üç aynalı kırk oda   

adana çık aradan

1. alice harikalar diyarı'nda, aynalı pastane, gece elbisesi olmak üzere üç öykü içeren murathan mungan kitabı
    (nepenthe, 01.10.2005 02:36)
  2. metafizik öğelerle kurgunun gerçeklik gerçeküstülük arasında gidip geldiği, murathan mungan'ın akıcı diliyle masalsı bir havaya bürünmüş 3 öyküden oluşan eseri.

edit: gece elbisesi hikayesinin kahramanı ali'nin babasının gerçekten sınırları zorlayan bir cinsel yaşama sahip olması (kız kardeşleriyle, annesiyle, garsonlarla vs. vs.) irrite edici boyutlardadır. yazar bunu sanırım ali'nin cinsel kimliğindeki bulanıklığın oluşumu için böyle yapmıştır.
    (ynitm ynits, 12.10.2006 01:11 ~ 14:36)
  3. murathan munganın öykü kitabı ama roman gibidir maşallah.
    alice harikalar diyarından hatırladığım ve çok beğendiğim bir cümle ise şöyledir :
    "bazı anlarda yüzün aldığı bir ifade, sevenin belleğinde sonsuzlaşır insan o ifadeyi herşeyden çok daha fazla özler o yüzün sahibiyle günün birinde darıldıktan, ayrıldıktan hatta ondan nefret ettikten sonra bile o ifadeyi özler bir andır o ama bütün zamanlara siner"
    (everestk, 12.10.2006 11:48)
  4. en başta arka kapağındaki şu cümlelerle dikkatimi çeken kitap.."günün birinde yazdıklarımdan bir perde çekeceğim hayatıma . herkes kağıt üzerine yazılanları benim hayatım sanacak, ben de hayatımı saklamış olacağım böylelikle. saklamanın en iyi yolu fazla görünmektir, biliyor musun? herkes seni gördüğünü sanır, sen de rahat edersin. kasada oturan kız gibi! herkes kasadaki kızı görür, ama kimse tanımaz"..etkileyici türkçe kullanımı takdire şayandır,özü birkaç kez okunmadan kavranılamayacak niteliktedir..
    (dasein, 16.01.2007 00:19)
  5. kitapta yer alan üç kadın kahramanın da(sonuncu hikayedeki ali de aliye olduktaan sonra)sonunda mutsuzluk çölünde kayboldukları hikayelerin yer aldığı kitaptır
    birinci öyküde külkedisinin ayağına ayakkabı uymaz ve küt diye ortada kalır
    ikinci öyküde kahraman hatun birlikte unutulmaz zaman geçirdiği varlığın insan olmadığını öğrenir ve zihni resetlenir
    üçüncü öyküde boğaziçi sularına gömülür dönüşümlü olarak bir yaşamı idame ettiren aliye..

insanın kafasını karıştırcak "the matrix"ten bile daha çok sarsacak bir kitap
    (çilem82debaşladı, 23.09.2007 12:52)
  6. okuduğum en güzel ilan-ı aşkı içinde barındıran kitap.

"alice seni seviyorum. alice seni çok seviyorum. alice seni hiçbir dünyalının sevemeyeceği kadar seviyorum. seni ne zamandır derin bir tutku, sarsıcı bir ihtiras, büyük bir aşkla seviyorum. seni eksilmeyen bir arzu, yaşlanmayan bir yenilik, ölümsüz bir şiddetle seviyorum. seni hiç sönmeyen bir ateş, hep uğuldayan bir vadi, dinmeyen bir yara, susmayan bir nehir, bütün zamanlarda esen bir rüzgar gibi seviyorum. aramızda milyarlarca yıl ışık hızı uzaklık da olsa, aramızda gezegenler, gökadalar, kara delikler de olsa, aramızda yaşayan ya da ölü milyarlarca yıldızın ışığı ya da evrenin uçsuz ve dilsiz karanlığı, sonsuz sessizliği de olsa seviyorum."
    (deadsoul, 28.04.2008 01:33)
  7. hikayelerin birbirine bağlanışıyla alkışladığım bir kitap. mungan seven sevmiyen herkesin okuması gerekir.
    (city boys, 28.04.2008 01:36)