öss'de bir bok yiyemeyen sevgilisi zartı zurtu olmayan artık çekip gitsem bu diyarlardan sıkıldım hayattan * madem emek veriyorum deli gibi giri giriyorum bu sözlüğe derdimi dinle lan biraz sıkıldım artık bu hayattan bıktım ulan yeter be nedir lan bu çalışsan olmuyo otursan olmuyo kimse seni sevmiyo sen kimseyi sevmiyosun ukalasın oğlum bide hayvan gibi ukala hemde ne bok yersin bilmem yani ne üniversiteye girersin ne girdiğin okulda kalırsın mis gibi yeditepeyi bırak ondan sonra otur burda zırla sözlüğe dertlen yok kazanamdım de bişeyler böyle ne oluyo oğlum lan geçen sene niye bıraktın okulu manyak mısın aldın mis gibi burs paran cebinde ne bok yedin nerden aklına esti , hee anladın senden bi bok olmıcanı tabi tiyatro kim sinema kim sen kim ulan manyak , deli , siktir hadi sinir etme beni bak hala konuşuo ya oğlum bak git ek kontenjan falan ne yapıyosan yap yoksa git askere al eline silahı çık dağın tepesine otur orda deki hay ulan keşke bırakmasaydım okulu de keşke devam etseydım de aha şimdi burda dağın tepesinde bırak insanı hayvan bile yok ulan burda de şerefsiz siktir hadi git yat.
kalabalıklar arasında yalnız hissetmek eylemini gerçekleştiren bireyin, yalnızlığını paylaşacak tek şey olarak sözlüğü bulmasıdır. o kadar yalnızdır ki derdini paylaşacak bir insan bile yoktur çevresinde, o da son çare gelir en has arkadaşı sözlükle paylaşır bu durumu.
24 ocak 2005'ten beri kimsenin düşmediği, düştüğünü kendine itiraf edemediği durum. odamda sessiz, şarkı beğenemediğim halim, "yeterin lan" modu. finaller hafif melankoli getirmiştir bünyeye, eski defterler açılmıştır. yaz okuluna da burdayım zaten sözlük, oturur seninle içeriz napalım. bazen meraka düştüğüm durumlarda okuduğum burcumda "geçmişle ilgili konuları kafanıza takmayın" gibisinden bişiler yazıyodu, cuk diye bi ses çıktı şimdi, tam oturdu işte. kadir inanır gibi oldum valla, başlık "komser şekspir"den esinli açılmış olabilir, olmayabilir de, ama; çok yalnızım be sözlük...
bir dönem içinde arkadaş olduğunuz, iyi anlaştığınız insanların süresi doluyor da teker teker ülkelerine dönüyorlarsa ve sizin daha önünüzde minimum 3 ay süre varsa ve yeni arkadaşlıklar kurmanız gerekiyorsa, bu 3 ay sonunda istanbul'a geri döndüğünüzde anneniz büyük ihtimalle istanbul dışına taşınmış olacak ve babanız zaten hali hazırda ankara'da yaşamaktaysa ve de üniversitenin son 1 ya da 2 senesinde doğma büyüme istanbullu bir insan olarak ev tutmak, ev arkadaşı bulmak zorundaysanız ve bu süreden sonra bunu nasıl yapacağınıza, kimi bulacağınıza dair bir fikriniz yoksa, gittiğiniz ülkede bir sınav olup, geçip kalmak bile size daha mantıklı geliyorsa, 2 haftadır okula uğramamış hatta ve hatta odanızın dışında 5-6 gün geçirmişseniz sosyal bir canlı olarak insanlar arasında sözleyebileceğiniz bir kelimeler bütünüdür bu.
abinin askere gitmesi*, finallerin başlaması,çalışamamak,evde yalnız olmak, abiniz gittikten sonra evdeki en yakınınızın şarkılar olduğunu öğrenmek ve sözlüğe bu giriyi girmek...
çok yalnızım be sözlük...
sevgiliden ayrılana, arkadaşlarıyla kavga edene, umutsuz durumda olana hızır gibi yetişir bu sözlük. gün olur insan bu kalabalık içinde kendisini yalnız hissedebilir o zaman düşünmelidir ki kendisini her gün sayıları bine yaklaşan bir okuyucu kitlesi takip etmektedir, işte bu huzur verir ona
sözlüğe içini dökmek isteyen insan tribi. * yalnız olma sebepleri:
-4. nesil olmak.
-hiçbir zirveye gitmemek, çok az kişi tanımak.
-yaklaşan finallerden bunalıma girmek.
-dışarı çıkınca acaba yazokuluna kaç ders kalır düşüncesiyle tedirgin olmak.
-içmenin bile zevk vermemesi.
-sözlüğü canı gibi sevmek, yerine kimseyi koyamamak.
-sevdiğin insan tarafından şu kadar iplenmemek.
-tek dinleyenin sözlük olması.
-girilerini tek sallayan insanın seri eksi oy veren arkadaş olması. (kendisini sevmeye başladım ne yalan söyleyeyim.)
ühüühühü çok yalnızım be sözlük..nerede benim rakım, peynirim..
"çok yalnızım be sözlük dönüp baktığımda sana bıraktığım izler aslında beni hiç tanımayan insanların yazdığı şeyler.. çokluğun içinde yalnızım, yalnızım.." diye içimizi döktüğümüz serzeniş cümlesi