|
|
- ferhan şensoy - rasim öztekin birlikteliğinin son eseri. hoş, kendilerini uzun süredir birlikte tv ekranlarında göremiyorduk zaten ama olsun. kanımca goradan daha komik bir film izleyeceğiz. konu kısaca şu; şans kapıyı kırınca yarışmasına katılan yurdum ailesi yarışmayı kaybeder ve teselli armağanı olarak barbunya adasına tam pansiyon 8 gün 7 gece ailecek gönderilir. küba açıklarındaki barbunya adasında olaylar gelişir.
http://www.sanskapiyikirinca.com
- 28 ocakta gösterime girecek olan film. merakla bekliyoruz
- tanıtımı amacıyla gözüktükleri medyada che guevara nın efsaneleşmiş şapkasıyla gözükerek beni deli eden oyunculara sahip film. bu değerlerle dalga geçme ve gönderme yapma hakkını onlara kim, ne veriyor anlamış değilim. yazarına "sen onun düşündüklerinin yarısını düşün öyle gel" denilesi film.
(comatose, 27.01.2005 23:26 ~ 06.11.2005 00:09)
- beklentileri karşılayamayan film. yarı fiyasko. çekimlerde kendileri eğlenmişler o kadar...
- oldukça tek düze gelişen, insanı sinemaya gittiğine pişman eden, son 20 dakikasını bitmesini bekleyerek izlediğim film
- fragmanlarına aldanılarak gidilen ancak hezimet ile 2 saat geçirilen bir film. beklentilerimizi karşılamamakla birlikte piyasada o kadar gereksiz insan para kazanıyorken bir kez de saçma sapan bir filmle ferhan abimiz kazansın cümlesiyle avunduğumuz film.kadrosundan daha iyi projeler beklemekteyim.
- (bkz: yaman)
- dün gece merağıma yenik düşüp saat bire kadar televizyon başında oturmamın sebebi vasat film.bazı yerlerinde gerçekten kaliteli esprilerin olmasına karşın uykunun feda edilebileceği bir film değil.
- merakla izlediğim esprilerini kısmen beğensemde sonunu getiremeden uyuduğum film.
(huzbe, 29.06.2006 16:39)
- çok iyi bir film mi bilmiyorum ama tam 4 kere sonuna kadar izlediğim filmdir.rasim ötekin,asuman dabak ve ferhan şensoy gibi usta tiyatrocuların olması izlenme sebebidir.
(tayln, 02.01.2007 22:33)
- barbunya adasında geçen bir film. şans kapıyı çalınca yarışmasının saçmalığını gözler önüne sermek için kurgulanmış, birçok sinemasever tarafından izlenmiştir. ferhan şensoy, rasim öztekin gibi isimler başrollerdedir. tamer karadağlı, doğa rutkay, sinan çetin de kısa rollerde filme renk katmışlar.
- film gibi olmayan, senaristinin "espri anlayışımı (ki oldukça yetersiz olduğunu düşünüyorum) bir de beyazperdeye taşıyayım bakalım, ferhan şensoy'u da aldık mı zaten bu filme kimse kötü diyemez" diye çektiğini tahmin ettiğim, o esprilere bile ferhan şensoy'un kendinden birşeyler katabilmesini görmek dışında vakit kaybı olan film. izlerken aklıma gora'yı getirdi nedense, gerçi türklerin xlerle zıtlığı konulu bir komedi istiyorsanız gora çok daha iyi bir tercih, en azından cem yılmaz üretken döneminde yazmış.
- içindeki tek espri el hareketi olan boş film.
- ferhan şensoy'a olan inanılmaz sevgime rağmen bu filmi izlememe konusunda kararlıydım. ama sonunda dayanamadım, ferhan şensoy varsa iyi birşeyler vardır mutlaka diye düşündüm. ve filmi izledim. öncelikle, kötü bir film. nah'tan türemiş "yaman!" hareketi, "siktiros gidos!" şeklinde kelime oyunları, filmin çoğunda güldürmek için bize sunuluyor. ama biz gülüyor muyuz? tabi ki hayır.
"bir yönetmenin ilk filminde bulunmamak lazım, çok yıpratıcı bir durum. ünlü oyuncular yönetmenlerin ilk filminde oynamak istemezler. yönetmen için de bir eziyettir ilk filmi." diyor ferhan şensoy bu filmin çekimleri sırasında, öncesinde ve sonrasında olan olayları anlattığı hacı komünist kitabında. çok da iyi diyor. bu deyişi resepsiyonistin kuddusi'yi ilk kez gördüğü sahneyi bir kez daha izleyen destekleyebilir zaten.
diyebilirsiniz ki ferhan şensoy niye kabul etti peki bu filmde oynamayı. yine hacı komünist kitabında tam olarak söylemese de, filmin küba'da çekilmesi çok büyük bir etken olmuş onu ikna etmek için, hacı komünist olmak istemiş bi bakıma.
ünlüler geçidi olmuş bi de bu. doğa rutkay, tamer karadağlı, ipek tuzcuoğlu, sinan çetin, mehmet ali alabora, asuman dabak, zeki alasya, rasim öztekin... bunların hepsi bi filmde. öger tours'un katkısı büyük olmuş sanırım.
---spoiler---
"bir dilim macar salam 1500 kalori. oha çüş olur mu! sadece 500 kalori."
---spoiler---
edit : ayça tekindor felaketini unutmuşum. kız şaşırma rolü bile yapamıyor. gerisini siz düşünün.(snitch, 10.09.2007 03:19 ~ 03:47)
- vasatın biraz üstünde
|