balık yesinler zihinlerini açar.
azur eel, hoşgörü yılı* konya mitingi
- tarz'a tarj diyen insanlardır aynı zamanda.
- "ağzım dönmüyor" diyenleri "deşarj" ile değil, "şarjör" ile teste tabi tutmak gerekir. ona da şarzör diyorsa eyvallah denir kabullenilir, yok racona yediremeyip doğru telaffuz ediyorsa o zaman bir çapanoğlu var demektir.
|