üzeyir garih   

adana çık aradan

1. 25 ağustos 2001 tarihinde eyüpsultan'da bıcaklanarak öldürülen alarko'nun eş başkanı
    (dreamy, 07.03.2004 01:42)

2. gerçekten konuşmasını bilen ve iyi bir düşünür olan yönetici aynı zamanda alarko nun iki kurucusundan biri.

bir konferansında önümde otururken kendisine kitabını evde unuttuğumu, ancak hatırası için kağıdı uzatıp imzasını istediğimde gülerek bana;

-olurmu evladım öyle boş kağıda imza!sende yazarsın artık altına "üzeyir garih bana 5 milyon dolar borçludur diye"

demişti. sonra tabi bütün kağıdı doldurarak(bir gram bile boşluk bırakmadan) hatırasını yazıp altına imzasını atmıştı..

nur içinde yatsın...
    (moshi moshi, 11.10.2005 05:20 ~ 13.10.2005 03:46)
  3. (bkz: mehmet karahanlı)
    (firsattanistifade, 02.03.2008 04:33)
  4. yahudi cemaatinin önemli isimlerindendi. aynı zamanda yüksek dereceli bir masondu. zaten bunlar bilinen şeyler. pek fazla bilinmeyen ise fethullah gülen'in de katkılarıyla müslüman olduğu ya da en azından hz muhammed'e "peygamberimiz" diyecek kadar islam'a ısındığı.

f. gülen'e gönderdiği bir mektup şöyle:

"pek muhterem fethullah gülen hocaefendi hazretleri,

işyerimizde bizleri ziyaret etmek lütfunda bulunmuş olmanızdan dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkürlerimi arzetmeyi borç bilirim. uğurlu, kademli olduğuna gönülden inandığım teşrifleriniz sırasında sarfetmiş olduğunuz veciz cümleler bizleri düşündürmüş ve zihinlerimizde yeni ufuklar açmıştır. lütfettiğiniz ve ulu tanrı'nın ismi ile veciz deyimleri ihtiva eden güzel tablo, çalışma odamın duvarını süslemektedir. bu nazik ve anlamlı jestinizden dolayı ayrıca şükranlarımı arzederim. yüce peygamberimiz'in "hediyeleşiniz, muhabbeti artırır" deyiminden hareketle zatiâlilerinize sunduğum, 1500 yıllık ortadoğu'nun kutsal topraklarında yapılan kazılarda çıkan orijinal bir kandil ile merhum tunca üstadımızın bir hat eserini sizlere olan saygımızın ve sevgimizin ifadesi olarak lütfen kabul buyurmanızı istirham eder, emirlerinize intizaren en derin saygılarımı sunarım."

http://tr.fgulen.com/...

şimdi insanın aklına her şey geliyor. bu adam* bıçaklanarak öldürülmüş ve çok değerli olmasına rağmen kol saati bile alınmamıştı. yani öldürenin amacı gasp falan değildi. o halde neden öldürüldü? şimdi efendim masonlukta belli derecelerden sonra dönenlere çeşitli yaptırımlar uygulandığı bilinmektedir. gerisini siz getirin...
    (doğru söylüyo icabında, 08.06.2008 21:53)
  5. çok kaliteli adamlardan biri. dini, siyasi görüşü ve hayata bakışı bir yana çok önemli bir mühendis. "iş hayatımdan kesitler ve gençlere tavsiyeler" kitabını okuduktan sonra insan dürüstlük ne demek sıfırdan gelmek ne demek çok iyi anlıyor. allah rahmet etsin...
    (nistelrooney, 08.06.2008 22:01)