|
|
- aysegül atik'in rol aldığı halkı fiş almak için bilinçlendirme amacı taşıyan tanıtım filminin sloganı
- orjinalinde metin akpınar ve zeki alasya ikilisinin rol aldığı reklamlar silsilesi.
- çocukluk yıllarımızdan bize derin izler bırakan reklam... metin akpınar müşteri zeki alasya bakkaldır... kdv size yol su elektrik olarak dönecektir teması üzerine kuruludur...
- çocukken anlayamayıp "kadın ne alacağını bilmiyor mu? böyle birer birer almasın. kaç fiş alması gerekiyorsa toptan alsın" dedirten reklam.
- çok eski bir tanıtım reklamı sloganı , yanlış hatırlamıyorsam reklmın amacı her alışverişten sonra fiş alınması gerektiği ile ilgiliydi böylece vergi sistemi iyi şekilde işleyecekti ancak reklamda oynayan salak insan her aldığı şeyden sonra bir elektrikçiye gidip elektrik fişi alıyordu tabi böyle ülkeye böyle tanıtım reklamı.
- ali-ayşegül atik çifti canlandırmıştı bunu.
- bir zamanların dillerde dolaşan deyimi.insanlarda bilinçli tüketiciliği geliştirmek amacı ile üretilmiş slogan.
(pudra, 21.09.2004 16:52)
- trtnin unutulmaz tanıtım reklamı.
- çocukluğumda trt de sürekli bir reklam içinde geçen tümce.(bkz: hey gidi günler hey)
- reklamdaki tiplerin, sonra fiş bölümünü yanlış anlayarak elektrik fişi verdikleri bilgilendirme reklamı.
- türk toplumunu bilinçlendirme çabalarından biri...
(okang, 02.12.2004 04:35)
- türk reklamcılığının -belki de- en ses getiren kampanyasının metin yazarı anadolu üniversitesi iletişim bilimleri fakültesi -o zamanların araştırma görevlisi- profesörü haluk gürgen'dir.
(phos4, 09.11.2005 15:34 ~ 15:37)
- bu muhteşem bilgilendirici reklam ayşegül atik'in şu muhteşem repliği ile sonlanıyordu;
- ee, öyle deseneee, ben yapınca alışverişi zaten alıyorum satış fişi.
o değil de, bu replik neden cuma akşamı mesai bitiminde dilime pelesenk oldu onu çözemedim.(solti, 12.01.2007 18:03)
- (bkz: önce alışveriş sonra pazarlık)
- çocukken izlediğim çoğumuz gibi aklımdan çıkmayan reklam..bayağı bi geçmiş üzerinden trt ,ayşegül ali atik çifti.oldu epey
- (bkz: fişini de al mustafali)
(bkz: seni hurşit seni)
- bir kalem bir pergel bir de bişey gereksinimindeki kardeşimiz erol ve
branden ile baba bir ana üvey kardeş olan mustafa'nın da aynı amaca hizmet ettiği nostaljik kampanya.
vermeyene ver demekle verene verme demek arasında irademi henüz oturtamasam da da hala saklıyorum aldığım fişleri*
|