üniversiteye girmek için başını açan insan   

adana çık aradan

1. kimilerine göre takdir edilesi, kimilerine göre yazıklar olası insandır. seçimini yapmıştır. utanmasına da övünmesine de gerek yoktur. utanılması gereken şey 'seçim yapmak zorunda olmak'tır. utanılması gereken şey bunu bir erdemmiş gibi gören zihniyetlerdir.
    (bkz: @443451)
    (easy company, 29.06.2005 01:59 ~ 28.03.2006 00:41)

2. birilerinin, o başındaki nesne bir yerlerine battığı için, üniversiteyle de hiç bir alakası olmadığı halde zorla çıkarıldığı için açan insandır. sadece bir şort giyip başka hiç bir şey giymeden gelebiliyorsa bu neden mecburdur o ayrı. her şeyi geçtim, ne alaka, mantığı ne bunun. anlamsız. medeniyetle, atatürkle hiç bir alakası yok.
    (hell guardian, 27.03.2006 16:58 ~ 17:13)
  3. başörtüsü takmayı bireysel bir tercih değil de "güzeli ve doğruyu öğreten ananelerimizin kişiliğimiz üstündeki etkisi" olarak yorumlayanlar yüzünden içlerinde en tepede avrupa insan hakları mahkemesi de olmak üzere kendisini bağlayan tüm uluslararası ve ulusal yargı kurumlarından çıkan kararlara uyan insandır.

türbanın içinde bulunduğumuz koşullarda, başını örtmeyen insanlar üstünde baskı unsuru olma ihtimali yüzünden, inandığı dinin gereğini yine kendi dininin sağladığı kolaylıklar ile yerine getiren insandır. türban takan insanları, güzeli ve doğruyu öğreten ananelerimizin etkilediği insanlar olarak tanımlamak da türban takmayan insanlar üzerinde baskı oluşturma değilse ben de recai pengül değilim.

edit: "güzeli ve doğruyu öğreten ananelerimizin kişiliğimiz üstündeki etkisi" lafını ben uydurmadım tabi ki. bunu içeren giri silinmiş ama zihniyet duruyordur.
    (recai pengül, 19.03.2007 16:51 ~ 01.09.2007 17:12)
  4. vergileri ile parasını peşin peşin ödediği, kazanarak girmeyi hakettiği üniversiteye alınmayan, bu yüzden başını açan insandır. her gün otobüsten iner, demokrasinin ve insan haklarının bittiği, laik yobazlığın başladığı yerde durur. kendine olan saygısını, onurunu katlayıp çantasına koyar ve içeri girer. yüzüne bakmamak, gözlerini görmemek için kafamı çeviririm hep.
    (me vale madre, 23.03.2007 03:45)
  5. kafasına kesekağıdı geçirse aceba okula alınacaklar mı dediğim insanlar... madem öyle tepki türbana buna da tepki gelir mi acep? denesek mi napsak?
    (palantir, 23.03.2007 03:53)
  6. (bkz: gölgelerin gücü adına)
    http://www.deviantart.com/...
    (atlantis, 23.03.2007 11:37)
  7. üniversiteme girerken dışarda gördüğüm , tam kapının önünde başları açan kızlardır bunlar. üzülürüm , göstermelik , ''bakın ben üzülüyorum , duyarlıyım.'' demek için değil. cidden üzülürüm. çünkü bu kızlar benim sınıfımda , kantinde gördüğüm oturup konuştuğum , nasıl olduklarını bildiğim kızlardır. kendini bilmez , bu işi şova dönüştürmüş , siyasete alet etmiş zavallılar yüzünden gerçekten inanarak kapanan ve bu ülkeye yararlı olmak isteyen insanlar da inançları doğrultusunda , inandıkları gibi üniversiteye girememektedirler. başını açıp girenlerin yanında bir de başını açmak istemeyip okula gitmeyenler vardır. yazıktır çünkü o insanlar içinden de bu ülkeye yararlı olabilecekler çıkabilirdi. bir insan kaybı aslında çok şey demektir.
    (hplovecraft, 23.03.2007 12:09)
  8. muhtemelen zaman da okuyan insandır.
    (ichgeheindaskino, 23.03.2007 12:22)
  9. üniversiteye girmek için başını açan insan okuyabilmek için bazı inançlarından feragat eden insandır.
    ama son zamanlarda özellikle akp iktidarından sonra eskiden zırt pırt ayaklanan bu insan modeli artık ayklanmayı kesmiştir.neden olduğunu da hala çözememişimdir.
    hayır onlar ayaklansa biz zaten peşlerinden gideceğizdir.ama artık bu yasağı gözardı etmeleri onlara destek veren insanları da bağlamaktadır.
    şimdi burdan ortaya başı örtülü tüm üniversite öğrencileri aslında siyasi propaganda yapıyor değildir.ancak dikkat edilecek olursa durum budur.
    ayrıca;başörtülü olmak zaman okumak değildir.başörtülü olup siyasi bağı olmayan,ya da aykırı olan tipler de vardır ki;zaten bizim insanımızın sorunu hep başı örtülüleri yobaz görmektir.emin olun bir çoğu sizden daha demokrat;veya herneyse.ama yobaz değil.
    (clompi, 23.03.2007 12:28 ~ 12:42)
  10. sadece itü damgalı bir kağıt parçasını almış olmak için buraya gelen, gelirken aklı yerine vücudunu getiren, öğrenim için yalvaran onbinlerin ancak bakıp iç çektiği bir yerde bulunduğu halde kahveye geldiğini zanneden, şuursuz öğrencilerden çok daha adam olmuş insanlardır. en azından eğitim için kendi inançlarının zorunlu kıldığı bir şeyden vazgeçmeyi göze alabiliyorlar.

not: benim aynı inancı paylaşmadığımı, üniversite içinde türban giyimine karşı olduğumu belirtmeliyim. ancak bu empati yapamayacağımız anlamına gelmez.
    (almbfsek, 23.03.2007 13:06)
  11. yıllarca dersaneye gidip, piyasa yapma derdine olan, anasının babasının emeklerini boşa çıkaran angutlardan kat be kat üstün olan insandır. en azından okumak gibi önemli bir amaca hizmet etmektedir.
    (seth mescaline, 28.03.2007 01:52)
  12. bir de üniversiteden çıkmak için başını açan insan vardır. özellikte itü, saç dökülmesine sebep olabilir. en az stresle bitirip, kaçıp gidilmelidir.
    (alkolik2000, 28.03.2007 02:16)
  13. durduk yere polemik konusu haline getirilen insandır...
    (talen, 28.03.2007 02:23)
  14. kılık kıyafet yönetmeliğine-ki böyle bir sınırlama yok-uyma derdi olmayan sadece anayasa mahkemesinin bağlayıcı kararlarına uyan öğrenci.
    (şevket i bostan, 28.03.2007 02:37)
  15. bilimin vahametine erişmiş insan.hedefe giden yolda mübah sayılan eylemi gerçekleştirmiştir.
    (kambiyum, 01.09.2007 15:05)
  16. pek çoğu şartlarının getirdiği zorunluluktan böyle bir tavra maruz kalan insanlardır. bugun anadolu'dan üniversiteyi kazanarak binbir zorlukla büyükşehirlerdeki üniversitelerde okumaya çalışan veya aynı kısıtlı imkanlarla şehirlerde yaşamaya çalışan bir kısım gençlerin sosyo ekonomik durumları zayıfsa eğer, devletin ve üniversitenin de verdiği burs imkanlarından faydalanamadıysa islami sermayenin yurtları ve burslarından faydalanmak zorunda olup onların hayatlarına, giyiniş biçimlerine ve arkadaşlıklarına dair koydukları kurallarla okumaya çalışan, aslında çok mutsuz olan ama başka çaresi de olmayan gençler topluluğudur. olayın inanç boyutuna sığınarak üzerindeki yükü atmaya çalışan ama inandırıcı olamayan bu arkadaşların içine düştüğü psikososyal sorunlara bir an önce eğilinmelidir.

edit: benden olmayan ölsün zihniyetiyle hareket edilen günümüz politikasında iş bulmak için türban takan ve/veya islami sermaye çevrelerinden iş alabilmek için eşine, kızına türban taktırmak zorunda kalan insan modelinin zıttı olabilir mi acaba?
    (critical, 25.05.2008 11:53 ~ 20:56)
  17. türkiye hukuku ve standartları içerisinde yapması gerekeni yapmıştır.
    işin dini boyutuna da göz atalım; kur'an-ı kerim'in ilk emrini yerine getirdiği için kendisiyle gurur duymalıdır.
    (kaçınkurbaası, 25.05.2008 11:59)
  18. sokağa çıkarken başını örten insandır. toplu taşım aracı üniversite sınırlarını terkettiği anda, araçta bulunan en az on beş kişinin şaşkın bakışları arasında başını örter. kimisi üniversiteye girerken başını açmak yerine şapka takmayı tercih eder, bu hadise için de kampüs girişine kimlik kontrolünün yapılacağı noktaya kadar beklemesi apayrıdır. bu gibi davranışların yalnızca şov amaçlı olduğu açıktır. işin siyasi boyutu, kılık kıyafet serbestisi, üniversitelerin özerkliği vs. gibi konular bir yana, hanımkızlarımız on dakika daha bekleyip herkesin ilgi odağı olmadıkları bir an ya da mekanda bu eylemi gerçekleştirseler de, biz de önyargılarımızdan kurtulabilsek diyorum. ama belki de önyargı "bazen" iyi bir şeydir, boşverin.
    (wykka, 25.05.2008 12:05)
  19. peruk takanlardan daha akıllıdır.zira peruk takan bir türbanlı daha dikkat çekicidir.
    (natalya casta, 25.05.2008 12:12)
  20. üniversiteye girmek yerine ''eğitim almak uğruna başını açan insan'' dense belki bu insanlara nasıl bir haksızlık yapıldığının farkına varılabileceği ülkem sorununa maruz kalan insanlar.bütçesi el verse yurt dışında bunu yapmaya maruz kalmadan eğitimini gerçekleştirecek akranım,kardeşim ve kuzenimdir.
    (afiker, 25.05.2008 12:49)
  21. türkiye'nin normalleşmesi ve özgürlüklerin jakoben bürokratların elinde yok edilmesi durumunun ortadan kalkmasıyla, artık bu toplumda görülmeyecek ve sözlüklerde kendisi ile ilgili tartışmalar yapılmayacak insandır.
    (mühendis, 25.05.2008 12:54 ~ 13:25)