|
|
- birazdan kopyalayacağım özyaşam öyküsünü kendisinin kaleme aldığı bariz olan çaba insanı:
"1956’da istanbul’da doğdu. haliyle, birtakım okullarda okudu. 1980 öncesi dönemi mâlûm şekilde geçirdi. altın kitaplar yayınevi, birikim dergisi, milliyet yazıişleri, cumhuriyet haber merkezi’nde, yenigündem haftalık haber dergisinde çalıştı. “piyasaya” fotoğraf ve tasarım işleri yaptı. 1980 öncesinde afrika boynuzu ve nikaragua üzerine haber araştırması-analiz türünde broşürleri yayımlandı. halen birikim dergisi ve radikal gazetesinde yazıyor. kısa film ve belgesel çalışmaları yapmakta. edebiyat çalışmaları 1989’dan itibaren yayımlanmaya başlandı. "
ümit kıvanç son olarak, şarkılarla geçtim aranızdan adlı kazım koyuncu belgeseli ile karşımızda.
bu belgeseli yapmadaki amacının koyuncu'nun türkiye'ye gelen az sayıda değerden biri olduğunu düşünmesidir.
başka ofset duyarlık pazarlamacılarının tam da aksine, anlayanlara ciddi bir örnek olacak biçimde, çalışmasının büyük bir kısmını çaldırmış olmasına rağmen asla vazgeçmeyerek büyük bir azim ve insanlık portresinin en dokunaklı rengi olmuş ve yıllarını verdiği bu çalışmanın tüm gelirini umut çocukları derneğine bağışlamıştır.
kazım koyuncu ne isterdi, ben ne isterdim soruları öyle içten sorulmuş ki.
ümit kıvanç, belki iyi bir yazar değil ama kesinlikle ve kesinlikle örnek bir insan!
- ihsan oktay anar'ın tüm eserlerinin kapaklarını tasarlayan grafik tasarımcı, halit kıvanç'ın mozaik (bkz: mozaik/@2196040) grubunda çalmış müzisyen evladı...
- (bkz: iletişim yayınları)
|