|
|
- kadıköy tarafında birkaç şubesi bulunan kebapçı
- ziyafet.belli bir amaç için düzenlenen eğlence,şenlik.
- izmir'de bulunan ve özellikle çikolatalarıyla ünlü pastane.
- kinder bueno'ya alternatif "gofresh" adlı çikolatayı ürün yelpazesinde bulunduran çikolata markası.
(bkz: taklitçi zihniyet)
- yabancı, pahalı ve güzel çikolataları bayağı benzer şekilde üretip, yarı fiyatına satan marka.
nestle crunch: crazy
snickers: winergy
kinder bueno: nuttymax.
bence çok iyi bir iş yapıyorlar, neden bayılayım yabancı sermayaye iki katını. yalnız sncikers'ı aynı şekilde taklit edememişler.
(bkz: şöhreti yok lezzeti çok)(venom, 10.04.2007 18:51)
- konya'nın en meşhur pastanelerinden biridir. dondurması şahanedir. sadece dondurması değil sütlü ve şerbetli tatlı çeşitleride süperdir.yaz akşamları gece gezmesinden dönerken 12 sularında uğranılıp son tatlılar yenilir, yorulan çalışanlarla muhabbet edilir.
asla o tadı bulamadığımız farklı şehir dondurmacılarına avuç avuç para öderken özlemle anılır..
- pınar et mamülleri yutrdışında bu marka altında satılmaktadır.
- geçen sene sülalece yaptığımız bir bayram ziyaretinde, paşabahçe kristalleri tadında bir şekerlikte önüme sunulduğunda, ilk önce bir hıh'layıp '' ucuza getirmişler şekerleri adamlara bak, saraydır ülfettir şölenmiş, ne bu cimrilik anacım '' diye tıslayıp akabinde de burun kıvırarak aldığım, ağzıma atar atmaz neye uğradığımı şaşırdığım, '' ne milkası ne buenosu ne duplosu, varsa yoksa şölenmiş şölen '' diye galeyana gelerek, gitmeden önce de cebime bir tomar atmak suretiyle uğrunda hırsızlık yaptığım çikolatayı üreten markadır bu.
hindistancevizli bir çikolataydı, sanırım octavia idi adı ya da değildi bilemiyorum fakat o günden sonra, şu koca istanbul'da fellik fellik her markette '' abi şölen diye bi çikolata, böle hindistancevizli şeyli, mavi pakette böle, ama çok güzel, var mı ondan '' demek suretiyle arayıp durduğum amma bulamadığım, bulamadığım bulamadığım o çikolatayı üreten markadır bu.
hayır, neden hiçbir markette şölen marka çikolatalar bulunmuyor anlamış değilim!
hiç de güvenilir bir kaynak olmamakla beraber, birlikte şölen avına çıktığımız bir arkadaşımın dediğine göre ( ben, benimle karda kışta market gezmekten bunalıma girdiği ve beni vazgeçirmek saikiylen attığını düşünmekteyim ama neyse ) sadece gaziantep'te bir fabrikaları bulunan ve de türkiye pazarına değil, ortadoğu pazarına üretim yapan markaymış bu. hakikaten iyi sallamış gibi gözüküyor burdan da, evet.
iş bu çikolatanın adını sanını bilen varsa veyahut şölen ürünleri satan bir market bilen varsa, burdan sesleniyorum, sevaptır, söyleyin, gizlemeyin.
mağdurun notu: bir çikolata hakkında bu kadar dramatize edilmiş bir hönkürüş de yapılabiliyormuş evet.
- gaziantep menşeili şirket , gaziantep'te her markette rastlayabileceğiniz bir markadır , bir dönem ülkere fason çalışmış ve buradan çikolata yapmayı tam anlamıyla öğrenmiş ve daha sonra kendi adına çalışmaya başlayan ve doğu ülkere satış yapan firmadır...
- 2 3 sene içinde godiva'yı alarak dış piyasaya süzülen ülker'i iç piyasadan silecek olan firma*
- (bkz: symposion)
- eski türkçe de toy olarak kullanılan sözcük. boy beyleri toy düzenlerler. türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyan her öğrencinin karşılaşacağı konudur. oğuz kağan destanı, manas destanı vesair metinlerde bir de motifler ve epizotlar bulunur. hanın sağ yanında üç sol yanında üç bilmemnesi oturur, develer atlar kesilir geleneksel oyunlar oynanır fırsat bu diyen düşman beyler toyu basar ve yağmalama olur tam bir şölen yaşanır...
(idiot, 20.07.2008 01:46 ~ 01:51)
- fabrikası gaziantep 2. organize sanayide bulunan, sanılanın aksine iç pazardan daha çok dış ülkelere ihracat yapan. orta asya'dan, doğu avrupa ve arap ülkelerine kadar bir çok ülkede market'lerde görebileceğiniz türden bir markadır. kendisi denildiği gibi çok iyi taklit yapar. bunun nedeni, büyük firmalara, fason olarak üretim yapmasından kaynaklanır.
|