|
|
- üniversitelerarası kurul dil sınavı oluyor bu. genelde yüksek lisans ve daha üzeri bireylerin katılımı ve her üniversitenin belirlediği baraj puanı alabilmelerinin sağlanması adına açılmış bir sımama sistemidir. kpds gibidir. en başlarda kolaysa da şu günlerde oldukça zorlaştırıldığı yönünde duyumlar almaktayımdır.
- istenilen puanı alabilmek için yapılması gereken şey ot gibi yaşantıya sahip olmak.
- ankaraya gezme amaçlı gidebilmek için girdiğim, alakasız bir şekilde girip 75 puan alarak mutlu olduğum sınav. türkiye de hemen her üniversitenin yüksek lisans başvurusunda geçerli bir ingilizce şartı olarak görüldüğünden ve toefl a girip bolca para vermektense, tercih edilmesi gereken sınav
- ingilizce kelime bilgisi ölçen sınav.
- sosyal-eşit ağırlık-sayısal diye üç ana kola ayrılan ingilizce sınavı.
- üds sosyal bilimler, sağlık bilimleri ve fen bilimleri olmak üzere üç bölüme ayrılan sınavdır. toplam 80 soru içermektedir. okuduğunuz bölüme göre bu üç birimden birine dahil olursunuz ve çoğumuz için bu yönüyle kpds'ye göre daha kolay sorulardan oluşur. bu sınavda çok fazla dilbilgisi sorusu yoktur. bu nedenle de en mantıklı yapılabilecek çalışma kelime öğrenmek ve paragraf analizlerine odaklanmaktır. özellikle de öncelikle bağlaçların öğrenilmesi cümlelerdeki geçişleri anlamamızı kolaylaştırır. çalışma kitabı alınırken ilk basım tarihine de dikkat etmek gerekir çünkü 'cloze test' adı verilen soru türü de son birkaç yıldır bu sınav sorularında karşımıza çıkmaktadır. bu soru yönteminde bir paragraf verilir ve bazı kelimeler ya da gramer yapıları-toplam beş tane boşluk bırakılarak beş soru oluşturulur- cümlelerde boş bırakılır. belki de yeni bir soru türü olduğu için çoğu kişinin zorlandığı bölümdür. oysa gerek kelimeler gerekse dilbilgisi yapıları bir bağlam içinde verildiğinden paniğe hiç gerek yoktur. hatta böylesi çok daha mantıklı bir yapılanmadır.
aslında dil sınavlarının en avantajlı yanı çoğu soruda cevabın gizli olmasıdır. kpds'ye nazaran daha kolay olduğunu düşündüğüm sınavdır. sınava girmeden önce geçmiş yıllarda çıkan soruların çözülmesi çok yararlı olacaktır. ösym'nin sayfasından hemen ulaşılabilir.
*kpds'de olduğu gibi yanlışlar da doğruyu götürmemektedir.
- her ne hikmetse kitapçılarda sosyal bilimler ve sağlık bilimleri test kitapları olan ama fen bilimleri test kitabı olmayan sınavdır. ya fen bilimciler çok inektir kitaplar kapışılmaktadır yada çok akıllıdır kitaba rağbet yoktur. her iki durumda da bana patlaması da sınavın bana öğrettiklerindendir.
- bu pazar gireceğim,üniversitenin bitmeye yaklaşmasıyla tekrar ösym sınav giriş kağıtlarının elime gelmeye başlaması açısından daha girmeden iğrendiğim sınavdır.
- 25 mart 2007 de gerçekleşecek sınavdır.
hadi kolay gelsin hepimize...
- şu anda son yarım saatine girilen dil sınavı. sorular beklenildiği gibi çıkarken 3 saatlik uykuyla girilmesi tavsiye edilmez..
- sınav bitmeden yarım saat önce evime geri dönmüş bulunduğum sınav
(bkz: işte öyle bir şey)
bir de anlamıyorum neden fen bilimleri sınavında soruların çoğunluğu genetik ve çevre konularından çıkar. her ne kadar cevaplar onlardan bağımsız hazırlansa da moral bozuyor biyolojik terimleri görüp "hyptotermobilmemnebula" demesi. iki soruda da isterim ki demultiplexerlar, mikrokomutlar, interprocess communication'lar havada uçuşsun. ama üds jargonu internetten, elektrondan öteye gidemiyor kardeşim. neyse ki bu sene bizden celebrity* çıktı da gönlümüz şen oldu.
- çocuğu koyduğum, ösym ile çok fena dalgamı geçtiğim sınav olmuştur.
- 'cevap anahtarı yaptım' diyerek imtihandan çıkanların seksen puanı zor alabildikleri bir sınavdır. dil bilgisi ve yeteneğini sağlıklı ölçebilen bir sınav değildir. zamanında, ingilizce kursundaki amerikalı hocamız, benzer bir imtihanı 'fucking awful' şeklinde nitelemişti. sanırım üds için de bu niteleme kullanılabilir.
- ekim dönemi başvuruları bugün itibariyle başlamış olup,7 ekimde gerçekleşecek sınav için hayırlı olsundur.
- sistem ağır kelimelerin ezberlenmesi üzerine kurulmuştur, ezbere dayalıdır. ingilizceyi ne kadar konuşup anladığınıza değil de ne kadar kelime ezberleyebilidiğinize bakılır.
- ösym'nin sistematik işkence araçlarından biri. sınav, adayların ingilizce bilgisini ne derece ölçüyor, bilemiyorum ama sınav merkezleri olarak sadece büyükşehirlerin seçilmiş olması, büyükşehir haricinde ikamet edenlerin sabrını sınadığı bir gerçek.
(bkz: teşekkürler ösym)
- oldukça kastırıcı sorulara sahip olan, sanki genel yabancı dil bilgisinden çok adayların anlamsız sorulara tahammül gücünün ölçüldüğü anlamsız sınav.
- yarın yapılacak olan sınavdır. anadolu yakasının neredeyse tamamı kartal'da sınava girecektir. iyi yolculuklar.
- yarın (7 ekim) gireceğim ancak kitabın kapağını açmamış olmam sebebiyle pazar günü sabah sporu mahiyetinde geçecek olan sınav.
- bugün bana şey iki öğretmiş sınavdır;
1- ben ingilizce bilmiyorum.
2- ösym'nin fen bilimlerindan anladığı sadece biyoloji, taşlar ve astroidlerdir.(koca sınavda varsa biyoloji, yoksa kayalar başka bişi yoktu) yiyorsa sorun bir süneklik, sorun bir kırılma. sorun bir karaktarizasyon bakın nasıl yapıyorum.(yako, 07.10.2007 13:11 ~ 08.10.2007 22:56)
- bugün ingilizce bilgisi değil resmen saçmasapan kelime peşinde olduklarını bir kez daha göstermiştir ösym!
(bkz: yeter)
- üds üniversitelerarası dil sınavının kısaltılmışıdır.üç bölüme ayrılır;sosyal bilimler,fen bilimler ve sağlık bilimleri diye.sınav başvuru formunu aldığınız zaman bu üçünden birini işaretlemeniz gerekir.her türde kendi branşına ait terimler içeren sorular bulunmaktadır.80 soru bulunur.sonuç her zaman toefl a göre daha iyi geleceğinden toefl istemeyen yerlerde geerlilik için iyi bir sınavdır yada toefl dan iyi bir sonuç alana kadar idare edebileceğiniz sınav sistemidir.ösym tarafından yılda biri mart biri ekim olmak üzere 2 defa yapılır.
(skyward, 07.10.2007 23:38 ~ 08.10.2007 01:10)
- 2007 ekim dönemi sınav sonuçları bugün itibariyle açıklanmıştır.
- yarın, yani 24 mart pazar günü yurt genelinde 9:30'da başlayacak, 80 soruya 180 dakikanın verildiği ingilizce yeterlilik sınavı.
- 2008 mart dönemi sonuçlarının bugün itibariyle açıklandığı sınav.
|