ıhlamurlar altında   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. eski türk filmleri tadında, güzel müzikli izlenesi dizi.
    (solti, 14.10.2005 20:34)
  2. sırf tuba büyüküstün için,geriye kalan sahnelerde bülent ecevit konuşsa,zekeriya beyaz striptiz yapsa,reha muhtar şarkı söylese bile izlenebilecek dizi.mübalağa bi yana gidişatı tahmin edilse de sezonun başarılı dizilerinden biridir.
    kaynak:agb
    ayrıca (bkz: tuba büyüküstün)
    (bkz: hastasıyım)
    (digitallart, 20.10.2005 07:55)
  3. baştan sona sevgiyi,özlemi,nefreti içinde barındıran gerçekten izlemeye değer bir dizi...
    (karde, 20.10.2005 17:26)
  4. müziği insanın içini gıcıklatan,pencereden dışarıya haykırma hissiyatı oluşturan,cuma geceleri için çemberimde gül oya nın eksikliğini bir nebze de olsa hafifleten dizi..
    (digitallart, 28.10.2005 02:06)
  5. nasıl bi girizgahı vardır o dizi müziğinin ya.. söze hiç gerek yok umarım söz yazmazlar o güzelim müziğe.. dün dizinin sonunda farkettim de bir romandan alıntıymış dizinin senaryosu..
    (yati elena yati, 29.10.2005 17:52 ~ 17:53)
  6. müzikleriyle, özellikle gelin türküsü ile kendini izlettiren dizi. konu bilindik ama olaya damardan giriyorlar müziklerle.
    (gülümsün, 17.03.2006 12:41 ~ 12:41)
  7. kaymakam cemal rolünün üstüne bülent inal'ı yılmaz olarak izlemeye doyacağınız dizi.
    (atosportos, 17.03.2006 22:17)
  8. alphonse karr adlı bir yazarın orjinal adını hatırlayamadığım kitabı..çok güzel kitaptı ama ben onu da kaybetmeyi başarmıştım..
    (pennywise, 17.03.2006 23:51 ~ 20.03.2006 22:29)
  9. bir yeşilçam klasiği.
    (angelic, 20.03.2006 00:41)
  10. dizinin şiirleri...

kara gün hatırına
    acını kalbine saplayıp
    gözlerine... gem vurdun ya...
    biliyorum... ağlama...
    söyleyemediklerin gözyaşında
    her gidişin bedel masum yalnızlıklara
    ağlasan da ne fayda
    söz biter, çaresizlik hüküm gözyaşına...
    -
    ya beni vur...
    ya bırak geceye
    sen gittin ya...
    gelgit sevdalar koydum yerine
    sen koydum yüreğime... gitsen de...
    sevdan canımdan toprağa benle
    senle bitsin bu ömür....
    aşkın gönlüme son demse...
    -
    daha kaç gece geçer yar hasretinle
    söyle..
    kaç gece gözyaşın yağmur olur üzerime?
    hiç gitmediğin düşler kurmak ölümse her gece...
    varsın ölüm senden gelsin!
    hüznüm sürgün, sevdan bir ömür esir bende...
    -
    gözler düşer yüreğime
    zindan gözlerini
    gördüm ya bugün
    kilit vurdum gözyaşıma
    mevsimsiz hüzünler
    yaşıyorum sende
    güzler düşer
    sen düşersin yüreğime
    n'olur gitme.
    gidersen ne kalır geriye benden...
    suçluyum...
    affetsen de geçmedim...
    geçemedim
    kırık sevgilerden...
    gitme...
    kal gönlümde...
    koyma beni yalan gözlere...
    -
    ey istanbul...
    ne kaldı alacağın benden...
    neye yarar tüm sokakların boş şimdi o yokken.
    onu benden aldın...
    sana yenildim bir günahkar yüzünden...
    verme istemem...
    bırak üstü kalsın...
    alacağım yok senden...
    -
    gitme ruhum...
    sen yokken hicran düşer bu şehre
    gitme sevgim...
    sen yokken tutsak düşerim bir isyan gecesine
    ölürüm...
    sen yokken...
    -
    bugün ağlamayacağım...
    sen adıma tövbeler yaktın!
    olmadın ya her gece!
    ben seni damla damla gözlerimden attım!
    ölümdür bende
    sensizliği yaşamak, ama seninle!
    canımsın!
    sonlar dinmez kederde...
    gördüm ya seni! kaybolsam da gözlerinde!
    yemin olsun sevdama
    hazırım bir kere daha ölmeye
    seninle...
    -
    aşkı bedel nakd-i ömrüme
    dayanamam
    giderim buralardan yoksan bende
    seni sensiz yaşamak çareyse
    bırakma
    tek tesellim ölümdür senden öte...
    -
    yalnızım...
    hayalin düşmez duvarlarıma
    sen gittin ama silinmedi ayak izlerin
    sokağımda hala...
    isyanım tanrıya
    isyanım dönüp bakmadan ardına
    gittiğin akşama...
    (spoiled, 22.03.2006 00:42)
  11. eski türk filmlerinin tekrar ısıtılmış versiyonu,bir başka değişle modernize türk filmi...
    (misal, 22.03.2006 21:50)
  12. "yav bu yılmaz de ne kadar bahtsız bir bedevi" dedirten.
    (vedder, 23.09.2006 00:34)
  13. son bölümüyle beni benden alan dizidir. filiz yılmazı bu sefer feci kızdırmıştır.
    (delilah, 23.09.2006 00:43)
  14. bıyık dizisi. kadrajın %50sini bıyıklar oluşturmakta.
    (psychick, 23.09.2006 01:00)
  15. geçen sezon bitmiş olması gereken,kabak tadı vermiş dizi.
    (bulamadım, 23.09.2006 11:58)
  16. dizideki bütün fakirlerin birdenbire bir şekilde zengin olduğu dizidir. neden fakir sevmez bu diziler merak ederim. rahmetli elif zengin bir koca bulup evlendi zengin oldu, yılmaz hapishanede bir iş adamının hayatını kurtardı zengin oldu, zengin olduktan sonra arkadaşı salih'i yanına aldı onun da durumu düzeldi, sonra kardeşinin fakir eski kocası ortalıktan kayboldu 4 sene sonra zengin olarak geri döndü, elif'in konfeksiyonda çalışan arkadaşı sema açıkpazarda müdür oldu o da durumu düzeltti. şimdi herkes rahat, sefil fakirler yok ortalıkta.
    (katinanınelindemakası, 17.10.2006 15:02)
  17. bir itirafla başayalım; ilk sezonunda dizinin müptelasıydım(bkz: @506656). müziği, karakterleri ve senaryosuyla sanki revize edilmiş özel bir türk filmiydi. sonra ben askere gittim, döndüğümde ise sezon bitmişti. vs. vs. uzun hikaye özele girmeyelim. neyse.

bu sezon ilk kez az önce izledim ve gördüm ki o muazzam dizi yerini kansorejen bir piyasa dizisine bırakmış. en heyecanlı sahneleri filizle yılmazı kavga ettirip barıştırmak üzere kurgulanmış. ve de diziyi bunun etrafında döndürerek saçmalıklar yumağına çevirmişler. bravo.

ya bak tamam, güzel temadır, hani sevdikleri halde ayrılırlar, sonra gurur yapıp barışamazlar, deli gibi sevdaları katlanarak büyür, kapıyı çarpıp arkasına dayanarak ağlarlar, sevdikleri halde sevmiyorum derler uzaklaştırmak için, falan. iyi ekmek çıkar burdan ama yeter ya. ama ama bu kadar da sömürülmez ki aynı muhabbet ama ya. el-insaf ama ama ya.
    (solti, 23.12.2006 01:22 ~ 01:26)
  18. 2 bölümüne şöyle bir baktıktan sonra 3-4 kişi etrafında döndüğünün farkına vardığım dizi. tabi dönen muhabbet de bir yere kadar.
    (bkz: sene 1900 çift sıfır)
    (togisama, 23.12.2006 01:28 ~ 01:29)
  19. bıyıksız insanların barınamıyacağı,herkesin herkesi yanlış anladığı sevenlerin yine kavuşamadığı bıkkınlık veren dizi...
    (verschieden, 07.01.2007 12:40)
  20. kısır bir konuyu evirip çevirip, tekrar ısıtıp ekrana verdikleri dizi. bu konudan en fazla 20 bölümlük malzeme çıkar; bilemedin 30. ha, 100 bölüm de çekersin ama 30 dan sonra saçmalamaya başlarsın tıpkı şimdi oldugu gibi. ayrıca, osman sınav da bu dizinin konseptinin kendilerinden çalındığı iddiası ile dizinin yapımcılarına dava açmıştır.
    (tekmeleyen kuş, 09.01.2007 18:56 ~ 18:56)
  21. önceleri başarılıyken elif öldükten sonra gelişen olaylar neticesinde hayli laçkalaşmış, baymış dizi.
    (lumpiya, 12.01.2007 10:24)
  22. tuba büyüküstün denen şahane varlığın bile izletemediği dizi...

bıyıklılarına hastayım.osmanlı'dan kalma gibiler...

klasik türk dizisi sonuçta,baymıştır belki...bilemiyorum...
    (enslaved, 14.01.2007 01:23)
  23. "aaaaaiiyyyyyyyyyeeeğaaaaaa" diye giren melodisi yüzünden kabuslarıma materyal üzerine materyal sağlamış dizi. annemin de hastası olduğu dizi.
    (luminaire, 30.01.2007 00:53)
  24. bu diziyi izliyorum, evet itiraf ediyorum hemde beğenerek her hafta takip ediyorum. neyi beğendiğimi de tam olarak bilmiyorum aslında. belki de tek sebebi şu yakışıklı adam; haksızlıklara karşı kabadayı, ama aynı zamanda sevdiklerine karşı nazik, alçakgönüllü, eski fakir günlerini unutmayan, vefakar, yardımsever, kültürlü ve bir okadar da gelenekçi, gururlu ve dürüst bir adam, ve dünyalar güzeli sevdiceğiyle yaşadıkları masalsı aşkı. bu aşkı hayallere dalarak izlemek hoşuma gidiyor. bu kadar fazla mükemmellik tabii ki insana hayal ötesi geliyor. ama gene de bir çekiciliği var işte hayallerin.

yanlız kardeşim, insanlara mide spazmı geçirtmeye ne hakkınız var yahu. soruyorum burdan yetkililere, bir dizinin izlenmesi için illaki sevenlerin kavuşamaması mı lazım yani. kavuşsunlar artık, evlensinler, evlendikten sonra yine yeni problemler bulursunuz siz bir şekilde. yani kavuşamamaları bir yana, bu kadar salakça engeller olmasın bari, biraz inandırıcı olsun. hem bu kadar büyük bir aşk olacak ortada, hem de böyle salakça bahanelerle konuşamayacaklar bile. nedir yani, bir kadın hamile olduğunu söyleyecek altı üstü, ne kadar zor olabilir ki bu. yok ayaküstü olmaz, yok özel bi an olsun, yok başkasıyla mı ilgileniyo, yok telefonlarıma çıkmıyo. yapmayın etmeyin yiğitler, memleketin sorunları yedi bitirdi zaten, bi de siz üç kuruşluk eğlencemizi zehir etmeyin. *
    (katinanınelindemakası, 10.02.2007 11:16 ~ 11:42)
  25. erotik versiyonu için (bkz: ıhlamışlar altımda) (bkz: yiğit özgür)
    (elisa day, 12.03.2007 22:32)
 sayfa  / 2