öpüşürken gözleri kapatmamak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. tamamen kendini güvende hissetmeme durumuyla alakalıdır...kişinin öpüşürken karşısındakine veya bulunduğu ortama duyduğu güvensizlik yüzünden gözlerini kapatıp kendini olaya tam anlamıyla verememesidir...
    (azami kırk çöp, 14.05.2005 07:35)

2. karşındakini balık gibi görmeni sağlayacak eylemdir. "gelen var mı ki yakalanmayalım" diye kafasına takanlar gerçekleştirir genel olarak.
    (psychick, 29.10.2005 18:02)
  3. izmir fuarda ahlak polisince uyarıldığım ve 2000yılı bahtsız bedevi ödülünü haketmemi sağlayan kanald anahaber görüntülerinde "iştee liseli gençler okuldan kaçıp öpüşürlerken gizli kameralarca görüntülenip polislerce uyarılıyor"diye haberimizin çıktığı günler gözönüne alındığında, halka açık yerlerde kesinlikle nöbetçi gözün 3-5 nöbetini alması durumudur.
    (sirhot, 29.10.2005 18:45)
  4. isteksizliktir. oha dedirten bir örneği için:

(bkz: http://cache.gawker.com/...)
    (charlienin dorduncu melegi, 03.12.2006 22:40 ~ 05.12.2006 09:55)
  5. (bkz: konsantrasyon bozukluğu)
    (great dilemma, 03.12.2006 22:50)
  6. (bkz: yalnızlığın anlaşıldığı anlar)
    (bkz: hayata dair iç burkan detaylar)
    (mademli bagnum, 12.12.2007 00:38)
  7. karşıdakinin de açıp açmayacağını kontrol etmektir.
    (mahone, 12.12.2007 00:41 ~ 00:41)
  8. tecrübesi fazla olanın yapacağı eylemdir. tecrübesi az olan kendisini bırakır.
    (jitankea2a, 12.12.2007 00:42)
  9. sözlükte görene kadar üzerinde hiç düşünmediğim olay. zira bu güne kadar öpüşürken gözlerimi kapattığımı da hatırlamıyorum. bunun kitabı falan var mı? lanet olsun dedim şimdi yazılanları okuyunca. meğerse...
    (cisim tamlaması, 12.12.2007 00:42)
  10. güvensizlikle, isteksizlikle hiç de ilgisi olmayan bir eylemdir. hayvanlar gibi sevdiğiniz kişiyle öpüşürken, onu dudaklarınızda mutlu görme zevkini tattıran bir eylemdir.
    (bkz: bakmaya doyamam sana)

edit: hep açmıyorum, arada bir bakıyorum sadece, kötüleyip durmayın siz de canım...
    (stelloid, 23.04.2008 02:21 ~ 16.05.2008 16:48)
  11. tercih meselesidir, bununla beraber gözleri sımsıkı yummanın teslimiyet hissi yarattığını düşünmekteyim ki en güzelidir, en safıdır, en işteş sevmelere yakışanıdır.
    (merkep, 23.04.2008 02:26)
  12. bir misal,karşı tarafın gözlerini kapatıp kapatmadığı gözlenmektedir.bunun bir üst versiyonu için.
    (bkz: orgazm olurken gözleri kapatmamak)
    (melkart2008, 23.04.2008 02:47)
  13. (bkz: odun gibi öpüşen hatunlar)
    (nokturnal mania, 23.04.2008 09:05)
  14. ısrarla sevgiliye gözleri açtırtmak gerekir belkide sizle öpüşürken bired pit jon travolta(gerçi modası geçti onun ama)ya da çok komik matraksanız cim keriy geçiyordur hayalinden açsın gözünü açık öpüşün hiç bişey kapalı kalmasın.
    (felixpanthera, 23.04.2008 09:40)
  15. gözleri faltaşı şeklinde açmamak suretiyle güzel olan eylemdir. sevgiliyle öpüşmeye başlanır ve gözler kısık bi şekilde birbirine bakar. gözleri kapatabilmek nasıl bir şey anlamadım ve anlamayacağım sanırım. güvensizlik demek düpedüz odunluktur gibi geliyor bana zira bir insan eğer karşısındakine öpüşürken bile (gözlerini açacak kadar) güvenmiyorsa normal halini merak etmekteyim. en güzel anın o senin, en sessizi belki de, göz göze hafif kısık gülümsemeyle bakmak gibisi var mıdır? güzeldir güzel de amacı, sevdiğinin gözlerindeki mutluluğu görmek olanlar için.
    (calligrapher, 16.05.2008 16:01)
  16. arada sırada sevgilinin sizi öperken aldığı hazzı görmek için yapılması gereken eylemdir. o kadar çok büyütülmemelidir. ve hatta sevgilinin de hafifçe gözlerini aralamasıyla, göz göze gelinmekten dolayı artan heyecan, bir sevişmenin başlangıcına bile vesile olabilir.

sonuç olarak taraflardan biri gözlerini, ciguli'nin "binneeaaaaz binneeeaaaz" diye hönkürürkenki ifadesiyle açmıyorsa, sorun edilmeyecek durumdur.
    (syntaxerror, 16.05.2008 16:40 ~ 02.07.2008 12:25)
  17. samimiyetsizlik göstergesi, ayrılma sebebidir. ben affleck & jennifer lopez ilişkisi, ben affleck'in yaptığı bu "mal"lığın dergilere manşet olması nedeniyle bitmiştir.

ispat: http://assets.espn.go.com/...

(bkz: bizden kaçmaz)
    (pinkpillsandblueshots, 16.05.2008 18:48 ~ 18:53)
  18. (bkz: nerden düştüm buraya)
    (acımadıki, 16.05.2008 19:20)
  19. öpüşürken sevgilinin gözleri siyah bir kurdelayla bağlanmalıdır mümkünse. esaretin bedeli yaşatılmalı ve bunun verdiği gazla beraber gerekirse yatağa bağlanmalıdır. böylece teslimiyet duygusunu daha iyi anlayabilirsiniz. eğer bir güven sorunu da ortada varsa kendiniz de gözlerinizi siyah kurdelayla bağlamalısınız. bu şekilde güvensizlik kaygısı olmadan saatlerce öpüşebilirsiniz. taze aşıklar için.. olmadı eter kullanın bayıltın. kesin çözüm.
    (tonguç, 16.05.2008 19:32)
  20. (bkz: eyes wide shut)

tabi afişinde nicole bacımızın gözleri kameraya dönüktür.
    (genius kusagami, 16.05.2008 19:35)
  21. bu olayı yadırgama sebebi aha şu ikisidir:

(bkz: http://content.cdlib.org/...)

eveeeet. sinema tarihinin ilk öpüşme sahnesinden bir kare gördünüz. filmin (the kiss) yarısı (30 saniye) boyunca öpüşmelerini, filmin amerika nın çeşitli yerlerinde yasaklanmasını falan bir kenara, şapkamızı da önümüze koyup düşünelim: bu ikisi öpüşürken gözlerini kapatmasaydı, herkes de bunları taklit etmeseydi, biz (anne babayı öpüşürken görmeyen çocuklar yani - dramatik, ahah) sinema haricinde nereden görecektik, öğrenecektik öpüşürken gözleri kapatmak gerektiğini, sorarım size.

gerçi humphrey bogart ve ingrid bergman gibi öpüşebiliyor olduktan sonra sorun yok; istersen kafana ağza denk gelen kısmı kesilmiş bir kese kağıdı geçirip öyle öp, nedir yani.
    (alternatif maliyet, 26.06.2008 01:55)
  22. (bkz: gözlerini kapa ağzını aç)
    (otrivine, 26.06.2008 01:59)
  23. daha kötüsü öpüşürken gözleri devirmektir. dudaklar ısrarla kapalı, baş sadece ve sadece sağa-sola oynarken ediz hun'un kollarında kıvranan hülya koçyiğit zanneder insan kendini (ya da tam tersi). hemen akabinde gözler devrilir, dudaklar uzaklaşır ve karşıdakinin gösteririm-ama-vermem kişisi olduğu anlaşılır. yapacak bir şey yoktur artık.
    (tyra desalvo, 26.06.2008 02:09 ~ 06:00)
  24. bence iyi bir şey değildir.
    -öpüşürken gözlerini kapatmamış bir şahsın,sevgilisini öperken aynı anda fıldır fıldır bakan gözleriyle başka bir hatuna çok pis iş attığına şahit olmuşumdur.
    -öpüşürken gözlerini kapatmamış başka bir şahsın,sevgilisini öperken aynı anda eski sevgilisine gözleriyle ''canını acıtmayı başardım dimi?'' diye sorduğuna şahit olmuşumdur.
    -öpüşürken gözlerini kapatmamış bir diğer şahsın da,sevgilisini öperken aynı anda gözleriyle kızın arkasında kalan ekrandaki maç özetine odaklandığına şahit olmuşumdur.
    bu kadar şahitlik yaptıktan sonra öpüşürken gözleri kapatmamanın iyi bir şey olmadığı kararını vermemi hiç yadırgamamışımdır.
    (theraflu, 26.06.2008 02:13 ~ 02:14)
  25. sokakta öpüşme durumunda ortamdan kıllanma sebebiyledir.
    (tarzan, 26.06.2008 02:22)
 sayfa  / 2